Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stooookrotkaaa

kto z was mieszka w anglii?pomocy - benefity

Polecane posty

Gość stooookrotkaaa

czesc wam. mam pytanie. niedawno wyjechałam do anglii z chłopakiem. chłopak zaczął pracowac za najnizsza krajową jednak ja pracy nie znalazłam i pewnie predko to nie nastapi, prooszę podpowiedzcie mi poniewaz chcemy się pzreprowadzić i wynając mieszkanie jakie warunki musimy spełnić zeby dostać Council Tax Benefit oraz Housing Benefit. mamy po 22lata

Gość laalalalksksjdjd
za robotę sie kurwwwwa wziąć a nie tylko na benefity liczycie polskie nieudaczniki :o

Gość kljhgfdsa
idz do councilu w ktorym ieszkasz i dowiesz sie wszystkiego ;)

Gość kljhgfdsa
Przecieaz pisze ze chlopak pracuje to co sie czepiasz polczyno wredna!!!!!!!!!!!!

Gość stooookrotkaaa
no własnie, chłopak pracuje a ja szukam. gdybym liczyła na benefity to zrobiłabym sobie kilkoro dzieciaczków. nie wiesz to sie nie odzwyaj

Gość Dżennifer
za robotę sie k**wwwwa wziąć a nie tylko na benefity liczycie polskie nieudaczniki zgadzam sie w 100 % co drugi polak/polka o benefity sie dowiaduje,to nie polska ze polowa ludzi nie parcuje a stac ich na wszystko ,tu trzeba zapi*erd*alac.....

Gość stooookrotkaaa
masz rację tylko się boje ze nie spełnie jakiegos warunku i jak sie wyprowadze to nie bedziey sie w stanie utrzymac z jego pensji

Gość DŁUGIE WIECZORY
http://www.benefity.org.uk/ masz tu przydatny link, jednak kwoty róznią się w zaleznosci od hrabstwa, cięzko wam bedzie jak nigdy nie pracowałas, ja tez nie pracowałam ale mamy dziecko, dostajemy tyle że mieszkanie wychodzi za darmo

Gość stooookrotkaaa
w polsce zapierdalałam i co mam z tego? wykorzystują wszędzie a jak jest możliwość zeby sobie pomóc to co w tym złego

Gość stooookrotkaaa
dzięki za link, juz wchodzę i sprawdzam

Gość hula wiatr 1
jak zwykle glupie polaczki jada za granice i zyja na koszt panstwa. masakra. przeciez dopiero tam pijechaliscie a ty juz za benefity sie pytasz. do roboty nierobyyy

Gość DŁUGIE WIECZORY
w jobcentre sie zarejestruj i nin sobie rób kiniecznie

Gość DŁUGIE WIECZORY
i co zazdroscisz? bo stać nas na dużo! ja na razie dorabiam ale jak zwolni sie miejsce zaczne normalnie pracować a autorka szuka pracy więc sie nie czepiaj żmijo

Gość stooookrotkaaa
wiesz co ci powiem głupia polko. daruj sobie, w dupie mam co myslisz bo nie wiesz jak jest a jestes tak tepa ze tego nie zrouzmiesz. nin juz mam

Gość hula wiatr 1
wcale jej nie zazdroszcze bo przez takie jak autorka nieroby coraz gorsze zdanie maja o nas polakach zagranica. i tyle.

Gość monisssssssiiiiiiiiiiaaaaa
prawda jest taka, że jesteście tam gorzej postrzegani niz pakistańczycy i inni - polki rozmnazają sie na potęgę i tylko łapy wyciągacie po darmowa kasę - pasożyty - wstyd tam jechac teraz nawet w celach turystycznych i sie przyznawać do bycia polką - angole was nienawidzą przecież po kiego tam sie pchacie!!?

Gość stooookrotkaaa
ta jasne, bo w polsce to są wielkie pieniadze i godne zycie za lekka pracę co? gdyby tak było nie wyjezdzałabym wiec przestancie pisac takie głupoty

Gość kljhgfdsa
benefity sa dla osob o niskich dochodach...wiec wsadzcie sobie te durne komenty w tylek :P a jak wam tak zal to prosze bardzo sobie tu przyjechac o ciagnac jak to mowicie ile sie dA

Gość hula wiatr 1
sama nie wiesz co napisalas autorko. tutaj mialas prace kada byla moze marna ale byla i co wyjechalas za lepszym zyciem to po jaki chuj o benefity sie pytasz. czyli co zyc na koszt panstwa to w takim razie dla ciebie lepszee zycie. przyznaj lepiej ze wolisz w domu z dupa siedziec i kase brac od panstwa niz pracowac.

Gość idź tańczyć
toples :D

Gość monisssssssiiiiiiiiiiaaaaa
tu nie o kase idzie, ale o trochę godności- jesteśmy tam dziadami ze wschodu, polki mnoża sie jak szalone królice, masa polaków siedzi na bezrobociu i wyciaga łapy po benefity zamiast wracac do kraju albo jechać gdzie indziej tam gdzie byłaby praca. Masakra jakaś - ja akurat ma dużo znajomych rodowitych anglików i niestety, ale polacy to "obywatele" nawet nie 2 giej ale trzeciej kategorii - wstyd za was - zamiast inwestowac w sieie, skończyć jakies studia, to dupa w troki i jazda do Anglii po darmochę - obciach wstyd i żenada

Gość stooookrotkaaa
napisałam ze szukam pracy i wkoncu ja znajde. w polsce nastomiast zwlaniają na potege bo ciecia wiec nie pierdol ze jakas praca była

Gość fegrvergfvre
ale wszyscy jestescie zazdrosni autorka pojdzie do pracy jak ja znajdzie, nie wszystko jest od tak hop siup żal mi was :o

Gość iutiut
odpowiem ci jesli zarabiacie na dwie osoby wiecej niz 115 f tygodniowo to nie dostaniecie zadnych benefitow. od kwietnia bardzo obcieli i na dwie osoby trzeba miec mniej niz 115 funtow zeby cokoliwek dostac

Gość hula wiatr 1
a ile czasu jestesce za granica?

Gość iutiut
niestety sama jestem zmuszona byc na benefitah przez chorobe i wiem jak ciezko jest cokolwiek dostac, po za tym pol roku musisz tu minimum byc bo ci odrzuca wniosek od razu

Gość mówią
że anglia najmocniej się cofnie w tym kryzysie chyba będę musiała wyemigrować hmm....

Gość stooookrotkaaa
dzieki za podpowiedz iutiut

Gość iutiut
jedyne co to na dzeic jeszcze daja ale to tez sie czeka nawet i rok. najlepszym benefitem jest.......praca w uk