Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tego nie.nierozumiem

Nierozumiem czekania z seksem do ślubu, to głupota

Polecane posty

albo jedna kobieta/facet na cale zycie to jakas tragedia, zycie ma sie jedno i trzeba korzystac, wszystkiego probowac a nie zyc jak zakonnica czy mnich

ja nie nazywam...w ogole jestem chyba wyjatkiem:)

Gość affilka
ojciec zalozyciel wlasciciel czytaj zlodziej i przekret -ryje beret

Gość głupie to
życie ma się jedno, to prawda lecz "korzystanie" ze wszystkiego, jak leci jest tragiczne w finale bo zostajesz tak naprawdę sam do końca życia. :D

Gość krolowa wszystkiego
popieram autorke

Gość sylvia 007
PROPONUJE BRAC SLUB PO TYGODNIU ZNAJOMOSCI. Nie bedzie glupiej dyskusji.

Gość affilka
wg Kk gdy 90 latka umrze nie zaznawszy wacka w sobie -to super jest

Gość kamil89strzałów
mniejsze prawdopodobieństwo zakażenia chorobą weneryczną. Teraz mamy antybiotyki, ale kiedyś jak mężuś zakażał żone kiłą to nie było to super przyjemne.

Gość buquile
Czekanie do ślubu ma same zalety: 1)By poczekać z seksem do ślubu i mieć z tego poniższe profity, nie trzeba byc dziewicą czy prawiczkiem, wystarczy podjąć taka decyzję we dwoje. 2)Jak ktoś się zniecierpliwi bo przejściowo seksu nie ma - super, odsieje się tych dla których związek to tylko seks. 3)Relacja damsko męska chwilowo bez seksu, nauczy cię na czym polega związek prócz seksu. 4)Kto poczeka do ślubu, masz o wiele większe prawdopodobieństwo, że cię później nie zdradzi. 5)Seks jest czynnikiem bardzo mocno wiążącym dwoje ludzi, ale niestety krótkotrwało. Dlatego brak seksu w narzeczeństwie sprawi że trzeźwiej widzisz kandydata/kę na wpółmałżonka wszystkie jego/jej wady i zalety bez różowych okularów, które nakłada seks. 6)Czekanie do ślubu sprawia, że NAPRAWDĘ ma się noc poślubną i NAPRAWDĘ ma się "miesiąc miodowy". Dzieki temu ślub staje się prawdziwym wydarzeniem a nie tylko formalnością bez wyrazu. 7)Po ślubie zaczyna się prawdziwie nowy etap w relacji, co jest niezwykłym plusem bo kazda pozytywna nowość w relacji przedłuża ją, urozmaica i umacnia. 8)Ludzie którzy czekają do ślubu z seksem statystycznie bardzo rzadko się rozwodzą - bo po prostu są ze sobą szczęśliwi. 9) Seks po ślubie jest bardziej relaksujący, bo jesli zdarzy się nieplanowane dziecko to nie ma tragedi. Rozluźnienie jest szcególnie ważne dla kobiet mających kłopoty z orgazmem. Mity: 1) "Trzeba sie sprawdzić seksualnie" Ad1: Każdy kto ze sobą zaczyna sypiać w relacji nie robi tego "by kogoś sprawdzić" -a tylko dlatego, że poczuł na tyle głęboką wieź z tym kimś, że tego chce, pragnie jeszcze większej bliskości i kontaktu (pomijam przejściowe przygody oparte na porządaniu bo tu mowa o głębszej relacji). 2)"Po co czekać skoro się kochamy" Ad2: patrz pierwsze 8 punktów plus to że często nie tyle "kochamy się" tylko "jestem zakochana/y" a do duża różnica. 3) "Jak się nie wyszaleje, nie porucham" to będe żałował/a. Co trenujesz w tym jesteś dobry. Jak ktoś trenował wiekszość życia ping-ponga, to nie będzie dobrym zapaśnikiem. Jak ktoś trenował zabawe i ruchanie - to nie oczekujcie od takiej osoby że będzie dobra w wierności. Po drugie, kto często zmienia partnerów jest człowiekiem nieszczęśliowym, bo gdyby był z kims szczęśliwy - to by go nie zmieniał.

buquile- ależ pierdoły piszesz :) Czekanie do śłubu ma zalety w przypadku ludzi głęboko religijnych- bo tylko wtedy seks przed śłubem traktowany jest jako grzech, jako zło. Dla normalnych ludzi seks jest dopełnieniem zwiazku- dla zdrowych ludzi to jeden ze sposbów wyrażania miłosci. Na marginesie- ludzie, ktorzy czekali do ślubu nie rozwodzą się bo, bo po prostu w ich religii nie ma rozwodów matołku :) Rozstanie się ze ślubnym to życie w grzechu.

a ja nie rozumiem wpierdalania się w cudze życie. musisz być bardzo nieszczęśliwa, skoro przeszkadza ci to, że inni ludzie chcą żyć inaczej. mi nie przeszkadza. ich sprawa.

Gość buquile
"buquile- ależ pierdoły piszesz Czekanie do śłubu ma zalety w przypadku ludzi głęboko religijnych- bo tylko wtedy seks przed śłubem traktowany jest jako grzech, jako zło." W moich przykładach nie przedstwaiłem ani jednego argumentu religijnego.

Gość assirka
wg KK- nawet jak maz goni zone z siekiera i grzi jej smiercia to nie powod do rozwodu, Kk potepia nawet seks malzenski dla prokreacji- Tertulian w 4 wieku napisal- , malzenstwo tak sie ma do dziewictwa jak grzech do dobrego uczynku, malzenstwo napelnia ziemie dziewictwa napelnia niebo,, zakazywano modlenia sie w sypialni malzenskiej - sw Augustyn pisal ze kazdy akt malzenski jest tak haniebny z epozbawia czlwieka zdolnosci do modlitwy i nie mozna po nim przystepowac do sakramentow- wychwalano dziewictwo , ;pustelnictwo , meczenstwo -a malzenstwo ytraktowano jako lek przecie nieposciagliwosci

Gość co za świat co za ludzie
A ja jestem wierząca ale akurat tutaj zgodzę się z większością. Seks to dopełnienie miłości. Nie możesz wiedzieć czy kochasz kogoś skoro nie wszystko o nim wiesz. A seks to ważna rzecz. Potępiam "testowanie", puszczanie się itp. Ale moim zdaniem seks z kimś kogo kochasz nie jest grzechem!/ Dyskutowałam nawet o tym z księdzem i nijak nie potrafił zbić moich argumentów.

Gość assirka
malzenstwo nazywano -nieprzystojnym płomieniem zmysłow- i kobooetom zalecano zakon - wdowa zamozna to juz niemal musowo musiala wstapic da zakonu a przynajmniej zlozyc sluby dozywotniej czystosci - o kobieice co wyszla za ma z drugi raz -mowiono- maciora znów sie tarza - a wdowiec to sie mogł ozenic bez potepiania

Nie ma nawet słowa w piśmie o tym,ze seks z MIŁOŚCI jest grzechem. Są bliskie frazy ale nie taka. Wydaje mi się że tutaj to nadinterpretacja kościoła. Bo jak można żałować seksu z ukochanym? Jak uznawać to za coś złego? No nawet nielogiczne.

Gość buquile
"Dyskutowałam nawet o tym z księdzem i nijak nie potrafił zbić moich argumentów." Zbij któryś z moich powyższych mądralo.

Gość assirka
wychwalano malzenstwa nieskonsumowan ea malzonkom zalecano rrezygnacje z pozycia po do czekaniu sie dzieci - nie wolno bylo upraiwac seksu malzonkom starym i bezplodnym-jak s e n aiwny ciemniak religijny mysli -ze po slubie to se uzyje to sie myli- przeciez KK glosil w sredniowiczu -ze malzonkowie co przezywaja rozkosza podczas wspolzycia płodza chore , kalekie, uposledzon e potomstwo0- seks tylko w pozycji misjonarskiej i w koszuli

buquile- czekanie z seksem do ślubu moze mieć tylko argumenty religijne- dlatego napisałam, ze pierdoły piszesz. Tylko dla religijnych ludzi ślub jest mistycznym wydarzeniem i magiczną cezurą.

buquile Twoje argumenty nie mają racji bytu więc o czym dyskutowac??? Jakby to dziecko pisało. Także wybacz. Same pierdoły. Bez potwierdzenia w życiu.

Gość Petuniaaa5
tak, może i trzeba korzystać z życia ale niestety dziewczyny później są poniżane i wyzywane

SEKS to fizjologia a nie dodatkowy bonus do funkcji organizmu. Dwoje zdrowych ludzi musi uprawiać seks. Jeśli nie czuje takiej potrzeby to coś jest nie tak.

Gość buquile
"buquile- czekanie z seksem do ślubu moze mieć tylko argumenty religijne- dlatego napisałam, ze pierdoły piszesz." A ja ci napisałem wszytskie niereligijne argumenty.

Gość assirka
a po slubie robienie dzieci co rok -tylko bez rozkoszy -przeciez Innocenty XI potępił hazard dekolty i rozkosz z pozycia malzenskiego

Gość buquile
"buquile Twoje argumenty nie mają racji bytu więc o czym dyskutowac??? Jakby to dziecko pisało. Także wybacz. Same pierdoły. Bez potwierdzenia w życiu." Nie potrafisz żadnego podważyć.

Gość kamil89strzałów
Przeciętny Polak ma 4 partnerki seksualne w życiu - pewnie częściowo dzięki kościelnej propagandzie dziewictwa. Przeciętny Rosjanin - 8 partnerek. Tam religia nie odgrywa tak dużej roli jak w Polsce. Ilość zakażonych HIV w Polsce - ok. 0.1% społeczeństwa. W Rosji - ok. 1%. Koszty leczenia - w Polsce niższe ( częściowo dzięki kościelnej propagandzie dziewicztwa). I co w tym złego?

dlatego te Twoje niereligijne argumenty są wyssane z palca. Przede wszystkim seks nie przysłania relacji, nie nakłada różowych okularów- skąd Ty to w ogóle wytrzasnąłeś????? Nie musisz zrezygnować z seksu, zeby zrozumieć na czym polega związek. A już argument o seksie po ślubie jako gwarancji większego prawdopodobieństwa na wiernosc jest wyssany z palca :) Skąd Ty w ogóle wziąłeś te argumenty???