Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaa i zonaa

mamy które się zabezpieczają...

Polecane posty

Gość mamaa i zonaa

witam Panie, pewnie dużo z Was używa jakichś środków antykoncepcyjnych. Jakich używacie? Do tych co biorą tabletki pytanko: czy aż tak źle z tym libido? Chciałabym zacząć brać tabletki, ale boję się, że potem nie będę miała w ogóle ochoty na seks. Kiedy teraz robimy to prawie codziennie.. Jakie inne środki znacie, polecacie po których waga stoi w miejscu, a libido nie spada? Oprócz prezerwatyw oczywiście ;)

Gość kolorowy_papier
JA MAM SPIRALE JESTEM ZADOWOLONA - OKRES TYLKO MAM BARDZIEJ OBFITY NIZ KIEDYS.

Gość mamaa i zonaa
też nad tym myślałam, kiedyś przez chwilę (tylko 4opakowania) brałam tabletki, w sumie nie zauważyłam u siebie przez to żadnych zmian, ale nie wiem jak będzie teraz. I pewnie od tabletek to też zależy (brałam Cilest)

Gość Babahssh
Do Najwieksza fanka ; Ile ty naszych dzieci?i ty sie zabespieczasz?! Hahahahahaha dobre twoja .....musi być jak wiadro....

Gość TakaSobieMama;)
Ja biore Yaz od ponad 3 lat. Libido ok, waga nie poszla do gory ... nie widze zadnych skutow ubocznych.

Gość kolorowy_papier
BRAŁAM TABLETKI - ZATRZYMANIE WODY W ORGANIZMIE, WAGA W GÓRE, NO I TRZEBA CIAGLE O NICH PAMIETAC - CODZIENNIE O USTALONEJ PORZE. I JAKOS DO HORMONÓW NIE JESTEM PRZEKONANA. PLASTRY - LEPSZA SPRAWA - ALE SA DOSYC DUZE, ZALOZYSZ CZARNY SWETER ZARAZ W KOŁO ROBI SIE TAKI CZARNY JAKBY BRUDNY... I OGÓLNIE MAŁO ESTETYCZNIE TO WSZYSTKO WYGLADAŁO POZA TYM ODKLEJAŁ SIE CZASAMI. A SPIRALA ZERO JAK U MNIE PROBLEMÓW POZA TYM OKRESEM. ZYCIE SEKSUALNE DLA MNIE I DLA PARTNERA BEZ STRESOWE :)

Gość TakaSobieMama;)
Babahssh --> zanim kogos skrytykujesz, wysmiejesz i inwektywami obrzucisz, zagladnij do slownika, polglowku ;) bo tylko posmiewisko z siebie rorbisz :D :D

Gość wsiowa babka
największa fanka🌼

ja biorę dopiero 2tyg (Cilest) i jest ok jak narazie, alarm w telefonie mam ustawiony dzwoni i biore tabletke :) wiec co to za problem, jak można zapomnieć?

Gość hgfcvt
implant....w uk

Ja od 16 roku życia jestem na tabletkach. Miałam incydent ze spirala ale to nie dla mnie. Ostatnie jakie brałam to yasminelle, schudłam, czułam się świetnie a jak ktoś ma temperament, to zawsze będzie go miał i tabletki tego nie zmienia. Odstawiłam w styczniu żeby zajść w ciąże.następne będę brała po porodzie czyli w grudniu lub styczniu. Plastry sa dość drogie a jak nieco się odkleja, tracą skuteczność. Chyba tabletek nie wymienię na nic innego. Ustawiasz przypomnienie w telefonie, masz je zawsze w torebce i po kłopocie ;-)

Gość ponawiam pytaniee
"kiedy nie chcę być w ciąży to się zabezpieczam" czyli jakies trzy razy w czasie 11 lat małzeństwa a ile masz lat?

A co zazdrościsz ,że kogos stac na tyle dzieci. I ktoś ma w sobie tyle miłości ,zeby kochać taka gromadkę:)

ja od lipca do stycznia tego roku miałam Nexplanon,usunęłam ze względu na wiele skutków ubocznych.Za kilka dni idę założyć spiralę.Zanim zaszłam w ciążę ton brałam Cilest 3 lata.W okresie braku antykoncepcji(styczeń-dziś) używamy gumek i Patentex Oval.Mam nadzieję , że spirala mnie nie zawiedzie,ponieważ nie chcemy i nie jesteśmy gotowi na 2 dziecko.

Gość mamaa i zonaa
chyba zdecyduję się na tabletki, aktualnie mieszkam i pracuję za granicą, do Polski jadę za 2 tygodnie i potem dopiero na święta. Mam nadzieję, że ginekolog przepisze mi od razu ze 4 paczki ;) a któraś stosuje asequrellę? myślałam o tym suplemencie też jak zacznę brać ;)

Brałam asequrelle jednak jej cena nie zachęca do stosowania. Zmian podczas stosowania nie zauważyłam żadnych. Więc jak mam dopłacac do tabletek i nie widzieć różnicy to po je stosować.

Gość zonaKraka
Tabletki, Novynette, ale poproszę teraz lekarza o zmianę chyba, bo po porodzie zdarzały się krwawienia w trakcie brania tabletek, średnio raz na trzy opakowania, ale jak człowiek się nie spodziewa to niezbyt fajne. Wagę mam większą niż kiedyś, ale ciężko ocenić czy to wina tabletek- zaczęłam je brać zaraz po pobycie w szpitalu, z którego wyszłam z wagą dużo większą niż wcześniej, i do tej pory ciężko mi zbić, różnica dość spora, nadwagi nie mam a pewnie jakbym się przyłożyła to bym szczuplutka była. Bałam się zastrzyków hormonalnych bo podobno mogą mieć niefajne skutki uboczne. Zresztą tabletki niewiele kosztują. Libido mi nie spadło, tzn. też ciężko ocenić czy bez tabletek by było inaczej, ale wątpię, nie narzekam ani ja, ani mąż. Za to libido spadało nam obojgu przy perspektywie używania prezerwatyw- bo mieliśmy taki epizod- dla mnie paskudztwo... Pamiętam bo mam zawsze alarm w telefonie, mąż też i przypomina.

Gość a ja a ja
ja biore midiane waga stoi i tylko chyba libido troche spadło...

Gość NiepełnySeks
ja mam spiralkę miedzianą,wszystko ok ale mąż nie kończy we mnie,naczytałam się,że może się ona niby przesunąć czy przekręcić dlatego boję sie panicznie,że może coś się takiego stać i zajdę.Trochę to głupie bo niby mam zabezpieczenie ale mąż nie może kończyć we mnie.Może dziewczyny jakoś mnie przekonacie bym nabrała zaufania do spirali.Lekarza mam z 30 letnim stażem,założył ją praktycznie bezbolesnie i wszystko przez rok jej ok ale my dalej mamy niepełny seks.

Gość ewelcia7676
A wiecie moze ile kosztuje zalozenie spirali i dobrego lekarza? wiem ze kazdy ma swoj cennik ale tak mniej wiecej chcialabym wiedziec ile zapłaciłyście?

Od 400 zł w górę. Zależy jaki lekarz tzn ile kasuje za wizytę no i zależy jaka spiralę założysz tu przekrój cen jest olbrzymi. Ale min 400zł

Gość ewelcia7676
dziekuje za odp a jaki rodzaj spirali polecacie ??

Ja tabletki biorę od 10lat z małą przerwą na ciążę. Nie radzę iść po receptę,bo właśnie mogą się pojawić skutki uboczne. Ja co pół roku robię poziom hormonów i na tej podstawie lekarz wypisuje mi receptę. W ciągu tego czasu miałam 2 razy zmieniane tabletki najpierw dostawałam harmonet,potem zmiana na cilest,a po porodzie zmiana na stediril. Dobrane na podstawie poziomu hormonów-nie przytyłam nawet grama,wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Gość zadowolonaMamaiZona
ja mam od 4 lat spiralę z hormonem. Mam Mirenę, zakładałam ją parę lat temu za chyba 1200 zł (w tym 2 usg przed i 2 po w cenie). Jestem zadowolona bardzo... co prawda długo miałam plamienia, ale teraz jest super i za rok zmienię ją na kolejną też Mirenę. Polecam