Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Do kiedy 80%

L4 do kiedy 80%

Polecane posty

Sprawa wyglada nastepujaco: od ok. 20. lipca L4 trwajace dluzej niz miesiac (do ok. 25.08.), pozniej przedluzone o kolejne trzy tygodnie do kiedy zwolnienie jest płatne 80%? za pierwsze 30 dni? za pierwszy miesiąc kalendarzowy? jak to w praktyce wygląda?

z tego co wiem l4 pierwsze 30 dni płaci pracodawca potem ZUS ci płaci wynagrodzenie i nie jestem pewny ale chyba przez cały okres l4 80%

przez cały czas masz płacone 80% chyba, że L4 jest wypadkowe albo ciążowe, to 100% ale od początku do końca dane L4 jest płacone tak samo czy to przez pracodawcę, czy przez ZUS, to dla pracownika bez znaczenia, bo kwota jest ta sama

jest obliczane wg tego co masz na umowie. jeśli masz stawkę godzinową to jest brane pod uwagę praca na pełny etat

Zakladajac, ze pracuje pon-pt po 8 godzin, dostaje zwolnienie na 7 dni od srody do wtorku-placa mi tez za weekend mimo, ze normalnie w weekend bym nie pracowala. Wedlug mnie, logicznie myslac, powinno sie to przelozyc przy dluzszym L4 na płacę za wszystkie dni. Nie pamietam teraz co jest w umowie poza tym, ze jest to umowa o prace i podana jest suma wynagrodzenia, nie stawka godzinowa.

tak tylko że do tą dniówkę wylicza się z takiej wypłaty jakbyś pracowała 40 dni tygodniowo a nie że jeszcze w weekend robisz. biorą twoja wypłatę i dzielą na dni zwolnienia więc to co dodatkowo bierzesz za weekend jest pomijane