Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestersowana

kredyt hipoteczny

Polecane posty

Gość zestersowana

Kurcze...jutro idziemy z mężem podpisać umowę przedwstępną na zakup mieszkania. mam takiego zajebistego stresa że aż mnie w brzuchu skręca...:( Boje sie bo kupujemy mieszkanie na kredyt...:( boje sie bo nikt nie wie co sie stanie jutro za rok, za 10 lat...:( boje sie że sobie nie poradzimy...ogólnie jestem pesymistką i wszystko widzę w czarnych barwach...:( a dochodów na dzień dzisiejszy nie mamy duzych..:( może ktoś kto ma niskie dochody i brał kredyt hipoteczny wypowie sie na ten temat. jak sobie radził, czy jest ciężko?

nie stresuj się, nie ma czym. Nie jestes sama, inaczej byc musiala wynajmowac i jak bys stracila prace to co wtedy? Ilu pokojowe kupujecie mieszkanie? Jak cos sie wydarzy zawsze mozecie jeden pokoj wynajac i bedzie kasa na polowe raty, wiec glowa do gory.

Gość azu
No jeśli wam bank daje kredyt to chyba nie są na tyle niskie te wasze dochody.

Gość zestersowana
sa niskie...:( a mieszkanie kupujemy małe 38 metrów 2 pokoje. mamy dziecko więc jeden pokój dziecka:) Rata kredytu 350zł ale mamy jeszcze jeden kredyt 240zł jeszcze przez 3 lata. czynsz ok. 300zł

Gość azu
A ile samego kredytu będzie?

Gość zestersowana
niecałe 100tys. nie bede pisała dokładnie ile bo po co! rata niby nie duża bo z czynszem niecałe 700zł ale ten drugi kredyt mnie wkurza który nie potrzebnie był brany:( a teraz ciaży jeszcze przez 3 lata! no nic...może nie bedzie tak źle:)

Gość azu
ja brałam kredyt kilka lat temu -ponad 100tys. -cóż jest jak jest -płacę o wiele więcej niż na początku (takie mam chore warunki) ale cóż zrobić -płacz i płać. Najważniejsze to spłacać i żyć. :)

Gość zestersowana
azu a dlaczego więcej niż na początku? nie strasz?

Gość azu
Cóż, tzw. "stary portfel" plus zawirowania walutowe.

Gość kolhlkjhg
ja mam dom na kredyt - tez byłam przerażona ale mozna sie przyzwyczaic i spać spokojnie w nocy. Ubezpiecz się (nie każdy bank tego wymaga) - jak stracisz pracę to ubezpieczyciel pół roku spłaca kredyt za Ciebie a Ty masz czas znaleźć coś nowego ;)

Gość zestersowana
azu a jak masz chwilke to możesz coś wiecej napisać?co to jest ten tzw. stary portfel? jak tego uniknać?

Gość azu
Ciebie to nie dotyczy -to chodzi o oprocentowanie ustalane przez Zarząd Banku -tak było kiedyś. Teraz to zmienili, ale hugo ich wie co tam jeszcze mogą wymyślić żeby zedrzeć z ludzi. Takie życie.

Gość zestersowana
azu dzięki troszke mnie uspokoiłaś...:) no nic, będzie co będzie. na to juz nie mam wpływu. Ale boje sie bradzo! mój mąż jest optymistą i on sie niczym nie przejmuje:)

Gość Lord Arkadiusz25
350zł to pikuś. Już myślałem, że spotkam tu "Panów życia", którzy na siłę śrubują swoją zdolność kredytową po to by kupić wypasiony apartament w prestiżowej lokalizacji.

Gość zestersowana
no niby pikuś, ale sumując wszystkie raty i opłaty to już sie spora sumka uzbiera:) no nic mam nadzieje że da sie jakos pospłacać wszystko szybciej:)