Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Facet_w_rozewej_koszuli

Potrzebna rada dziewczyn - jak iść na wesele - mój pomysł

Polecane posty

A więc tak idę na wesele i mam zamiar ułożyć sobie włosy w taki deseń: http://fotosik.net.pl/di/8ZTY/2.jpg tzn. postawić do góry, włosy mam mocno ciemnie. Mm zamiar też się nie golić tzn. taki 3 dniowy zarost Dodatkowo mam zamiar założyć biały gajer jak tutaj z różową koszulą, albo czarną http://fotosik.net.pl/di/MF2I/nie_golic_sie.jpg ewentualnie jak będzie to zbyt ryzykowne, to założę ciemne spodnie, różową albo niebieską koszulę, ale założę kremowo-białe buty do czarnych spodni. Zobrazowałem to i teraz pytanie jak Wam się widzi taki pomysł? Co mam isć jak wszyscy, wyróżnię się ten sam koszt jak w standardzie. Ponadto jak ułożyć takie włosy aby dobrze się trzymały. Porady, sugestie jak Wam się to widzi to w końcu płeć kobeica będzie się zglądać ;-)

Gość galatejka
Biały garnitur nadaje się co najwyżej na jakieś garden party a nie na oficjalne przyjęcie typu wesele. Jasne buty do ciemnego garnituru to też faux pas - do ubiorów oficjalnych zakłada się tylko ciemne buty. Krótko mówiąc: jeśli zależy Ci, żeby się ośmieszyć z powodu kompletnego braku dobrego smaku i braku znajomości zasad savoir vivre to jesteś na dobrej drodze :P

Wlasnie myslisz jak wiekszosc ludzi nic do przodu, moj kumpel bral slub mial ciemny garnitur ale zalozyl biale buty, tzn takie nie typowe biale ale w desen biale i tez wiele osob mowilo, co to za buty, a ja uwazam ze wygladal swietnie.

Gość galatejka
Cóż, Ty jednak naprawdę nie masz pojęcia co to ubiór z klasą i w dobrym guście, tą odpowiedzią tylko to potwierdziłeś :o

popatrz tylko na wszystkie gwiazdy jak sie ubieraja, rozumiem stroj dyplomatyczny, tam gdzie obowiazuja jakies zasady prezentowania sie ale to tylko wesele, wiec czy musze uzlozyc sobie wlosy jak wiekszosc na boczek, czarny garnitur z biala koszula, pantofelki. Pamietam jak kiedys myslalem, ze rozowa koszula do garnituru to pomylka, zmienilem zdanie jak zobaczylem taka koszule u swojego promotora, profesora, ale nie taka zwykla tandetna rozowa, ale o lekkim rozo, od tamtej pory zakladam tylko niebieska i rozowa.

Gość galatejka
Włosy możesz ułożyć fantazyjnie i nawet ufarbować na tęczowo :P , ale strój już "gwiazdorski" być nie powinien, bo nie dość, że - jak napisałam wyżej - będziesz wyglądać komicznie to jeszcze może to zostać odebrane jako lekceważenie wobec państwa młodych i ich dnia (bo to nie jest "tylko wesele" a ważna ceremonia i święto dla gospodarzy przyjęcia). Ekstrawaganckie zestawienia zostaw sobie na imprezy na plaży, na dyskotekę, na randkę z artystką. Na oficjalnym przyjęciu ekstrawagancja nie ma racji bytu, jedyne, na co najwyżej sobie możesz pozwolić to jakiś szalony krawat, czy właśnie ciekawy pastelowy kolor koszuli ;) Aha, garnitur też nie czarny, ale ciemny - granat, grafit, ciemny szary.

Gość mój partner
poszedł na wesele w kremowym lnianym garniturze i lnianej koszuli - trendy się zmieniają i nie byliśmy przede wszystkim na wiejskim weselu gdzie to prostaki zakłądają czarny garnitur jak na pogrzeb a prostaczki sukienki balowe jak na wesele królewskie w 1700roku... oczywiscie nie miał krawatu bo to nie pasuje! buty miał jasno brązowe skórkowe Autorze jedynie z fryzurą przesadzasz ...!

Gość giocondaaaaaaaaaaaaaaa
wow nie wiedziałam, ze teraz czarne garnitury nosza prostaki :O

Gość galatejka
Lniany garnitur - nawet jasny, ale nie biały! - w upalny letni dzień/wieczór się jeszcze wybroni, i są do niego dopuszczalne brązowe buty. Ale na boga naprawdę nie widzisz różnicy między takim zestawem a szalonymi pomysłami autora tematu? I nie myl "trendów" z zasadami dobrego wychowania.

Gość do galacośtam
ile ty masz lat? 40, 50 ? na ilu weselach byłas i gdzie? Byłam na kilkunastu weselach u znajomych i trendy sie pozmieniały - to jak sie ma zamiar ubrać to jest naprawde super! widziałam kolesi co bez marynarki przychodzili bo luzniejsze wesele to było, był taki co miał czarne jeansy i trampki do tego ! Ludzie wyluzyjcie !!! jest 2012 rok!

Gość giocondaaaaaaaaaaaaaaa
jasne, 2012 rok ale nie mylcie "nowych trendow" z disco polo, nawet jak sie chcecie ubierac "trendy" to trzeba to robic ze smakiem.

Widzę, że mam zwolenników jak i przeciwników ;-) Pewnie byłoby i tak na weselu jednym by się podobało innym nie, hehe

Gość galatejka
Mam 27 lat, na wesela ostatnio chodzę dość regularnie. I na szczęście takich widoków jak dżinsy i trampki na tego typu imprezie mi oszczędzono, moja rodzina i znajomi potrafią się ubrać. Aha, od kiedy brak kultury wyglądu jest "trendem"?

Gość fgv
A nie myślicie że to jego sprawa, chce się tak ubrać to niech się ubiera to wolny kraj. Szczerze to mi to wisi i powiewa chce być oryginalny czy wyjątkowy a może inny proszę bardzo. Akurat dużo widuję w Gdańsku gości weselnych i faktycznie co niektórzy są poubierani inaczej niż pozostali goście. Jeżeli ty się dobrze tak czujesz to idź śmiało w tym co wymieniłeś i nie słuchaj innych.

Gość A ja wiem gdzie są wszyscy :]
na biało idzie tylko panna młoda !!!

Gość moim zdaniem super i tyle
Moim zdaniem super:) Olac stereotypy! I w zadnym razie czarne buty:) Jasne do bialego, na tym zdjeciu jest super. Wlosow nie fabuj, lekki zarost i wlosy do gory bedzie class . Udanej zabawy:) Czarne buty, ciemny garnitur - wiocha:)

Gość kulka_26
A moim zdaniem nie wypada iść na wesele w stroju, w jakim poszedłbyś na zwykłą imprezę. Bo to nie jest zwykła impreza, tylko jeden z najważniejszych dni w życiu Twoim przyjaciół. I uważam, że goście m. in. poprzez swój ubiór powinni dać wyraz temu, że również uważają ją za ważniejszą, niż zwykłe imprezy "bez okazji". Ubiór powinien być po prostu elegancki. Cóż, każdy ma inny styl, dla każdego ww. zasada będzie oznaczała coś innego. Ja nie wyobrażam sobie ubrać się na czyjś ślub i wesele tak, jak bym wychodziła do klubu ze znajomymi. Być może to kwestia przestarzałych poglądów - jak zwał, tak zwał. Ja wolę nazywać to dobrym wychowaniem.

Gość recinto
-moim zdaniem super-, ty żartujesz, prawda? :o :o :o

Kazdy radzi co innego nawet znawcy tematu Diane Forden z amerykańskiego „Bridal Magazine radzi wszystkim singlom Zabaw się! Wesele to najlepszy sposób na pełne inwencji przebieranki. I tak wszyscy będą plotkowali o Tobie, skoro pojawiłaś się sama, więc zrób stosowne wejście ubierz się w stylu Samanthy z „Seksu w wielkim mieście, albo cioteczki Jilly z „Powrotu do Edenu. Wybierz modny styl pin up girl i łap spojrzenia panów. Diane Forden tłumaczy Tak mało mamy okazji, aby się wystroić, pokazać nutkę szaleństwa i kreatywności. Wesele to doskonała ku temu okazja. ale podobala mi sie podpowiedz dziewczyny o lnianym kremowym garniturze, taki mi sie podoba jeszcze jesli spodnie mozna byloby nabyc w rodzaju lekko rozszerzan w nogawkach to juz moj styl