Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo prosze 8787

Depresja jest szansa ???

Polecane posty

Gość kfirks
Mnie się nie udało wyjść z depresji, mam ją od wielu lat.

Gość kfirks
psych w tym czasie mialam 4, jeden pobyt w szpitalu- pol roku, hipnoza, grupa wsparcia, leki

Gość bardzo prosze 8787
Ja jestem z pod Glasgow ja chyba wszystkiego sprobuje ,bo tak nie chce zyc to za duzo juz dla mnie

Gość bardzo prosze 8787
poje po nowe leki chce isc do psychiatry witaminy tez kupie nie zaszkodzi sprobowac moze nawet sie pomodle chce byc zdrowa chce cieszyc sie tym czyms zwanym zyciem wiem ,ze zawsze nie jest latwo ,ale ja chce zyc

Gość bardzo prosze 8787
dziekuje wam wszystkim za pomoc jeszcze sie tu odezwe teraz musze isc moja chrzesnica ma dzis urodziny musze tam byc dziekuje

Gość Gaba34
Ja dostałam- wytłumacz mi proszę czym zgrzeszyłam bo nie rozumiem... Ks.M. odmawianie Różańca nie jest świrowaniem!!! Różaniec to POTĘGA! Autorko jesteś jeszcze?

Gość Gaba34
Ja dostałam- wytłumacz mi proszę czym zgrzeszyłam bo nie rozumiem... Ks.M. odmawianie Różańca nie jest świrowaniem!!! Różaniec to POTĘGA! Autorko jesteś jeszcze?

Gość św. ojciec dr psychiatra
św. Mateusz ma rację, witaminy z grupy B to też psychotropy. bbbbbbbbbgf, ty dupo wołowa, mam nadzieje że jesteś duchem. A jeśli nie, to jakim prawem proponujesz komuś samobojstwo, skoro sama do swoich gowiennych rad się nie zastosowałaś.

Gość Ks. Mateusz
wit. B1 to neuroprzekaźnik działający podobnie jak psychotropy dlatego są na receptę różaniec to ściema, widać, że Gaba34 zupełnie nie zna podstaw wiary katolickiej

Gość Gaba34
A jakie są podstawy wiary katolickiej?

Gość Ks. Mateusz
no przestań, nie chce mi się kopiować, ale za czasów Jezusa to różańca nie było

Gość orzech twarrrdy
ludzie, nie kłóćciesię o wiarę. Dzeiwczyna przechodzi załamanie, ma doła, ma pewnie powody (samotność, izolacja od bliskich osób, brak życzliwego w otoczeniu)..co da kłócenie się. bardzo prosze 8787 -są telefony zaufania całodobowe w Polsce, łatwi znajdziesz w internecie, to trochę pomaga

Gość Gaba34
Musisz kopiować....Myślałam,że sam wiesz skoro mnie pouczasz... A wiesz w ogóle jak się odmawia Różaniec?

Gość Gaba34
Przecież się nie kłócimy...

Gość Gaba34
Przecież się nie kłócimy...

Gość Ks. Mateusz
nasza dyskusja nie ma sensu, nie jestem tu by kogoś pouczać.. Ty nad medycynę przedkładasz wiarę czyli modły i rozmowy z jezuitami, ja w sprawach związanych ze zdrowiem polecam konsultacje z lekarzem i medykamenty.. różnimy się znacząco w tej kwestii i niech tak pozostanie

Gość Domenico Falucci
Gaba palnij się w pusty czerep! A może ta osoba jest ateistką/ albo nie jest katoliczką! NApradę, takie rady jak "pomódl się" jeszcze pogaszają sprawę i mozesz sobie do dupy wsadzić bo nie wiesz czym jest depresja! Nawiedzony moherze, możesz wpędzić kogoś w poczucie winy, a sam Pan Jezus powiedział że chorzy potrzebują LEKARZA!!! nie więcej modlitwy!

Gość Gaba34
Oj Mateuszu wsszystko Ci się biedaku wymieszało... :D:D:D Nie zrozumiałeś ani jednego mojego zdania...

Gość ddddsad
Domenico Falucci-Jezus mówił o sobie jako o tym lekarzu.To on jest tym lekarzem,który uzdrawia duszę z melancholii.

Gość Ks. Mateusz
nie denerwuj się jeżeli ktoś tak jak ja napisze o Tobie prawdę.. i nie krzywdź ludzi wmawiając im, że różaniec jest lekiem na wszystkie choroby, a jezuita najlepszym lekarzem.. opamiętaj się póki jest czas

z kazdej depresji mozna sie wyleczyc ale do tego trzeba nie tylko chciec ale i dzialac. najgorsze to siediec i biadolic . wez sie wyplacz przez caly dzien a nastepnego dnia wstan z nową wiarą na lepszy dzien

Gość Domenico Falucci
Można to różnie interpretować, ja wierzę w rozsądnego Jezusa.

Gość Domenico Falucci
a depresja jest chorobą jak cukrzyca czy rak.

Gość Domenico Falucci
Melancholia? Błagam cię człowieku, cofasz się do czasów Mickiewicza. Czas skończyc z romantyzmem.

Gość Gaba34
Drogi Domenico a od kiedy modlitwa ''pogarsza sprawe?'' :) Co się takiego stanie jesli autorka znajdzie chwile dla Boga? Doskonale wiem czym jest depresja bo borykałam się z nią pare lat. Tak, chorzy potrzebują lekarza.Ale czasami innego,innego niż ten w białym fartuchu :D Na przyszłość... sprobuj troche inaczej interpretowac Biblię:) A tak w ogóle czemu sądzicie ,że ja odrzucam medycynę? Przecież nigdzie tego nie napisałam :O

Gość Gaba34
Mateusz...właśnie opamiętałam się w czas :D I dziękuję za to Bogu. Jesli kogoś skrzywdziłam moimi wpisami to baaaardzo przepraszam! :)

Gość Ks. Mateusz
Gaba34, napisałaś niestety, twierdząc, że wit. B1 nie pomoże.. strasznie jesteś rozkojarzona.. zakładając, że ktoś jest wierzący to i tak się modli, więc dodatkowa modlitwa nie do końca mu potrzebna, zaś co da odmówienie różańca ateiście?

Gość Domenico Falucci
Jak ktoś jest w depresji i nie widzi poprawy, mimo że sie gorliwie modli, może dojść do błędnego wniosku że Bóg go opuścił. To zwiększa poczucie winy i może przyczynić się do samobójstwa. Widać gówno wiesz, my tu piszemy o depresji- chorobie leczonej lekami, a nie cierpiętnictwie. Będę sobie interpretować Biblię jak ją rozumiem, a tobie wara od tego.

Gość Gaba34
I stwierdzeniem ,że witamina B nie pomoże skrzywdziłam tu wielu ludzi? :D Jeny nie pamiętam już kiedy tak dobrze bawiłam się na kafe :DChoć przyznam,ze mam wrażenie ,ze tracę tylko czas... Ale... A gdzie autorka napisała,że jest ateistką?

Gość Gaba34
Domenico skąd skopiowałeś pierwsze zdania?:D