Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulilkaaa

Kilka pytan niedoswiadczonej.

Polecane posty

Gość Paulilkaaa

1. Czy wybudzacie dziecko na karmienie? 2. Czy zawsze myjecie rece i piersi przed karmieniem? 3. Jak czesto nalezy zmieniac wkladki laktacyjne? Bardzo prosze o odpowiedzi. :)

1)Sama się budziła. 2)myję ręce, piersi nie należy myć 3) świeżą daję rano i na noc, chyba że przesiąknie.

Gość Paulilkaaa
Dzięki za odpowiedz. :) Do tej pory - 2 tyg , mylam tez piersi. mam tak normalnie z dnia na dzien przestac?

Mleko ma działanie łagodzące więc lepiej nie myć. Po prostu tego nie rób;-)przed każdym karmieniem. Wiadomo przy kąpieli to co innego;-)

Gość Paulilkaaa
No oczywiscie nie liczac codziennych kapieli ;)

Gość mama 6latki :))
Ja piersi myłam... mleko nie działało na mnie kojaco. Myłam i smarowałam bepanthenem. Brudnego cycka bym dziecku nie podała :/ ale myslę, ze to kwestia raczej poglądów i prywatnej opini :))) I jak sie nie umyje to dziecko na bank od tego nie umrze ;P Wybudzać na karmienie? A po co??? :D Tyle spokoju jak dziecko śpi :D Szczególnie w nocy.. Jak mała skończyła miesiąc dwa razy wodę w nocy podałam i do widzenia z nocnym wstawaniem :D A wkładki to nie wiem jak często... ja zmieniałam chyba przy każdym karmieniu, chyba, że nie miałam juz potem dużo pokarmu i nic np nie leciało mocno samo z siebie. No i własnie po wkladkach myłam piersi... były całe w mleku a mnie to obrzydzało...

Gość Może dopowiem
1. Jeśli przybiera na wadze prawidłowo to nie, kontrola wagi noworodka jest bardzo ważna. 2.Piersi nigdy, chyba że akurat się kąpałam. Ręce w ogóle myje często więc dodatkowo przed karmieniem jakoś nie czułam potrzeby 3. Zmieniasz jak czujesz się już nie komfortowo. Na początku zmieniałam 3-4 razy dziennie, później jedna na cały dzień a teraz już w ogóle ich nie używam.