Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

invisible19

Skrzyp polny

Polecane posty

Witam was wszystkie dziewczyny Półtora roku temu zafarbowałam pierwszy raz w życiu włosy.Jestem z natury ciemna blondynka lecz włosy pofarbowałam na jasny migdałowy blond.Na początku ładnie pięknie włosy super wyglądały.Z biegiem czasu zauważyłam znaczące zmiany.Farbowałam włosy moze ze cztery razy pierwszy raz w czerwcu potem miesiąc póżniej potem trzy tygodnie pozniej i po tym czasie zafarbowałam włosy dopiero w styczniu i od tamtej pory nie farbowałam.Moje włsoy sa kilka centymetrów krótsze do tego jest ich mniej niz wcześniej i to widać.Postanowiłam cos z tym zrobic.Uzywam ziołowego szamponu i odzywki bez spłukiwania żadnych pantene ani nic takiego i zaczęłam zazywać skrzyp polny w tabletkach.NIe wiem czy pomoże ale moje włosy jak dotąd w ogóle nie rosły.I tu moje pytanie jakie macie zdanie na temat skrzypu polnego.Na was działa?dodam że prostuje włosy ale staram się ograniczać w tym

Gość maryna55
pij codziennie szklankę pokrzywy, suplement diety plus fajnie jakbyś kupiła w aptece badz w sklepie zielarskim ewentualnie na allegro wcierkę JANTAR po niej wyrastają nowe włosy poczytaj sobie w necie o tym cudzie, który kosztuje ok. 10zł. ewentualnie też dobra Joanna - kuracja wzmacniająca.

Gość Ellita889
nie prostuj włosów. Od prostownicy zapewne ci się wykruszają stąd masz wrażenie, że nie rosną (innej opcji nie ma). Jeśli nie odstawisz prostownicy to nic nie zdziałasz i kosmetyki termoochronne też nic nie dadzą. Nawilżaj włosy, olejuj, po każdym myciu nakładaj dobrą odżywkę na 30 minut. Zabezpieczaj końcówki. Zapoznaj się z blogiem znanej włosomaniaczki- Anwen. Skrzyp jest dobry, ja piję szklankę skrzyp+ pokrzywa (gotowane 30 minut, liściaste). Wyrosło mi od tego mnóstwo nowych włosków, mam wrażenie, że włosy szybciej rosną.

Gość ja też łykam tabletki
ze skrzypem, jakiekolwiek, jakie dostanę - zawsze sobie chwalę, bo kondycja włosów bardzo się poprawia i dużo nowych "baby hair". Taką kurację robię raz na rok, oprócz tego dbam o włosy - chociaż bez przesady, włosomaniaczką nie jestem :-D Polecam ciekawe blogi nt. włosów!

No staram sie odłozyc prostownice na bok ale nie układając włosów z jej pomocą wyglądam fatalnie...ale staram sie jak namniej....ogólnie myślę ze od niej napewno włsoy mi sie kruszą ale uzywam ziołowych kosmetyków po ktorych jest troche lepiej maski odzywki i tego typu rzeczy kupiłam płynną keratynę i jedwab w rossmanie za śmieszne pieniądze dzisiaj uzyłam pierwszy raz włosy gładkie w dotyku cudne ale i tak długośc :(((to mnie najbardziej boli:((((

Gość Madlen222
jedwab nie nawilży ci włosów, jaki kupiłaś? Biosilk? Bo jeśli tak, to tym bardziej nie polecam. Skład fatalny, po dłuższym użytkowaniu wysuszy ci włosy. Dobry jedwab ma za zadanie jedynie chronić i nabłyszczać włosy. Wiąż włosy, wymyślaj fajne upięcia skoro nie możesz pokazać się w rozpuszczonych, niewyprostowanych włosach. Prostownica pali włosy, wiele dziewczyn porzuciło ją mimo, że miały tak samo jak ty. Stosuj kosmetyki wygładzające.

Gość gość
Ja używam i widzę znaczną poprawę, zawsze kupuje na https://flos.pl/sklep/, mają szeroki asortyment produktów bardzo dobrej jakości, polecam