Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anadyomene

Czy to może być ciąża?

Polecane posty

Witam! Mam pytanie odnośnie pigułek antykoncepcyjnych. Po 7 dniowej przerwie, ósmego dnia, zapomniałam zażyć tabletkę jak zawsze w okolicach 8 rano. Przypomniałam sobie o niej dopiero ok.18.30 i wtedy zażyłam pierwszą tabletkę z blistra. Przez następne 3 dni odbywałam stosunek. Teraz obserwuje niepokojące objawy typu: podwyższona temperatura, zmianę w śluzie i bóle w podbrzuszu. Czy istnieje możliwość, że przez to opóźnienie w zażyciu pierwszej tabletki wystąpiła owulacja i zaszłam w ciążę. Zaznaczę, że zażywam tabletki o składzie etinylestradiol gestoden

Gość kasinka...
zajrzyj do ulotki przy spoznieniu dluzszym niz 12 godzin powinno sie dodatkowo przez tydzien zabezpieczac prezerwatywa. Skoro tego nie zrobiliscie...teraz sie bedziecie denerwowac. Na Twoim miejscu poszlabym do ginekologa upewnic sie, czy nie zaszlam w ciaze.

Gość kasinka...
...albo wykonala po prostu test. .

Spóźnienie wyniosło 10,5 godziny. Czytałam także, że przy rozpoczęciu nowego opakowania można zmienić godzinę brania pigułek, tylko tu pytanie: czy o aż tyle godzin?

Gość kasinka...
a...8 rano i 18 wieczor...ubzduralo mi sie, ze to byla 20... Czyli teoretycznie utrzymalas sie w normie. Dla pewnosci zrob test i tyle. A sluzem sie nie kieruj. Rownie dobrze to moze byc wynik drobnego stanu zapalnego. Co innego wymioty poranne... ;)