Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdaaaa000000000

Tsh-problem . Miałnktoś tak?

Polecane posty

Gość Magdaaaa000000000

Od kilku miesięcy bezskutecznie staraliśmy się z mężem o dziecko. Zdecydowaliśmy się w końcu na pełną diagnostykę. Ginekolog zlecił badanie poziomów hormonów tarczycy. Wynik wygląda tak :TSH (3 generacja) 0.526 normy : 0,27-4,2 FT3 9,64 normy: 3,10 - 6,80 FT4 26,87 normy: 12,0- 22 Jak byłam dzieckiem zawsze diagnozowano mnie w kierunku nadczynności a ten wynik wskazuje na skłanianie się ku nadczynności. Nadmieniam, że nie brałam nigdy leków. Teraz lekarz przepisał mi EUTHYROX 50, ale z ulotki wynika, że to lek na niedoczynność. Proszę mi pomóc i odpowiedzieć czy takie działanie lekarza było celowe czy jest wynikiem niedopatrzenia? I Czy ew. branie tego leku nie zaszkodzi poczęciu a potem dziecku?

Gość Katia 626
Mam koleżanki którym właśnie branie tego leku pomogło w zajściu w ciążę i nie zaszkodziło dziecku.Najważniejsze to wyregulować hormony

Gość to raczej
ja też planuję zbadać poziom hormonów, matomiast chciałam Was zapytać kiedy najlepiej robić tzn. w którym dniu cyklu te badania? na niektórych stronach jest napisane ze pomiędzy 1-5 dc a na niektórych , że FSH, Estradiol, Progesteron, Prolaktyna należy robić pomiędzy 21-25dc cyklu i co do tych czterech nie trzeba być na czczo. Czy mozecie mi poradzić jak to w koncu jest z tymi dniach kiedy nalezy pobierać krew?