Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meandre

Czy ciąża w takim przypadku jest możliwa?

Polecane posty

Gość Meandre

Witam, jakiś czas temu uprawiałam seks z moim chłopakiem i skończył we mnie. Od 2 miesięcy brałam tabletki antykoncepcyjne więc nie przeraziło nas to. Jednak 2 dni później postanowiłam zmienić tabletki na inne a że zależało mi na tym by nie dostać nadchodzącego okresu po skończeniu listka poprzednich pigułek już następnego dnia łyknęłam tabletki z nowego opakowania. Pech chciał że tak czy siak jakieś 4 dni później zaczęłam plamić co następnie przerodziło się w okres(wydawało mi się że to wina intensywnych ćwiczeń na mięśnie brzucha które wykonywałam). Myślałam że za niedługo przejdzie dlatego tabletki cały czas brałam. Niestety okres trwał około 14 dni( przez końcowe 5 dni ponownie było to tylko plamienie ale nie byłam w stanie iść do lekarza ponieważ byłam zagranicą a wiadomo jakie tam są przerażające ceny :( ). Dopiero po powrocie do domu pod koniec sierpnia odstawiłam tabletki. No i teraz licząc od dnia początku plamienia okres powinnam dostać 8 września ale ani widu ani słuchu po nim. Zaczynam się trochę obawiać że się spóźnia i że na moją ,,ochronę" negatywnie mogła wpłynąć zmiana tych tabletek i coś mogło pójść nie tak...czy ciąża w takim przypadku jest możliwa?

Gość beznadziejna jestes
jedziesz za granice nie chcesz dostac okresu i jeszcze nie wiesz jak zareagujesz na nowe tabletki i sobie od tak zmieniasz !! A nie doczytałas ze tabletki się zmienia po 7-mio dniowej przerwie a nie ze konczysz jedno opkowanie i zaczynasz drugie inne?!! Radze ci isc do lekarza zamiast na forum pisac tępaku !

Gość Meandre
Tabletki na które postanowiłam zmienić brałam już jakis rok temu dlatego właśnie doktor przepisała mi je ponownie- mniej niszczyły organizm i były tańsze. Doczytałam ale doczytałam również że w momencie gdy chcemy ominąć okres należy przyjąć kolejne opakowanie zaraz po poprzednim i tak też zrobiłam

Gość Perw w przelocie XV
Ochrona nie była zmniejszona. Plamienia były wynikiem braku przerwy i być może po prostu efektem przystosowywania się organizmu do tabletek. Po odstawieniu tabletek miesiączka może być nieregularna i nie jest to nic dziwnego. Co do lekarza-jadąc na krótkie, 3-dniowe wakacje, miałam ze sobą ekuz i dodatkowo wykupioną polisę-koszt za dwie osoby 28zł-naprawdę majątek. 🖐️

Gość Perw w przelocie XV
"A nie doczytałas ze tabletki się zmienia po 7-mio dniowej przerwie a nie ze konczysz jedno opkowanie i zaczynasz drugie inne?!! " Nie masz racji. Wszystko zależy od tabletek. Są takie, które trzeba zacząć od razu po skończeniu opakowania poprzednich. A jeśli nie trzeba to można zacząć je brać w dowolnym momencie, ale nie później niż po upływie 7 dni po przyjęciu ostatniej tabletki poprzednich tabletek-co oznacza, że można zacząć je brać od razu, nie robiąc przerwy.