Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona_sytuacja_

Możliwa ciąża?

Polecane posty

Witam, może ktoś mi doradzi, bo już odchodzę od zmysłów. Spóźnia mi się okres, a teraz nie czas na ciąże, Ostatni okres miałam 15 lipca, ten sierpniowy nie przyszedł, we wrześniu też nic nie ma. Zawsze się z mężem zabezpieczamy poprzez prezerwatywy Durexa, te mocniejsze, dla większego bezpieczeństwa. Robiłam 3 testy. Pierwszy kilka dni po terminie spodziewanej @, po tygodniu kolejny i po następnym tygodniu jeszcze jeden. Wszystkie negatywne. W przeszłości zdarzały mi się nieregularne okresy bardzo często. Czasem było to kilka dni, tydzień. Rekordem były 3 tygodnie spóźnienia. Zapiszę się do lekarza, ale u nas trzeba czekać także nie sądzę, żeby udało mi się dostać do niego wcześniej niż za miesiąc. Czy Waszym zdaniem możliwa jest ciąża?

Gość od 2 miesięcy nie masz okresu
i dopiero zamierzasz zapisać się do lekarza? Hmm, gratuluję roztropności :(

Teraz sama wiem, ze powinnam zrobic to wczesniej, ale wciaz liczylam, ze @ przyjdzie.

Gość w ogromnym przelocie
Zaburzenia hormonalne.

Gość a powiem
tez tak mialam ......wodniak na jajniku

Chodze po lekarzach, mialam robione usg pochwy - nic nie wykazalo, badane hormony takze.

Mysle, ze ciaza wykluczona?

Gość taka jedna mala wredna ;)))
Zanim pojdziesz do gina, idz do laboratorium, zrob test z krwi beta HCG, z wynikiem idz do gina. Bardzo mozliwe, ze masz zaburzenia hormonalne, no ale ciazy tez nie mozna wykluczyc. Po tescie z krwi bedziesz miala wynik czarno na bialym, i bedziesz pewna czy ciaza jest czy jej nie ma.

Mialas hormony robione? Pierwsze co w takim przypadkach gin zaleca bete HCG, mialas ja rowniez robiona? Jesli tak, to nie rozumiem pytania o ciaze. Bo powinnas juz wiedziec czy w niej jestes czy nie.

nie bety nie mialam. Odpowiedz o hormonach dotyczyla odpowiedzi, ze mam zaburzenia hormonalne. Mialam robione badania kilka miesiecy temu, przez endokrynologa i ginekologa, wlasnie zeby sprawdzic co nie tak z hormonami.

To moze dla swietego spokoju zrob bete na wlasna reke :) wynik powinnas miec jeszcze tego samego dnia. A jakie hormony mialas nie w normie? Lekarz zalecil jakies leczenie?

Jedna pani doktor przepisala mi tabletki antykoncepcyjne, bralam kilka miesiecy (niby to mialo uregulowac cykle), Odstawilam i przez kilka miesiecy bylo ok, potem to samo. Inna doktorka zleca wciaz nowe badania (na kazde czekam 2-3 miesiace w kolejce, dlatego to sie wszystko przedluza). Wiem, ze tarczyce mialam ok, zespol policystycznych jajnikow takze wykluczono. Niestety nie pamietam dokladnych nazw, jakie hormony sa zle, bo jak pytam to zawsze pai doktor niechetnie mowi, tylko mruczy pod nosem.

Ja bym zmienila ginekolog, bo takie leczenie tabletkami to zadne leczenie. Podczas brania atbletek anty nie masz normalnego cyklu. Tu by sie przydal lekarz z prawdziwego zdarzenia, ktory zalecil by hormony w 3 roznych fazach cyklu i okreslil przyczyne zaburzen + zaczal ja leczyc. Bo wiadomo teraz moze nie chcesz byc w ciazy itd, ale kiedys jak bedziesz chciala moga byc z tym problemy. Powodzenia :)

Zmienilam dlatego, bo tabletki dla mnie nie sa rozwiazaniem.Jednak widze, ze chyba nadal nic z tego nie bedzie skoro efektow leczenia nie ma. Dziekuje :)