Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninie wiem od czego to!

Tak mi puchną nogi że kostek nie widać! Nie moge ukucnąć, wyglądają okropnie!

Polecane posty

Gość ninie wiem od czego to!

Od czego mogą nogi tak puchnąć? Ostatnio dużo siedze przed kompem, ale żeby aż tak bardzo?

Gość Klaudynka doskonała97
Być moze to zakrzepica, takie obrzęki to niewydolność, Zatrzymanie wody w organiżmie.. w sumie to może być wszystko ;)

Gość pdobno rhovanion zdjecia
niedoczynnosc tarczycy

Gość kryształowe usta
polopiryna albo spironol

Gość "doktor"
chyba należy pójść do lekarza, celem oceny przyczyny dolegliwości.Mogą być różne, niewydolność żylna, niewydolność krążenia, a wreszcie prozaicznie, brak ruchu... nadwaga... Owszem pomaga polopiryna ( zmniejszenie krzepliwości krwi, a więc lepsze krążenie), leki moczopędne, usuwają nadmiar płynów z organizmu. Do doktora marsz !!!

Gość Taniec Świętego Wita
zapalenie żył, trza iść po sierowanie na usg

Gość kotwicą w plecy
idz do szpitala na cewnikowanie

Gość Taniec Świętego Wita
na lewatywę idź

Mi stale puchna nogi. I to juz od ladnych paru lat. Mysle, ze to rodzinne, moja mama juz dosc dawno ma widoczne zylaki, a babcia ma cale nogi w kolorze filoetowym, zylak na zylaku. Mi tez juz powoli wychodza drobne filoetowe pajaczki :( Nogi puchna mi zwlaszcza w lecie lub gdy jade na urlop do bardzo goracych miejsc. Kostki, kolana, wygladaja jak banie. Kiedys mialam tabletki od lekarza na zapalenie zyl, ale musialabym je brac co najmniej kilka miesiecy, a nie chce sie bez przerwy faszerowac chemia. Stosowalam rozne masci, miedzy innymi z kasztanowca. Dobre jest tez Lioton1000, troszke drogie jednak. Bedac za granica poszlam do homeopaty, ktory dal mi tabletki ziolowe oraz kilka butelek ziolowego naturalnego olejku do wcierania w nogi. Tabletek nie bralam, byly ciezkie do polykania, wygladaly jak kupki zajaca, takie czarne kulki. Ale olejek stosowalam, wcieralam wedlug zalecen, dosyc mocno, od kolan w dol i tak przez 15 minut. Potem trzymalam olejek pol godziny i zmywalam ciepla woda. Pomoglo! Mimo upalu na zewnatrz gdzie temp. dochodzila do 40 stopni, moje nogi byly lekkie i bez opuchlizny. Niestety teraz olejek mi sie skonczyl, a ja juz wrocilam do UK, wiec i opuchlizna powrocila. Mam prace siedzaca, ale rowniez w zimie mi nogi puchna. Najwazniejsze, to nie zakladac noge na noge i nosic skarpetek z ciasna gumka. Mozna tez w trakcie prysznicu stosowac na zmiane cieple i zimne natryski na nogi, w celu poprawienia krazenia. Trzymaj sie, rozumiem cie doskonale :o

Gość staruszka ???
Fairy5 Klasyczne objawy przewlekłej niewydolności żylnej. Do lekarza rodzinnego marsz !!! Ten da Ci skierowanie do chirurga naczyniowego, króry winien w takim wypadku wykonać stosowne badania, np. USG-DOPPLER naczyń kończyn dolnych.Leczenie tak zaawansowanych zmian czasami kończy się prostym zabiegiem operacyjnym i problem znika. Schorzenie jest dziedziczne. Masz dzieci ?

Nie, nie mam dzieci. Mam 26 lat. Schorzenie, owszem rodzinne, zgadza sie. Oj, bylam juz u lekarza rodzinnego. Pech chcial, ze wtedy gdy umowilam sie na wizyte, to nogi mi nie puchly akurat w tym dniu. I lekarz zajrzal i powiedzial, ze co ja chce, przeciez nogi sa w porzadku. O.O Potem poszlam w Anglii do GP i tam bylo jeszcze gorzej. Lekarka nawet nie obejrzala mi nog, dala jakas zwykla masc mentolowa, ktora moglabym sobie kupic w aptece. Postaram sie znalezc ten olejek, ktory uzywalam w zeszlym roku, bo tak naprawde tylko to mi pomoglo :)

Gość staruszka.
Diosminex, DIH... można kupić bez recepty. I ruszać się!!! Praca mięśni nóg działa jak obwodowe serce, szybciej przetłacza się z rozszerzonych naczyń żylnych krew, nawet zwykłe chodzenie, spacer pomaga, warto również brać preparaty kwasu acetylosalicylowego (np. Acard, Polocard), zapobiegawczo przeciw zakrzepicy. Cóż to jest wobec późniejszych powikłań.

Gość Stosujesz antykoncepcje
hormonalną??

Gość zew ryczacej gesi
to moze byc wpływ lekarst