Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo prosze 8787

Depresja jest szansa ???

Polecane posty

Gość Domenico Falucci
Nie rozumiem ironii, ułożyłem ze swojego umysłu, a coś nie tak?

Gość Gaba34
A nie chcałbyś przewietrzyć swojego umysłu?:D

Gość ddddsad
Depresja to stan długiej Melancholii.Sam się z nią borykałem przez 3 lata.Też nie miałem chęci do życia,brałem jakiś lek ale do lekarza nie chodziłem.Miewałem co dziennie myśli o śmierci i samobójstwie i jakoś samo to ustąpiło.Depresja może też nasilać się zwłaszcza jesienią,za to latem nieraz jest poprawa.Trzeba też brać po uwagę to,że Depresja jest chorobą duszy i może przybierać nawroty.

Gość Ks. Mateusz
oj Gaba34 z wyciąganiem wniosków u Ciebie nie jest dobrze.. ale cieszę się, że dobrze się bawisz :D

Gość Domenico Falucci
Gaba34 chyba za często praktykujesz wietrzenie umysłu, bo widać że wszystkie szare komórki ci wywiało :D

Gość Gaba34
Właśnie... Święte słowa..."DEPRESJA MOŻE BYĆ CHOROBĄ DUSZY!'' Może też tak być,że depresje zsyła sam Bóg...Dla naszego dobra.Po to by sobie o Nim znów przypomnieć...

Gość Gaba34
Noooo,chłopcy! Wreszcie usmiechnięte emoty poleciały! Ależ trafne riposty! :D Będę się śmiała chyba do jutra!

Gość ddddsad
Stany Depresyjne mogą być nieraz sygnałem,że Bóg chce nas przybliżyć do siebie.Ale wiele ciemnych mas nie spostrzega tego,uważają się za mądrych a giną później w błocie przez swoją głupotę.

Gość dwa słowa...
zacznijmy od tego, że stan melancholii to niekoniecznie jest depresja, zdarzaja sie chwilowe wahania nastrojów....smutki niemoc poczucie marazmu....jesli wychodzi sie samemu to raczej nie była depresja. Ja sama borykalam sie przez wiele lat z takimi okresami smutku, alienacji i oderwania od rzeczywistości, po mysli samobójcze....przeszło. Pomogla ciezka praca nad sobą... co do depresji...to bardziej zlozony problem i niestety wymaga wielu lat pracy. Najlepiej zwrócic sie po pomoc...nawet przez neta..sa fajne portale gdzie mozna na forach dowiedzieć się duzo o objawach depresji i formach pomocy...tam podejda powaznie..tutaj raczej na pomoc bym nie liczyla...

Gość Domenico Falucci
To by źle świadczyło o Bogu, że sprowadza na ludzi choroby, i to śmiertelne, bo jednak 25% chorych na depresję zabija się. Naprawdę zal mi cię że wierzysz w takiego kogoś. Depresja jest chorobą ciała, umysł i ciało są powiązane ze sobą. Mózgi osób chorych na depresję różnią się od mózgów osób zdrowych i widac różnice w poziomie neuroprzekaźników.

Gość gaba- tak grzeszysz, ze modlis
z sie do Marii zamiast do Boga, Jezusa. Modląd się przed ołtarzem, obrazem- grzeszysz bałwochwalstwem. Jezus powiedział, że tylko Jemu cześć oddawać bęziemy a nie posągom, obrazom itd,ale jako katoliczce trudno ci to zrozumiec...

Gość jeszcze jedno...
a Bóg to raczej niewiele ma z tym wspólnego.... co do instytucji kościola, prosze wybaczyc, kiedy uslyszałam kiedys rade jednego ze slug bozych...który spowiadal kobiete maltretowana przez meza alkoholika..chciala odejsc ale jako katoliczke trzymal ja ślub koscielny..ksiadz umial tylko dodac jej otuchy: taki jest twój krzyz corko... nie mieszajcie Boga do depresji...to swiat w ktorym zyjemy ludzka zawiśc, gonitwa za dobrami materialnymi, stresy, itp...

Gość Gaba34
Domenico a Twoim zdaniem jaki jest Bóg? :)

Gość ddddsad
"jesli wychodzi sie samemu to raczej nie była depresja"Pomyśl,że nie każdy ma siłę wyjść z Depresji.Niektórzy może sami nie chcą ? niestety jak się nie dostaje nieraz kopa od losu za młodu,to potem ciężko mieć motywację do walki z chorobą.Nieraz los doświadcza człowieka,gdzie brak doświadczeń tam rodzi się niemoc i brak chęci do działania i walki o lepsze jutro.

Gość ddddsad
dwa słowa-A jak się nazywa choroba przy której się chodzi na cmentarz,stoi się nad grobem i prosi o swoją śmierć ?Do tego dochodzi osłabienie fizyczne,nienawiść do siebie samego,problemy z pamięcią i koncentracją.

Gość Gaba34
Ręce opadają...:O Już nawet nie chce mi się komentować niektórych wpisów.Przecież Różaniec podałam jako jedną z form modlitwy... Co byście mi teraz wypisywali gdybym wcześniej poleciła np.Koronkę czy Modlitwę o uwolnienie?!

Gość Ks. Mateusz
Gaba34 - weź daj mi tu spis która modlitwa uzdrawia konkretną chorobę :P nie no, teraz to ja już nie wyrabiam :D

Gość Domenico Falucci
Klep sobie te Różańce, Zdrowaśki jak mantrę i wierz se w ich cudowne działanie, ale nie mieszaj się w sprawy o których nie masz bladego pojęcia 🖐️

Gość Gaba34
Też już idę...🖐️ Wpadnę jeszcze kiedyś...

Gość Gaba34
Też już idę...🖐️ Wpadnę jeszcze kiedyś...

Gość Gaba34
Ale z was MATOŁY! To Bóg uzdrawia ... Przez modlitwę wypraszamy sobie łaski,w tym czyjeś uzdrowienie...

Gość Domenico Falucci
Powiedz to tym, których krewni umarli z powodu choroby...

Gość Ks. Mateusz
stosując "logikę" Gaba34 zlikwidujmy kosztowną służbę zdrowia :D

Gość 32423423
Poradze: sprawdzcie sobie wszystkie hormony bo ja się leczyłam latami a potem się okazało ze to PCOS, warto sbadac tarczycę, i brac regularnie magnez bo on tez jest przyczyną depresji/nerwic

Gość bardzo prosze 8787
Czesc juz pisalam ,ze badalam tarczyce umowilam sie do lekarza zaczne brac znowu leki pojde do psychiatry/psychologa gdzie kolwiek ja chce zyc normalnie dzis nie mam sily juz pisac odezwe sie dziekuje

ej, jak tam? lepiej trochę? :) tarczycę sprawdziłaś? tam 3 badania chyba trzeba na tarczyce z krwi, bo jedno jest niemiarodajne podobno

A to ciekawe bo ja właśnie tak wyleczyłem się z depresji i zaburzeń. Moje życie nabrało innej dynamiki i rozpędu ale... najbliższe mi osoby wcale nie chciały wsiąść do pociągu niebylejakiego i zostały na peronie. Zostałem sam. Zapłaciłem rozwodem i rozpadem rodziny. Tęsknię za dzieckiem i dziećmi (a nawet za nią - to jest cena! ona ma kochanka a ja idiota wciąż o niej myślę przed zasnięciem!) ale nie mogłem tego uniknąć no bo tak jakby odrosła mi ręka albo noga tylko oni nie zaakceptowali tego i zostawili mnie samego, żebym pokazał co potrafię. Makabra. Lepiej może tkwić już w depresji. pozdrawiam. Grzegorz.

Gość gość
Depresja to również brak jakiegoś składnika w organizmie, bo sie nie przyswaja. Tran, cynk, żelazo, magnez , itp. Polecam też książkę Murphego 'Potęga podświadomości', możesz ściągnąć z neta.