Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pnez

Polip a Diane-35

Polecane posty

Gość pnez

Witam, mam do usunięcia polipa na szyjce macicy i niedługo idę do szpitala na operację. Lekarz nie poinformował mnie czy mogę kontynuować branie tabletek Diane 35, czy powinnam zrobic przerwę na czas operacji. Muszę zacząć brac kolejne opakowanie (jeśli mogę kontynuować) zanim zdążę dostać się do lekarza, żeby zapytać. Ktoś wie?

Gość Perw w przelocie XV
Miałam mieć usuwany w macicy, a nie na szyjce co prawda, ale nikt nie kazał przerywać brania tabletek. Po co niby?

Gość pnez
Wiem, że niektóre leki należy dostawiać przed tego typu zabiegami/operacjami. Dlatego zastanowiłam się nad tym moim Diane. Zależy mi na tym, żeby operacja odbyła się w terminie, ale jak na złość mój lekarz wyjechał, a inny od którego mam skierowanie jest niedostępny. Gdzie nie zadzwonię, nawet prywatnie, terminy są po dacie, kiedy miałabym zacząc kolejne opakowanie. Próbowałam podpytać położną przez telefon, ale powiedziała, że nie wie :) Dlatego pytam tych, które miały taki/podobny zabieg i w tym samym czasie kontunuowały Diane...

Gość Perw w przelocie XV
Odstawić trzeba np. metforminę, ale nie sądzę, żeby tabletki antykoncepcyjne też. A nie możesz zadzwonić tam gdzie masz mieć operację? Polip będzie histeroskopowo usuwany?

Gość pnez
No właśnie lekarz jest niedostępny, a położna nie wie (bądź nie chce powiedzieć). Metoda usuwania będzie ustalona po przyjęciu na oddział/ lub w dniu zabiegu jeśli będzie to w ramach chirurgii jednego dnia. Ale najprawdopodobniej nie będzie to histeroskopia, tylko normalnie, po bożemu, ze szwami i wszystkimi atrakcjami :)

Gość Perw w przelocie XV
Dziwna położna. :o Może zapytaj zwykłego lekarza internisty, może będzie się orientować. W końcu rodzaj zabiegu nie ma tutaj chyba wielkiego znaczenia. Jeśli nie uzyskasz informacji to ja bym na Twoim miejscu nie odstawiała.

Gość pnez
Sama też się skłaniam do brania dalej..Dzieki za odpowiedź!

Gość pnez
Jeszcze inne opinie? Ktoś jeszcze miał podobny przypadek?