Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość telefoniczynkowianeczka

Błagam, pomocy, to prawie stalking!!! :(

Polecane posty

Znam strasznie nachalną osobę. Ona nie ma żadnych znajomych, dlatego dzwoni tylko do mnie. Zasypuje mnie SMS-ami o jej związku (na moje nieszczęście właśnie się rozstała ze swoim facetem), i SMS-y to mały pikuś. Wysyła mi długaśne e-maile ze swoimi przemyśleniami, wysyła prawie codziennie SMS-y i - co w tym wszystkim jest najgprsze - dzwoni do mnie prawie codziennie i potrafi mi przez telefon gadać nawet przez 2h (niestety mamy tel. w tej samej sieci i ustawiła sobie mój numer tak, ze może do mnie dzwonić cały czas za darmo). Czasem rozumiem, że trzeba się wygadać, ale to jest notoryczne. Potrafi dzwonić do mnie i przez godzinę-dwie gadać mi o tym samym, o czym gadała mi poprzedniego dnia. Nie przejmuje się tym, że np. pracuję, czy prowadzę auto, nawet nie pyta czy moge rozmawiać tylko jak odbiorę to od razu wyskakuje mi z porcją wiadomości i przemyśleń, dopiero po 10 minutach mogę dojść do głosu żeby powiedzieć, że jestem teraz zajęta. Przypadkowe rozłączenie w trakcie rozmowy jej nie zraża. Jak nie odbiorę, to i tak będzie się dobijać. Mam swoje życie - to jej nie interesuje. Wyłączenie telefonu nie skutkuje, bo jak go właczę to ona zaraz dzwoni! Co gorsza- jak mam wyłączony tel to ona potrafi zadzwonić do mojego faceta i mnie poprosić do telefonu a jak mnie nie ma w pobliżu to chce gadać mojemu facetowi!! Wiele lat temu wyslałam jej sms-a z komórki mojego faceta i ona go sobie zapisała :o Już parę razy dobitnie jej mówiłam co o tym myślę i ona nic sobie z tego nie robiła - następnego dnia dzwoniła i zachowywała się tak, jakbym jej nic nie powiedziała i wszystko było w porządku :o :o :o :o Czy jest jakaś możliwość, aby pozbyć się takiej osoby? Czy jest możliwość, abym zablokowała połączenia przychodzące z jej konkretnego numeru? Błagam, pomóżcie, naprawde :o :o :o

ja juz z tych nerwow w parku ganiam wiewiorki

Gość maniooo ciekawskiii =)
najprostsza metoda - obraź ją chociaż trochę mi jej żal, bo ona jest jakaś nieszczęsna ale co robić pogadaj z nią poważnie jeszcze raz stanowczo, bardzo stanowczo i zapowiedz, że jeśli się nie ograniczy do jednego telefonu na tydzień, nie dłuższego niż 15 minut, to nie będziesz w ogóle od niej odbierała możesz sobie ustawić, żeby od razu jej numer był zrzucany, gdy zadzwoni

juz jej naublizalam i nawet jej krzyczalam do telefonu ze chuj ci w dupe a ona ze dziekuje mi za mile zyczenia

14:18 to podszyw oczywiście choć fakt faktem, już kilka razy powiedziałam jej dobitnie co o tym sądzę, niestety żadnego skutku to nie dało. Właśnie sobie dodałam jej numer do losty blokowanych, niestety inaczej sie nie da również mi jej szkoda, ale niestety nie da się tak żyć to aż nie wygląda w niektórych momentach, bo nawet w towarzystwie trzeba czasami włączyć telefon (np żeby zadzwonić do babci/cioci czy sama sobie poradzi i czy nie trzeba po nią przyjechać itp) i wtedy ona dostaje wiadomośc że jestem już w zasięgu i od razu dzwoni :o

Gość maniooo ciekawskiii =)
żeby wszystko było z twojej strony ok napisz jej sms, dlaczego tak zrobiłaś, chociaż może lepiej nie, bo to ją zachęci do szukania kontaktu z tobą

Gość mamija miani
w jakich okolicznosciach ja poznałaś i czy długo sie znacie ?

znamy się od podstawówki, ponad 20 lat :o na studiach odnowił się kontakt bo okazało się że będziemy studiować to samo

no i po studiach kontakt został myslałam że z biegiem czasu po studiach kontakt będzie słabł - jak to często bywa - niestety w tym wypadku było odwrotnie - z biegiem lat kontakt wzrastał może to śmiesznie zabrzmi, ale nie mogę się do końca poświęcić układaniu sobie życia, bo wiecznie ona jest gdzieś w tle i czyha na każą moją wolną chwilę, a nawet na zajętą - nic jej nie przeszkadza

Gość pewnie ma na imie marzenka
też mam taką popierdoloną znajomą, tłumaczyłam, na nic, obrażałam na nic, zablokowałam bo wydzwaniała na 2 telefony , albo chamsko odrzucałam.Po 2 latach mam spokój , ale prawie mnie zaszczuła.Od rana smski, durne telefony, przychodziła pod blok.Jakaś chora obsesja.Obrażanie ( a potrafię być chamska) nic nie dawało.Nieprzemakalna.Zablokuj numer na smsy nie odpisuj.

Gość oczy chabrrakatyuur
nie mam zielonego pojęcia co takiej osobie może siedziec w głowie przecież gdyby ze mną ktos nie chcial gadać to bym skończyła na zawsze kiedys mialam takiego faceta wielbiciela , który łaził za mną, wydzwaniał nawet w nocy, stał pod blokiem w dzień, w nocy itd ale koleżanka to nie wiem jaki to ma cel

Gość werassswee132
Witam, X Chciałbym was ostrzec przez ludźmi szpiegującymi przez internet. Teraz dużo osób to robi(mogą to być wasi znajomi). Spotkałem się z tym nie tylko w miastach ale i na wsi. Np. mieszkańcy mojej wioski non stop szpiegują innych i mnie przez internet. Mają ruch sieciowy z całej polski(każdy komputer) i dalej - mogą czytać wasze maile, rozmowy na forach, rozmowy z komunikatora, odwiedzane strony www, to co wpisujecie do wyszukiwarki itp. Szpiegują przez internet i robią donosy na milicję albo plotkują. X Mają specjalny software od ISP(dostawcy neta). Mogą namierzać nawet wasze położenie z adresem zamieszkania. X Wszystko co robicie w necie oni szpiegują i namierzają. Wystarczy że założycie jakiś topic na kafeterii a oni mogą was namierzyć - ustalić wasz adres zamieszkania, nazwisko,imię....tak że wiedzą o was wszystko... Oni wiedzą wszystko kto i co robi w necie!!! Tak że uważajcie na siebie. X X Podniecają się tym szpiegowaniem tak że uważajcie. Niektórzy z nich są anonimowi i się nie przyznają do tego że to robią ale robią to.... X X X XXX-VCXZCSEDdfskuw23495345923234ddd

rozwiązanie problemu jest banalne....idź do operatora i niech zablokują połączenia z jej numeru i esy...i co za logika wysylac esy do niej z numeru swojego faceta - to twoj najgorszy błąd...

Gość znam osobe ktora zachowywala s
ie wobec mnie identycznie.napisalam jej w koncu,ze bede zmuszona zmienic numer,jezeli nie zaprzestanie takiego zachowania...!napisz jej to samo jak bedzie w taki sposob sie zachowywac.aha,i zablokuj na poczcie jej adres mailowy.

takiej osobie nie wystarczy "coś" powiedziec, tu trzeba dzialac a nie cackac sie ze słówkami, z doświadczenia wiem, że to nie działa, trzeba zablokowac i juz

Gość daaawnnoooo
jej wspolczuje zal mi tej kobiety jest jakas chora:/ idz do operatora zeby zablokowal jej numer, jesli masz telefon Samsung mozesz tez zablokowac smsy od niej jest taka opcja w ustawieniach. ale wiadomo moze sie domyslic ze ja zablokowalas i moze z jakiegos innego numeru znow cie dreczyc. jesli tak zrobi powiedz jej ze sprawa trafi do sadu o nekanie i mobbing. Pozdrawiam.

Gość gość
Psychopatka do mnie rok się dobija dziewczyna z Gniezna bo mnie zobaczyła na ulicy i owineła WOK palca