Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielise123

truflowy, kremowy sos z szynką

Polecane posty

Gość anielise123

Jadłam w restauracji CHIANTI w Wawie na Foksalu takie danie: Tagliatelle rosse panna, prosciutto e pasta tartufata Czerwone tagliatelle w truflowym, kremowym sosie z szynką Czy któraś z Pań lub Panów ma może pomysł jak zrobic taki sos? PROSZĘ O POMOC, BO TO BYŁO NAPRAWDĘ PYYYSZNE DANIE!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anielise123
bardzo proszę o pomoc!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Epicki Tham Telvahdrox
Ja za Murem jadłem niedźwiedzie jądra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na pewno potrzebujesz olej truflowy, gęsta smietane i czosnek (?) Dokładnie nie pamietam ale tak robił sos truflowy jeden z szefów którego znałam. Może jeszcze coś tam dodawal ale nie sądzę żeby to było aż tak skomplikowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość loki loki
Potrzebujesz pasty z trufli lub same trufle (oliwa nie wystarczy), ser mascarpone i prosciutto, dobrą włoską szynkę. Szynkę kroisz we wstążki, żeby ładnie wyglądało. W rondelu rozpuszczasz ser mascarpone, dodajesz trufle, odrobinę soli i czarnego pieprzu. Wystarczy trochę podgrzać, nie musisz tego gotować. Ugotowany makaron hartujesz pod zimną wodą, wrzucasz do tego szynkę i polewasz sosem. Trzeba zjeść szybko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anielie123
Dziękuje bardzo! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×