Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinowa mandarynka11

Ból porodowy

Polecane posty

Mam takie pytanie, jak silny jest ból porodowy? Jestem w ciązy i nie boję się bo pragnę tylko tego aby moja dzidzia była zdrowa. Przetrwam wszystko. Z tym,że to jest ciekawe. Dużo słyszałam. Jedne przechodzą lepiej drugie gorzej.

Też jestem tego ciekawa, rodzę w lutym, acz prawdopodobnie ze znieczuleniem. Od dwóch osób słyszałam, że bóle podobne są do tych miesiączkowych, ale dużo, dużo mocniejsze.

Ja się cholernie boję. Właściwie chciałabym mieć to już za sobą. Czekanie na coś nieznanego totalnie mnie męczy.

witam Was-ja rodziłam cztery lata temu i ból porodowy-jak wspomniała kolwżanka wyżej jest podobny do bólów miesiączkowych tylko silniejszy(ale dziewczyny-da się go znieśc).pozdrawiam

witam Was-ja rodziłam cztery lata temu i ból porodowy-jak wspomniała kolwżanka wyżej jest podobny do bólów miesiączkowych tylko silniejszy(ale dziewczyny-da się go znieśc).pozdrawiam

Dziękujemy za wsparcie, bo w Internecie tylko wszyscy straszą, że to okropne, że prawie nie da się znieść...

Gość paluszanka
Dziewczyny ja jestem w 28 tyg, i boje sie porodu, nie tak bólu jak tego ze cos pojdzie nie tak!!! boje sie ze umre przy porodzie!! wiem ze to głupie ale jednak... Moje kolezanki przezyły to i ja dam rade:)

Gość opiopi
Pewnie każdy inaczej znosi ból, ja myslałam że umrę tak mnie bolało a nastawiłam się ze nie będzie bolało tak bardzo bo mi koleżanki nagadały.

Gość slkjdklsdjsjda
Ja rodzilam prawie 3 lata temu. Bol porodowy przypominal mi- polkniete osci rybie... Tak jakos mi sie kojarzyl. Sam porod mnie tak nie bolal, jak skurcze. Z biegiem lat jednak mowie ze nie jest to cos strasznego, i nie trwa wieki, mimo ze w samym porodzie takie sie ma wrazenie.

Gość świeżynka :)
Każda z kobiet inaczej odczuwa ból i inaczej wygląda poród, więc będą różne opowieści jak to boli. Jedne kobiety opowiadają, że ból był potworny i prawie zwariowały. Inne, że to był pikuś w porównaniu z ich normalnymi bólami w czasie miesiączki. Moja siostra opowiadała, że przy pierwszym dziecku wszystko poszło sprawnie i nie było najgorzej, bo bardzo dobrze ułożyła ją położna. Za drugim razem trafiła na jakąś okropną babę, która w ogóle jej nie słuchała i przez to źle ułożyła i o wiele bardziej się męczyła.

wszystko zalezy od was . kto ma jaki prog bolu itd . ja mialam bole z krzyza . mam niski prog bolu ale nie bylo zle . skurcze troche bolaly a parcie to juz pikus . powodzenia

Gość omniana
a wiec dla mnie po 2 porodach, leczenie kanalowe zeba to jest pikus w porownaniu do bolu porodowego...ale final jest zdecydowanie lepszy;)

Gość omniana
aha i co bardzo wazne, szybko sie go zapomina,...