Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madmaddie

bardzo zniszczone włosy

Polecane posty

Gość madmaddie

Witam! Pisze, bo mam wielki problem. Otóż jeszcze 2 lata temu miałam piękne, długie, mocne włosy w kolorze ciepłego brązu. Zachciało mi się blondu. Na początku była to zmiana tylko na próbę - 2 miesiące, po czym wróciłam do brązu. I po roku znowu blond. Nosiłam go przez niecały rok, włosy tak się zniszczyły, że wróciłam do swojego koloru. Farbuję włosy szamponem, co 2-3 miesiące. Zaznaczę, że przez cały ten okres prostowałam włosy :( Problem jest rzeczą oczywistą - włosy straciły na objętości po ponad połowę, są zniszczone, kruszą się, wypadają, nie chcą się układam, już nie wiem co robić :( bardzo żałuję tego ekperymentu z blondem. Używam szamponów i odżywek do zniszczonych włosów (firmy dove, pantene lub syoss + serum do zniszczonych włosów z avon'u), przestałam je prostować, ale to nic nie pomaga. Macie jakieś pomysły? Może jakies sepcjalne kosmetyki, domowe sposoby, tabletki?

Gość 56700
zrezygnowac ze wszystkiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i suszarki i prostownicy!!!!!!!!! jest taki olej amla-indyjski tylko to dziala nic innego wpisz na allegro ok 28zl tylko to cie uratuje , i skrocic wlosy bo poco trzymac prochnice

Gość sdjnh
Mi pomogło : * tabletki vitapil * szampon dermena * olej kokosowy

Gość madmaddie
włosy są krótkie (do ramion), bo nie chcą urosnąć :P

Droga autorko, przyjmij do serca to co napisałam, a powiem Ci tak: Poniewaz nałozylas blond ktory nie koloryzuje a wywabia Twoj naturalny pigment- wlosy masz jak słomki, czyli "puste", nie posiadające koloru. Blond to nie kolor, to ACE do wlosow. To juz jest mega straszne zniszczenie dla wlosa, musisz to sobie uswiadomić serio,dlatego weź teraz włosa do ręki i popatrz jaki jest cieniutki- niczego cieńszego na ciele nie masz,o sweter dba się lepiej mimo tego że nitki są grubsze a wlosy targa. I teraz pomyśl co z nim zrobiłas, palisz go farbą, i palisz go w wysokiej temperaturze, trzesz ręcznikiem i szarpiesz szczotką. Nic dziwnego że wypada. Dlatego się kruszą, wypadają i łamią. To zupełnie normalne. Nie normalne jest to- co z włosami zrobiłas. I bez urazy- ale po prostu ludzie nie potrafią szanować włosow. Poniewz zapewne uzywasz suszarki, na milion procent łuski włosa sa pootwierane. to dlatego te juz spalone i zmaltretowane wlosy nie będą na bank gładkie. Mozesz o tym zapomnieć, a to że masz wlosy gładkie po super odżywce- to tylko dzialanie preparatu. Stan wlosa się od tego nie poprawi, bo te kosmetyki ktore mozesz kupic na polce w sklepie, okupione wysoką ceną i wielka reklama, są po to, by gdzies tam na gorze siedzieli ludzie i liczyli pieniądze ktore dzięki sprzedarzy maja. To zwykly produkt. To zadne lekarstwo. Wypchane silikonami dziadostwa. ---------------- I teraz się skup. zniszczylas wlosy blondem i tego nic nie naprawi- nic nie zwroci ci pigmentu. Muszą odrosnąc. Ja mialam IDENTYCZNIE zjarane koszmarne wlosy po przejsciach ale poszłam po rozum do głowy i pierwsze co zrobilam i co Ty powinnas zrobic jesli chcesz miec piekne, gładkie, ZDROWE i lsniące wlosy to: NIE FARBUJ. A jesli juz farbujesz to tak jak piszesz- szampon. bez amoniaku. NIE uzywaj drogich super szamponow reklamowanych na prawo i lewo, Odwroc butelke i przeczytaj sklad szamponu. I uswiadom sobie, że zdrowie wlosa jest tak wazne jak niezasyfionna cera, ze to wstyd miec chore wlosy, bo one nie niszcza sie same z siebie. Sklad szamponu - im wiekszy tym gorzej!! Uswiadom sobie ile chemii na nie nakladasz, i one pod wplywem ciepla łykają tę chemię jak żaba muł. Szampon ma myć. TYLKO. Biały jeleń, szare mydło- najmniej inwazyjne produkty! Kup szampon dla noworodkow. On ma najmniej swinstwa. Odzywka- wiesz jak dzialaja odzywki? A wlasnie tak, że dziala puki jej nie zmyjesz. To nie są witaminy wnikajace w gląb cery, one dzialają jak fluid na twarz. Maskują. NAJLEPSZĄ odzywką do wlosow sa naturalne olejki, lub preparaty ziołowe. Ciezko jest uzywac np. ziół wlasnej robory itp. ALE kup sobie olej arganowy i wcieraj dwa razy w tygodniu na noc. Rano myj glowe normalnie. DOUCZ SIE. poczytaj czym on jest. Musisz po prostu dojrzec i zrozumiec, ze MUSISZ dbac o wlosy jesli chcesz by dobrze wygladaly. Nie kupuj miliona odzywej na wlosy. Kup olej arganowy i mi zaufaj bo ja mam tak piekne wlosy ze by Ci koparka opadla :) I jestem z nich dumna. I NICZEGO wiecej nie potrzebujez. Nie laduj zadnego dziadostwa na twarz. Nie sluchaj Tych co sie kompletnie na wlosach nie znaja i idą do sklepu po kolejny kosmetyk, i kolejny, i kolejny. Bo im wiecej- tym gorzej. W przypadku cery i wlosow. Nie wycieraj w recznik, pozostaw na glowie w reczniku niech woda się wchłonie. Nie trzyj! Nie susz suszarką ! Bo bedziesz miec ZAWSZE porozdwajane i napuszone. Nigdy nie będą gładkie. Po prostu Nic z nimi nie rob i to im najlepiej zrobi. Chyba ze masz te wszystkie rady gdzies, i i tak jak reszta dziewczyn pomaszrujesz do sklepu by wywalic kase na cos co i tak- uwierz mi- nie poprawi twojego stanu wlosow. Mi odzyły. Są przepiekne, i jestem z nich dumna. Mam wlosy delikatne i gladkie jak wlosy dziecka. Mocne zarazem, nie wypadające. zapomniala bym! :) Szczotka- tylko z włosia. Przewaznie wlosy na szczotce to nie naturalny efekt wypadania, a wyrwanie.

gdzie można kupić olej arganowy ?? tzn gdzie najlepiej i w jakiej jest cenie ?

Gość A ja wiem gdzie są wszyscy :]
Araganowy olejek jest faktycznie świetny, ale drogi, możesz sobie kupić olej koksowy a do tego dodawać kilka kropli aragonowego wtedy bedziesz maiła go całą wieczność. Nie wiem gdzie można kupić wartościowy olej araganowy bo mieszkam za granica, ale może ktoś ci doradzi.

wypróbuj olejek z kokosu. wyglada jak smales,bierzesz troche i w moment rozplywa sie w olejek. moim wlosom bardzo pomogl. kupuj taki z pierwszego tloczenia na zimno. naloz duzo na suche wlosy kilka godzin przed myciem. po umyciu mniej,tak,zeby nie wygladaly na tluste po wysuszeniu.

dokladnie ta sama historia i ten sam problem, moje wlosy sa zmasakrowane, staram sie nie prostowac, susze jednak wciaz;/ i nie moge ich za chiny zapuscic a kiedys rosly jak szalone

Gość madmaddie
Droga pani "śmierć". Doskonale wiem, co zrobiłam. Nie jestem głupia i wiem, co to znaczy "rozjaśnienie włosów". Nie używam suszarki. Jedynie sporadycznie (czyli raz na 2 miesiące). Włosy są gładkie. Nie używam super drogich szamponów za 345678 zł, bo mnie zwyczajnie na nie nie stać. Ostatnio przestawiłam się nawet na szampon dla dzieci (Johnson's baby). Kilka razy w miesiącu nakładam na godzinę domową maseczkę, poleconą przez babcię - żółtko, miód, oliwa, cytryna. Nie szarpię ich ręcznikiem ani szczotką. NIE SUSZĘ. Dziękuję Ci za rady, ale to "zbesztanie" było zupełnie niepotrzebne, bo o włosy dbam i wiem, czego z nimi nie robić po tej "akcji" z blondem.

Gość ddddddddddddcvvccxxxx
a kto cię zbeształ ? :-o

Gość a ja myslalam,,,,
ze olej rycynowy jest najleprzy na wlosy...............

Gość wklejona
nie prostuj ich, powstrzymaj sie od tego na jakis czas a zobaaczysz roznice;) uzywaj szamponow nawilzajacych, najlepiej popytaj w aptece o ziolowe z proteinami itp. A jako maseczki uzywaj ktores z kerastase, co prawda to droga firma, ale warto, ja mam blond juz z 3 lata, co 3 miesiace paseka, rozjasniacz i brazowa farba a mam wlosy miekkie i gladkie jak u dziecka. Tylko te odzywki moga Ci pomoc , bo uwierz ze probowalam juz wszystkiego od najtanszych dziadostw sprzedawanych w zwyklych supermarketach, loreal do wlasnie kerastase:)

Gość keisikkk
Ona Cię nie zbesztala;/ tylko wytłumaczyla. Te szampony i firmy których uzywasz sa do niczego. Ja też nie mam kasy, jestem studentka, ale przedstawiłam się od tyg na olejowanie włosów, żadnych odżywek sklepowych bo to pełne chemii- trzebaa o tym poczytać żeby wiedzieć. I myje wlosy szamponem z Rossmanna babydream za 3 zł bo ma dobry skład. W sumie rób fo chcesz. Odebralas tamte wypociny za beszte więc mi się juz nie chce tłumaczyć jako druga osoba. Masz neta to czytaj o pielęgnacji włosów. Ja swoją zaczęłam od podciecia inaczej NIE MA SENSU

Ja bym Ci poleciła szampony naturalne, na zniszczone włosy lub wypadające. Jak idziesz do fryzjera to zapytaj o poradę , aby Ci polecił coś do twojego typu włosa. No i używaj jak najmniej suszarki, prostownicy wtedy na pewno nie będą takie zniszczone.