Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCóreczki

Mleko 2 po karmieniu piersią

Polecane posty

Gość MamaCóreczki

Moja córka 25.09 skończy 10 miesięcy. Powoli zaczyna się chyba sama odstawiać, bo karmię już ze 2-3 razy na dobę i to najczęsciej w nocy, na półśpiocha. Córcia ma problemy z zaparciami, odstawiałam jej kaszkę, było ok, teraz znowu dostała i znowu lekkie problemy. Nie wynika to z alergii itp. Po prostu tak ma. Moje pytanie jest takie- do doświadczonych mam już, jakie mleko mm uważacie za swój najlepszy wybór dla dziecka? Chodzi mi o wszystko, o cenę, o jakość, o ewentualne problemy wywołane tym mlekiem itp

Gość maałłggoossiiaa
Próbowałam różnych mlek i najlepiej sprawdziło się bebiko ze względu na cenę, brak problemów, zaparć, ma dobry smak itp. rewelacyjne jest candia w płynie, ale nie stać mnie na nie :(

Gość Bebikooo najlepsze
o tak najlepsze a wcale nie chodzi tu o cene

Gość zielonaherbatka
ja przeszłam na butle jak syn miał 7 miesięcy, po Bebiko ulewał strasznie i kupiłam Bebilon 2, teraz ma 14 miesięcy i od jakiś 3 miesięcy je mleko tylko na noc i kupuję NAN 3 i też jest ok więc sama musisz zdecydować jakie podać i zobaczysz czy dziecku podejdzie. Jeżeli chodzi o cenę to są niewielkie różnice ok 5-10zł między różnymi markami ale w tym wieku dziecko nie je dużo więc 1-2 opakowania na miesiąc idą zależy ile gram.

Gość zielonaherbatka
Bebilon kosztuje ok 40zł 800g a Nan ok 30zł 650g w tesco a nie wiem jak w innych sklepach, mi takie mleko starcza na miesiąc przy jednej butli dziennie.

Gość MamaCóreczki
No tak, muszę sama popróbować, bo zależy mi, żeby nie było nadto zapychające, bo córa ma problemy z zaparciami, a dopajać średnio się daje. Narazie pewnie spróbuję Nan 2, bo ponoć ma i pre i probiotyki.