Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwi1988ldz

Wzrost i waga 4ro latki. Pilne!

Polecane posty

Bardzo proszę o podanie wagi i wzrostu 4ro latków, najlepiej dziewczynek. Moja ma 98cm nie całe 14kg i siostra zaczyna mnie już szturmować że coś jest nie tak, że jest za mała. Ale my jak o rodzice tez aż tak bardzo wysocy nie jesteśmy ( mąż około 172 ja jeszcze niższa ). lekarz mówi że ona jest drobna ale jak narazie jest wszystko ok. Jak myślicie faktycznie iść do specjalisty.

Gość caaaałąaaaa
Mąż wcale taki niski nie jest. A cechy dziedziczy się po dziadkach. Może któryś dziadek był niski?

Gość caaaałąaaaa
pracuję w przedszkolu i wiele jest takich malutkich/drobnych dzieci.

Gość fdfsdfgsgfds
a jak jest w siatkach centylowych ?

Gość moim zdaniem jest ok
Moja córka w tym wieku miała 101 cm i 15 kg wagi i wszystko z nią był ok

caaaałąaaaa ani moi rodzice ani męża też za wysocy nie byli, siostra mojego męża np jest niska ma z jakieś 158 (może), brat męża tez niski z jakieś 160:-/ moj tata tez niski wiec mi się wydaje że ma prawo byc niska, ale moja siostra jest tak przewrażliwiona że ze swoimi dziecmi non stop gdzies lata, lecz wczoraj już mnie wystraszyła do tego moja mama jeszcze pojechała z tekstem że ona będzie może z tych "karłowatych".

Gość NataliaJ.n
Moja córka ma 4 lata i 6 mies. Ma ok.110 cm i waży 23 kg. Wygląda normalnie, nie jest gruba, może troszke masywna. może Twoja córcia tak ma poprostu, są ludzie grubi, duzi, mali, drobni... Nie masz się czym martwić...

Gość fdfsdfgsgfds
skoro większość osób w rodzinie jest niskiego wzrostu to się nie ma co martwić :) oczywiście zdarzają się wyjątki gdzie wszyscy w rodzinie są wysocy a dziecko niskie, lub rodzice niscy i rodzina a dziecko wysokie ponad przeciętnie, geny lubią skakać :)

Gość NataliaJ.n
Pomyliłam wzrost ma 112 cm.

moja wazy 17 kg i ma 106 cm. Dużo osób mówi, że wygląda na starszą. Ja tam nie wiem, w przedszkolu jest w grupie 4-5 latków i są w grupie takie 5 latki którym sięga do brody...

Gość fdfsdfgsgfds
wszystko co się mieści na siatce centylowej jest ok., ważne by wzrost i waga nie były od siebie oddalone o bodajże 2 poziomy. To sobie zobacz na którym centylu jest waga córki, bo nieprawidłowością by było przykładowo mieć wzrost 90/97cen. i waga z 3/10centy.

Gość fdfsdfgsgfds
no to naprawdę nie masz się o co martwić :) jest z tych drobniejszych dzieci i ma po kim taka być

jezeli chcesz poradzić się lekarza to zapytaj najpierw pediatry i on dalej was skieruje. Jak córka chodziła do żłobka to była tam malutka dziewczynka, ale ona była na serio mała - była niższa od najdrobniejszego 3 latka w grupie o jakies 5 cm. I jej mama robiła jakies badania gentyczne, ale z tego co potem mówiła to nic nie wykazały.

Gość huhihiuhiuhuih
lepsze małe chude dziecko niż tłusta maciora matka ona waży niecałe 19 a ty dobiłaś setki masakra

nie wiem czy dobrze sprawdzam centyle :( mała ma teraz 4 latka i prawie 3mies: Jesli sprawdzam na 4lata to wysokość i waga jest na 10 centylu. Jeśli sprawdzam na 4,5roku to jest poniżej 3ciego centyla a waga 3ci centyl