Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytanie mam małe

Ile kosztowała Was dekoracja kościoła?

Polecane posty

Gość Zapytanie mam małe

jw.

Gość Dlatego ja się nie chce żenić
nie wiem ja nie daje się uśidlić mojej bo nie jestem łatwy ha :D

Gość a powiem
u nas nic bralismy ślub w Święta Bożego Narodzenia wiec byl ślicznie przystrojony

Gość knn
550-600 jakos tak, nie bylo innego slubu w tym dniu wiec musielismy sami pokryc calosc

Gość Zapytanie mam małe
knn - tyle właśnie chciałam przeznaczyć pieniędzy na ten cel. Dzisiaj zaczęłam się tym zajmować. I nieżle się wkurzyłam. Nie dość, że "Wielebny" narzucił nam kto ma się zając dekoracją (przypadkiem jego kuzynka ma firmę tego typu) i to ona organizuje dekorację kościoła w naszej parafii, to ceny u nich zaczynają się od 1000 zł.!!! Poza tym, mieszkają 100-150 kilometrów od mojej miejscowości to zbankrutuje na same ich dojazdy (jedno spotkanie organizacyjne + przyjazd z dekoracją w dniu ślubu). Za to co oni policza mi za paliwo moge sobie wziąść jaką miejscową kwiaciarkę. Wkurzyłam się niemiłościernie, tym bardziej, że robie mały ślub, dla dosłownie kilkunastu osób, bez wesele, jedynie z obiadem i kawą. Cały kosz kwiatów wyjdzie mi tyle co nasze stroje. Nie ma mowy - idę z tym do "wielebnego". Chociaż sobie podagałam....

Gość knn
przegiecie. zrob cos z tym, powiedz ze cie nie stac czy cos i ze sam a udekorujesz, kupisz 3 bukiety na ołtarz i tyle.

Gość Dlatego ja się nie chce żenić
u nas nic bralismy ślub w Święta Bożego Narodzenia wiec byl ślicznie przystrojony Jakie to ekonomiczne :D hahahaha

Gość a powiem
nie chodzi o to ze ekonomicznie tylko o to ze u Nas dodatkowy wystroj nie byl potrzebny

Gość Zapytanie mam małe
Rozumiem, rozumiem :)

u nas tez koszt byl wysokosci kolo 1100zl,ale skladalismy sie z para sprzed tygodnia i tydzien po i wyszlo nam 350zl.ale na nas nikt nie wymuszal.ksiadz dal nam wizytowke jakbysmy chcieli skorzystac,tylko tyle.

Gość domi nika
u nas dekoracja full wypas kosztowała 900 zł (na prawdę to była masa kwaitów) ale tego dnia były 3 śluby, więc jedna para płaciła 300 zł

Gość garnitur dla meza
u nas bedzie 350 zl. Bede ztroily siostry zakonne. Dokladnie nie wiem co bedzie bo ustalenia dopiero na dwa miesiace przed beda. Ale taka cene podal nam ksiadz, ze zwykle za tyle stroja te siostry parom i ze jest bogato i ladnie. Takze na taka kwote bedziemy przygotowani. Moze wyjdzie ciut taniej lub ciut drozej. I ksiadz powiedzial, ze nie ma co liczyc na dzielenie kosztow z inna para, bo od 2 lat sluby zadne u nich sie nie zbiegly. I jest w sezonie letnim ich ze 3-4 tylko takze luz z terminami.

Gość pm2011
Nas to kosztowało 700 zł. Też byliśmy jedyną parą biorącą ślub tego dnia, więc z tego względu o 100 zł babka nam opuściła cenę (normalnie bierze 800zł ale przy większej ilości par cena się rozkłada i każdy mniej płaci na łebka). Nie żałuję, bo kościół był pięknie przystrojony i każdy chwalił, nawet ludzie, którzy w niedzielę byli na mszy i widzieli kwiaty.