Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kirusia

Zapytanie o zarodek:)

Polecane posty

Gość Kirusia

Cześć dziewczyny! Mam pytanie, kiedy pojawia się zarodek w pęcherzyku ciążowym. Wczoraj byłam u swojego ginekologa, powiedział, że to bardzo wczesna ciąża, dopiero 5 tydzień i mam się za wcześnie nie cieszyć i nikomu nie chwalić, że jestem w ciąży bo może z tego nic nie być. Zasmucił mnie tym, bo tak długo czekamy na dzidziusia. Przed ciążą zaczęłam brać duphaston by zajść w ciążę, teraz mam go też brać no a pan dr mówi, że nic może z tego nie być:( Co o tym sądzicie?

Gość nie denerwowac sie
Z tym serduszkiem to roznie bywa. Z pierwszym dzieckiem juz w 6 tc bylo widac, a u drugiego dopiero w 8 tc. Najlepiej sie umowic na wizyte tak miedzy 8 a 9 tc- wtedy juz powinno byc cos widac- ale jesli masz dlugie lub nieregularne cykle to i tu moze byc roznie. Na pewno pani dr. ci kazala przyjsc w jakims konkretnym terminie, to wtedy sie potwierdzi. A pani Dr. niestety w 5 tyg nie moze ci nic zagwarantowac. Jako lekarz nie moze ci nic obiecac, bo zawsze jakies ryzyko istnieje, ze zarodek sie nie rozwinie. Wiem ze jest trudno sie nie cieszyc, ale z rozpowiadaniem sie wstrzymaj az zobaczysz serduszko. I powiem ci ze ta chwila, kiedy slyszysz serduszko jest niesamowita.