Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość missswiata

zrobiłam ciasto do pizzy ale mi się rwie!!! i nie wiem

Polecane posty

Gość missswiata

co z nim zrobić.. jak je naprawić..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość missswiata
pomóżcie, zupełnie nie znam się na gotowaniu i nie wiem co zrobić żeby to ciasto było bardziej plastyczne i się rozciągało..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość missswiata
czyli to ciasto co zrbiłam do śmieci?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ciasto na pitzze
to : maka , letnia woda i drozdze. Ugniata sie je i walkuje na mace. Jezeli sie rwie, moze dodaj wody, albo zaryzykuj i dodaj jajko. Albo troche oliwy. Rozwalkuj na ile sie da , a potem rozgniataj i rozciagaj palcami. Ja sole te ciasto i troszke posypuje oregano. Wychodzi zawsze , raz lepiej, raz gorzej. Sa pizze wloskie i amerykanskie, jedne maja ciasto wyzsue inne cieniutkie. Nie rob z tego tragedii, napewno ci wyjdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaa masz tu tu
tak- wywal , zrob dokladnie jak w przepisie jest , a zobaczysz ze wyjdzie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość missswiata
ok ok dziękuję!!!!!!!!!!!! :)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pizzaiolo
ciasta do pizzy sie nie walkuje tylko rozciaga,aby nie wygniesc powietrza... i zaczyna sie od srodka kilo maki 50 ml mleka ,2 lyzki oliwy z oliwek 7 gram suszonych drozdzy 2 plaskie lyzeczki cukru i letniej wody tyle aby ciasto bylo gladkie i odchodzilo od reki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pizzaiolo
i poltora lyzeczki soli....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×