Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjdjflkdsj

cesarka na żądanie

Polecane posty

Gość kjdjflkdsj

czytając tutejsze wpisy o porodach to chyba jedyne rozsądne wyjście

Gość niestety Polska to zadupie
Nie ma w Polsce czegoś takiego jak cesarka na rządanie

Gość kjdjflkdsj
to może źle to nazwałam...

musisz mieć wskazania do cesarki chyba że w łapę dasz lekarzowi albo w prywatnej klinice zdecydujesz się, ale też nie wiem czy tam tak na żądanie zrobią

Gość kjdjflkdsj
przy pierwszej ciąży wskazań nie miałam i normalnie na wizycie powiedziałam lekarzowi, ze nie urodze SN, uśmiechnął sie tylko, a jak przyszła końcówka ciązy to sie umowil ze mna na swój dyzur i zrobił mi cc, za ktora nie wziął grosza! Teraz też nie wyobrażam sobie sn:O

to miałaś szczęście do lekarza, bo ja już chodzę od lekarza do lekarza i zaden mi nie chce dać gwarancji cesarki

Gość z dystansem babka
eh Boże.... i co lepiej mieć rozciachany brzuch ?

Gość z dystansem babka
oród naturalny, jak sama nazwa wskazuje, zaplanowała matka natura. Jeśli zdecydujesz się na poród siłami natury, będziesz aktywnie i świadomie uczestniczyć w jednym z najważniejszych wydarzeń życiu. Do większości kobiet, za porodem naturalnym, najbardziej przemawia to, że od razu po porodzie dostają swoje dziecko w ramiona, dzięki czemu nawiązują z nim jedyną i niepowtarzalną więź. Po porodzie naturalnym bardzo szybko „dojdziesz do siebie i po obowiązkowej 2 godzinnej obserwacji poporodowej, będziesz mogła zajmować i cieszyć się swoim dzieckiem. Twojego brzucha nie będzie „zdobić blizna, a co się z tym wiąże nie zostanie przerwana ciągłość twojej macicy. Jeśli chodzi o bliznę po ewentualnym nacięciu krocza, jeśli zastosujesz się do wskazówek położnej i odpowiednio zadbasz o krocze, blizna będzie prawie niewyczuwalna. Ta droga przyjścia na świat ma również pozytywne znaczenie dla rodzącego się dziecka. Dziecko rodzi się wtedy, kiedy jest na to gotowe wysyła dla organizmu matki sygnały o swojej gotowości przyjścia na świat. W trakcie porodu naturalnego, w chwili w której rodzi się główka, klatka piersiowa dziecka znajduje się w obrębie miednicy mamy i jest uciskana przez mięśnie krocza. Dlatego w momencie urodzenia się główki dochodzi do wypchnięcia na zewnątrz z płuc wód płodowych, a dziecko ma sposobność zaczerpnięcia pierwszego oddechu.

Gość kjdjflkdsj
mojej blizny nie widać, ma 8 cm i jest cienką kreseczką. poza tym nie ma dla mnie nic bardziej obrzydliwego niż poród sn :O niestety :(

babka a ty z radia maryja?co cie obchodzi jak kto chce rodzić?

Gość kjdjflkdsj
jak ktoś chce cisnąc sn i ma na to ochotę - to mnie nic do tego, ale ja wiem ze się do tego nie nadaję:(

Gość kjdjflkdsj
niestety Polska --a ze swoim lekarzem na cc nie mozesz sie jakosc dogadac ?

No własnie mój ginekolog mówi, że on by mi zrobił, ale za kolegów nie ręczy, bo to decyduje lekarz który jest na dyżurze... Musiałabym mieć jakis powód np dziecko ułożone pośladkowo, wada wzroku itp

Gość kjdjflkdsj
no tak... mój mi tydzien wczesniej powiedział " to zapraszam na środowy dyzur " i zrobił mi cc, wpisując we wskazania 'konflikt pępowinowy" Moj mąż potem poszedł pytac czy coś sie nalezy, ale sie usmiechnął i powiedział ' dziecmi się nie handluje- niech sie zdrowo chowa"

a co to takiego ten konflikt? Ja chodzę na NFZ, pewnie prywatnie inna gadka by była

Gość jolantas
ja mam wpisane do karty ciąży wskazania do cc. Mam nadzieje że w szpitalu wezmą to pod uwagę.

Gość kjdjflkdsj
że niby okręcony pępowiną :)

Gość kjdjflkdsj
dokładnie mam wpisane " okręcony 3x pępowiną wokół szyi

a nie sprawdzą tego w momencie porodu? Mam jeszcze troche czasu wiec pójdę do innego lekarza jeszcze

Gość kjdjflkdsj
nie wiem... mój lekarz przyjął mnie normalnie na porodówkę. Za jakies kilka minut przyszedł i zabrał mnie na USG. Tam wziął telefon i zadzwonił do kogoś mówiąć " szykujcie mi salę, mam dziecko okręcone pępowina robimy szybko cięcie" i zrobili.

to pozazdrościć lekarza

Gość jolantas
ja mam wpisane do karty ciąży wskazania do cc. Mam nadzieje że w szpitalu wezmą to pod uwagę.

Gość gdgdggyg
żaden poważny lekarz nie zrobi cc(OPERACJI) tylko że tak się ciężarnej zachciało :O

jolantas a wskazanie masz z jakiego powodu?

Gość jolantas
Wskazanie od kardiologa - wada serca (niedomykalność zastawki)

Gość a ile kosztuje...
wykonanie cesarskiego cięcia na ustaloną wcześniej prośbę??? Bo ja czytałam w jakiejś książce że od 2000-4000zł :/ Ja na szczęście nie jestem w ciąży i ogólnie nie chcę mieć dziecka, niestety mąż tak :/ w każdym razie nie wyobrażam sobie rodzić inaczej niż przez cesarskie cięcie. Ponoć blizna jest potem niewidoczna i można spokojnie ubrać bikini. Co do pierwszych chwil z dzieckiem to ja uważam że to jest w ogóle nie fajne jak kobieta jest wycieńczona po porodzie a oni przynoszą dziecko i masz się nim cieszyć i zajmować :/ nie wyobrażam sobie tego

Po co mamy się uczyć na swoich błędach,jak możemy uczyć się na czyichś błędach.Więc kobitki jeśli macie możliwość to róbcie cc

Gość kjdjflkdsj
w prywatnej klinice moja kolezanka płacila 5000 zł

Gość jestem po cesarce
w życiu sobie nie wyobrażałam rodzić sn na szczęście mój syn okazał się dużym chłopcem a mój lekarz dobrym specjalistą i od razu zaplanował cc :) żeby nie było komplikacji przy normalnym porodzie, być może inny lekarz kazał by rodzić naturalnie naczytałam się wiele jak czekali do końca z cesarką i na szczęście mnie to nie dotyczy ;) rzygać się chce jak niektóre zachwalają poród sn a na cc piszą straszne opinie choć nigdy nie miały ;) ja tam bym nie chciała się męczyć kilkanaście godzin i byc może zesrać się podczas parcia z czego tu byc zadowolonym? jestem za cc jak kobieta chce i tyle.

Gość kjdjflkdsj
no własnie mam to samo - dla mnie porod sn jest obrzydliwy sam w sobie