Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ani beani me

Przestał gaworzyć

Polecane posty

Gość ani beani me

Witam! Mam 13-miesięcznego syna, która gaworzył, mówił „tata, „mama i „baba, a teraz tylko wydaje dźwięki, ale nic konkretnego. Jak coś chce, to pokazuje paluszkiem, ale z mówieniem sylab czy wyrazów, to jakby się cofną. W tej chwili jest na etapie zabkowania - trójki. może jest to tym spowodowane? Czy powinnam się martwić i co mogę zrobić? Przestał mówić jakiś czas po tym jak zaczął samodzielnie chodzić. A chodzi już niecałe 3 miesiące.

Gość ani beani me
któraś mama przechodziła cos podobnego? Potrzebna wizyta u neurologa?

Gość może nie chce ględzić bez sens
u, bo wszystko mu pasuje :)

A nie wystraszył sie czegoś czy co? Mam koleżanke, teraz jej córka ma z 7 lat, dziecko do 2,5 roku było normalne jak nie dłużej raz jak weszła mała do kuchni mamie spadły garnki i sie wystraszyła od tamtej pory dziecko nie mówi. Chodzą po lekarzach wszędzie gdzie się da. Dziecko jets zdrowe pod każdym względem

Gość ani beani me
Oby tak... a tak na serio... któras miala podobna sytuacje?

koleżanka si ewypriowadziłą jak dziecko miało z 6 lat, kontakt sie zerwał nie wiem jak jest teraz. Przed wyprowadzka urodziłą drugie dziecko, i tamta starsza jakby zaczeła sie rozwijac przy niej w tempie młodszego

Gość ani beani me
Ło matko abo raz - ale dla niego nei ma zasady. Raz sie boi odkurzacza lub suszarki, a innym razem jak wlacze bierze w reke i odkurza ze mna. Nie wiem. Jeszcze swojego czasu przestał nasladowac wierzatka. Ale teraz zauwazyłam ze po wolutki znowu je nasladuje i niekiedy znowu diodododioodidodo mowi :]

Gość ani beani me
Ło matko abo raz - ale dla niego nei ma zasady. Raz sie boi odkurzacza lub suszarki, a innym razem jak wlacze bierze w reke i odkurza ze mna. Nie wiem. Jeszcze swojego czasu przestał nasladowac wierzatka. Ale teraz zauwazyłam ze po wolutki znowu je nasladuje i niekiedy znowu diodododioodidodo mowi :]

Tatma dostała jakiegos szoku czy coś, bo wiadomo jaki hałas robią gary o kafelki. Pewnie to przejściowe:) Poczekaj troche, a ile to trwa?

Tatma dostała jakiegos szoku czy coś, bo wiadomo jaki hałas robią gary o kafelki. Pewnie to przejściowe:) Poczekaj troche, a ile to trwa?

Gość ani beani me
No przestał mówic tak juz z 2 miesiace temu. Wczesniej mowil swoje lamane DAJ a teraz tylko paluszkiem pokazuje. Ale sadzicie ze usg ciemienia gdybym wybrala sie do neurologa jest konieczne?