Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjkgghjk

Tabletki antykoncepcyjne - godzina?

Polecane posty

Gość fghjkgghjk

Dziewczyny, o której godzinie bierzecie tabletki? Ja mam zamiar zacząć brać, ale pracuję w systemie 12 godzinnym (od 9 do 21) i nie mam pomysłu. Chciałabym wieczorem, bo podobno lepiej jest przespać ewentualne skutki uboczne, ale co kiedy np. idę na imprezę? Przecież nie będę tabletki popijała piwem. :D Miał ktoś taki problem? :)

Gość i jkak tam
pigułką piwo nie szkodzi ;). ja biorę około 17:30.

Gość ldm
Jedno piwo nie zaszkodzi a picie większej ilości przy braniu tabletek i tak nie jest wskazane, wiec albo albo

Gość zawsze brałam o 21
jak bylam w domu, jak na imprezie to najczesciej przesuwalam godzine (liczy sie to by nei przekraczac 12 godzinnego odstepu pomiedzy tabletkami) i bralam pozniej np o 24, ewentualnie popijalam tabletke woda i dalej pilam normlanie

Gość i jkak tam
*pigułkom

Gość fghjkgghjk
No tak, ale nie chcę brac tabletek w trakcie imprezy. Wiaodomo, nie chodzę na nie codziennie, ale jednak się zdarza.

Gość .wredna jędza
A czemu nie chcesz? Ja biorę na imprezie, jeśli akurat na niej jestem.

Gość fghjkgghjk
Hm. No i tak zażywasz przy wszystkich? Troche jakoś dziwnie. Zresztą nie musi być od razu impreza, ale jakieś piwo ze znajomymi...

Gość jungle drum
to wtedy zrób tak jak napisałą jedna dziewczyna wcześniej po prostu dnia w którym bedziesz na imprezie wez troche wczesniej lub troche pozniej żeby nie brac w trakcie.

Gość ente
może używaj krążka zamiast pigułek? polecam :)

Gość .wredna jędza
Tak, przecież nie muszę wywalać blistra i tabletek na stół, można to zrobić dyskretnie, także podczas wizyty w wc. A godziny wieczorne doradził mi mój ginekolog - powiedział, że u wielu kobiet wywołują pobudzenie apetytu, więc najlepiej dla mnie, jeśli będę brała je przed snem.

Gość jungle drum
chociaż jak jestem na imprezie czy wyjściu to zazwyczaj biorę na imprezie. wszyscy dorośli wiec nawet jak ktoś dostrzeże że bierzesz to przecież nie bedzie sie na Ciebie dziwnie patrzył...

Gość fghjkgghjk
Ok, dzięki, to chyba jednak będę brała wieczorem a na imprezach jakoś ukradkiem :D A tak z ciekawości, i trochę ze strachu - miałyście jakieś skutki uboczne? Bo się tyle naczytałam że trochę teraz stres.... :D

Gość ldm
Kto ci sie bedzie patrzal co łykasz , to juz rutinoscorbinu albo apapu nie mozna sobie lyknac , qrwa problemy.

Gość ente
ja trochę przytyłam - czułam się taka "nawodniona" miałam sucho i chyba nic poza tym :) ale przerzuciłam się na nuvaringa i od tej pory jest ok:)

Gość .wredna jędza
Utyłam kilka kilogramów, ale poszło w cycki! :D Najgorszy był pierwszy miesiąc - miałam plamienia i wahania nastroju, na szczęście po 2 blistrze przeszło.

Gość ldm
Gdzie mialas sucho :D ? w jamie ustnej ?

Gość i jkak tam
jeśli po tych będziesz sie zle czuła możesz spróbować wymienić na inne ;). ja jakiś złych skutków nie oddczuwam...

Gość ldm
Na suchość w jamie ustnej pomaga guma orbit !! :D

Gość rudamenda
tabletki z jednego opakowania wyłkałam o 22, teraz zmieniłam porę na ok 18 na imprezach wymykałam się do wc po prostu;p gorzej jak się spijesz i zapomnisz tego zrobić ;/ skutki uboczne: ciągłe plamienia

Gość ldm
Skutki uboczne chlania : zator i śmierć . WIęc kapaniem z pizdy się nie przejmuj 🖐️