Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owulacja czy też nie

czy to prawda, że cykle ponad 32 dni to cykle bezowulacyjne?

Polecane posty

rozne opinie slyszalam i sama juz nie wiem, zapomnialam spytac o to mojego ginekologa. czy rzeczywiscie cykle, ktore trwaja ponad 32 dni, to sa to cykle bezowulacyjne? wiecie moze dziewczyny? co na ten temat mowili Wasi lekarze?

Nie. Ja miałam zawsze 45-60 dniowe i miałam normalnie owulacje, i to nawet o czasie bo miedzy 11-15 dniem cyklu. Wiem bo miałam monitoring. pozdrawiam

Gość to nie jest prawda
Ja z ostatniego cyklu 34 dni jestem w ciąży, a w poprzedniej ciąży zaszłam 33 dnia cyklu więc wtedy mój cykl miał 47 dni, nie ma reguły, ale jeżeli są problemy z cyklami dłuższymi niż 36 dni należy podjąć jakieś kroki.

bo na innym forum przeczytalam, ze lekarz tak powiedzial pacjentce, ze takie cykle powyzej 32 dni sa bezowulacyjne, nie, powyzej 36 dni mialam tylko 2 albo 3 razy w zyciu, po wiekszym stresie

ok, dzieki za odpowiedz, ale to pewnie tez moze zalezy od organizmu

Gość to nie jest prawda
pewnie że zależy od organizmu, kobieta może mieć w ciągu roku 1-2 cykle bezowulacyjne, a np moje cykle zawsze były 33-35 dni, ale czy wszystkie owulacyjne to nie wiem, ale 4 razy udało mi się zajść w ciążę za 1 razem. Pozdrawiam.

Gość czy masz cykl bezowulacyjny
czy normalnie z owulacją lekarz może stwierdzic jedynie na podstawie monitoringu cyklu

tak, tak, to wiem, że tylko monitoring może to wykazac, po prostu pytam jak to jest z tymi cyklami

Gość czy masz cykl bezowulacyjny
no to przecież nikt Ci nie odpowie, czy masz owulacje czy nie, musisz to sama sprawdzić jeśli Cię to martwi i szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam że cykle długie, to cykle bezowulacujne

Gość czarnowlosa
Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Moje cykle są 36-37 dniowe i normalnie mam owulację byłam na monitoringu. Teraz po prostu korzystam z mikroskopu owulacyjnego by okreslić kiedy ją mam. Możesz wypróbować

Im cykl dłuższy, tym więcej jest dni płodnych. Czy wy spałyście na biologii/WDŻwR?

Gość Perw mobilna
A od kiedy to długość dni płodnych uzależniona jest od długości cyklu?

Gość ksennaa
Bzdura, ja od zawsze mialam cykle 33-35 dniowe. Zaszlam w ciaze bez problemu. W listopadzie rodze ;-).

Gość Perw w przelocie XV
Przy zaburzeniach hormonalnych pomiary temperatury mogą dawać mylny obraz, a długie cykle, często bywają też nieregularne i może to być spowodowane zaburzeniami hormonalnymi.

Gość ciekawa jestem....
po czym wiedzą ze mają owulacje laski co zarzekają się ze ja mają a cykle ich są powyżej 35 dniu :D Zresztą trzeba być kretynem zeby uważać cykle powyżej 35 dni na prawidłowe ...czesto jak czytam takie wypociny to myśle ze w sredniowieczu zyje!

Gość Perw w przelocie XV
Mnie najbardziej rozbawił ten wpis: "Nie. Ja miałam zawsze 45-60 dniowe i miałam normalnie owulacje, i to nawet o czasie bo miedzy 11-15 dniem cyklu. Wiem bo miałam monitoring. pozdrawiam" Faza lutealna trwająca 30-45 dni-zupełnie normalne. 😴

Gość ciekawa jestem....
"że mierzą temperaturę i chadzają do lekarza" chadzają..interesujące- jak często? raz na ile lat :D "na usg widać czy owulacja była czy nie. " nooo widać o ile masz zrobiony monitoring cyklu inaczej sa przypuszczenia. jeszcze ktoś dopisze swoje doświadczenia z objawami owulacji ?

akurat ostatnio miałam lekkie problemy (właśnie długie cykle) i chodziłam często. radzę się douczyć, doczytać a potem się czepiać. oglądając jajnik na usg widać co się tam aktualnie dzieje. zwłaszcza jak jest PO owulacji. także wróć do książek, są czasopisma medyczne dostępne w internecie, podręczniki też się znajdą - zdobywanie nowej wiedzy nie boli! mój lekarz uważa, że jestem całkowicie zdrowa, ponieważ wyniki mam w normie a obraz jajnika w takim a nie innym stanie tylko go w tym utwierdził. może też wybierz się do lekarza, zamiast rozwiewać po forum bzdury i zawracać ludziom głowę tak durnymi pytaniami.

Gość ciekawa jestem....
Sliping ile w Tobie pychy ! współczuje Twoim przyszłym pacjentą ..jak ci sie spyta "co jest przyczyna ze jest gruby" to też mu powiesz zeby nie zadawał durnych pytan ?!! Pytania nie sa nigdy durne zwłaszcza jak mają komus pomóc odpowiedzi na nie. Podaj teraz jakie miałas te badania robione, chetnie się douczę na przykładzie innych