Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość douglasssss

czy w rok nauczę się biegle języka angielskiego?

Polecane posty

Gość douglasssss

Angielski znam tak średnio, dogadać się dogadam, ale ja potrzebuję mówić biegle, daję sobie na to rok, myślałam o jakimś kursie języka angielskiego plus samodzielna nauka w domu, jak myślicie uda mi się?

Gość przegiecie na froncie
jesli potrafisz sie dogadac to jak najbardziej ja zaczynam prawie od zera i musze mature zdac, masakra ale naukowo udowodnione jest, ze to mozliwe, tylko musze codziennie sie uczyc, zaczynam od soboty

Gość nie, nie uda się możesz nauczy
ć się mówić sprawnie, komunikatywne, bez błędów językowych i to już dużo. Do biegłej znajomości potrzeba więcej czasu. Jak długo już się uczysz? Postaw sobie realne cele.

Gość Sir Pentyna
Pewnie, że można. Oglądaj także jakieś seriale (żeby wolno mówili) + słuchawki + głos na maxa.

Gość Sir Pentyna
However - it depends. I had myself on my mind and i'm kinda smart guy, so it would be possible for me, might be not possible for you.

Gość douglasssss
hmm, żeby policzyć to od 4klasy podstawówki :d no ale wiadomo jaka to nauka jest, dopiero w liceum dosyć dobrze nauczyłam się angielskiego, lecz później przez 3lata w ogóle nie używałam tego języka, wiec się wiele zapomniało, dopiero od kilku miesięcy mam okazje dosyć częściej porozmawiać po angielsku to trochę sobie przypominam, ale wiem, ze to za mało...

Gość Sir Pentyna
It looks like you are more like a person who doesn't belive in herself than one with poor language skills. Btw. - you can practice here - with us, or just with me. I will sacrifice for you - my comments will be in english :)

Gość douglasssss
Sir Pentyna Who are you? :D Good that you write in english :D

Gość Sir Pentyna
I'm a person who doesn't claim that he cannot speak english ;) - so ... i can, there's nothing more important than state of your mind. You can whoever you want to be, you can do whatever you want to do - just believe in it. I hope that my sacrifice will be rewarded! ;) Do you live abroad? - you have written something about practicing english, how's that?

Gość douglasssss
I'm sorry that I write so late, but I talked with my brother by telephone. Yes, I'm live abroad. I thank you that you believe in me ;) It's nice;) I can write about my practicing english, but I have got one question to this "I hope that my sacrifice will be rewarded!" What do you have to mean?;) You can see, my english is little a bit ;)

Gość ciek UK
i got some advice for you, speak and think in english,and write, even if you are making many mistakes (as me) dont bother

Gość Sir Pentyna
douglasssss - it's nice to read your english :) "Rewarded" - i meant a delicious dinner, just you and me, candles, romantic music - and the reward is your dance. Yes, i hope you gonna dance for me - a can-can dance! Are you a good dancer? Do you prefer to sing? ;) What country do you live in?

Gość douglasssss
Thank you for advice. I know a bit words, but I have problem with grammar...

Gość douglasssss
Hmmm I don't know you so good, I'm medium dancer, unfortunately I don't prefer a sing.. I'm live in NL.

Gość Sir Pentyna
So you gonna be dancing, i'm gonna be singing ;) Unfortunately for us i live far away from NL :( Ach du scheisse! ;)

Gość douglasssss
I think that each girl can be a good dancer a bit exercices and each girl is good ;) Where do you live? It's nice to talk with you in english ;)

Gość Sir Pentyna
I live far away from you :( It's also nice talking with you. I hope you gonna practice english in every possible way :) Have a good night, i gotta go now, bye :) P.S. I believe in your skills! - to speak and dance! ;)

Gość douglasssss
I know that far away than me, but exactly where? Is it secret? ;) Yes, I will learn in english in every possible way, I want to speak and talk in english very good :-) I wish you a good night too. Bye :-)

Gość koipioa

Przy systematycznej nauce jest to możliwe. Ja uczę się angielskiego już ponad rok w szkole Berlitz i widzę, że dużo umiem oraz umiem porozumiewać się z obcokrajowcami. Oczywiście moje słownictwo jeszcze nie jest bardzo bogate, ale daję radę rozmawiać oraz dużo rozumiem, kiedy ktoś rozmawia po ang. 

Gość frannka

Trzeba być systematycznym w nauce i chęci :) Ja chodziłam do szkoły językowej  profiLingua i po roku już ładnie rozmawiałam po angielsku bez żadnego skrępowania ;) A będąc w domu też powtarzałam codziennie słówka.