Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona jestem

brak skladania wyrazow u 2 latka

Polecane posty

Gość zaciekawiona jestem

witam jestem mama 2 letniego chlopca...syn rozwija sie prawidlowo ale jedno mnie niepokoi otoz pozno zacza mowic cokolwiek oczywiscie mama, tata wymawial majac 10 miesiecy i na tym koniec teraz dopiero od jakis 4 miesiecy powieksza zasob slow mowi wyraznie ladnie kilka slow i duzo po swojemu ale jestem go w stanie zrozumiec...tylko ze on wogole nie sklada wyrazow, ktore zna...powie tam za 2 min dom i pokazuje na dom sasiada zamiast zlozyc te slowa odrazu..wiem ze dziecko potzrebuje czasu na rozwoj ale syn ma juz 2 lata chybapoinien juz skladac wyrazy...jak myslicie mamy, czy powinnam wybrac sie z nim do specjalisty???

Gość zaciekawiona jestem
zadna mama nie pomoze

Gość Amelka2407
Tyle juz bylo watkow na ten temat.jsk w ogole nic nie powie to sie martw.ale widzisz ze tak nie jest.moja w lipcu skonczyla 2 lata.mowi pojedyncze wyrazy.lub pierwsze sylaby.ale dzwiecze jak drzewo.jedyne zlozone zdanie to tak chce albo co to

Gość przeczytaj to co
napisałaś wybacz ale nie wiem o co Ci chodzi. co że nie mówi pełnymi zdaniami. nauczy się ma dopiero 2 lata. mów do niego prostymi zdaniami. np chcesz pić?? gdzie jest samochodzik?? tam jest domek?? co to za określenie za 2 min dom :O

Gość taka sobie mama uk
powinnaś zmienić pseudonim z zaciekawiona na przewrażliwiona....

Gość zaciekawiona jestem
normalne okreslenie moj syn tak robi powie slowo tam pokazuje dom wiem o co mu chodzi przez jakis cza s sie bawi a nastepnie mowi dom ... jakby nie rozumial tego ze naley te yrazy zlozyc tam dom przeciez to proste

Gość no to wypowiem sie i ja
o jacie, jak 2 latek nie moze znac podstaw gramatyki i skladni jezyka polskiego!!!!!!! Szybko do lekarza z nim biegnij, sprawa nie cierpiaca zwloki!

Gość LaMania
mój mówi po swojemu dużo i pojedyncze wyrazy, ale też nie składa zdań

szalona jestes autorko, mysle ze powinnac sie leczyc :/ 2 latek wcale nei musi mowic, moj nie mowi i logopedzi twierdza ze ma czas a ty wymagasz skladniowych zdan od dziecka :/ drugi syn ma 4,5 roku i zdarza sie ze nei umie odmienic slowa mowi np idziemy do doma i tez logopeda twierdzi ze ma parwo do pomylek pomimo wieku