Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skiti

Cerazette - tab. Antyknoc. Dla karmiacych - pomocy!

Polecane posty

Z racji karmienia piersia lekarz mi przepisal te tabletki. Zaczelam je brac dziwnie bo dopiero tydzien po pierwszym od porodu okresie ( wtedy zdobylam tabletki). Nie wiem jak ja mam je w ogole brac bo jest ich 28 a zawsze bralam takie po 21. Czy mam je brac non stop? Skonczyc opakowanie i zaczac nastepne? Prosze o odpowiedz bo mam ulotke po niemiecku a akurat tego jezyka nie znam.. Do gina tez sie szybko nie dostane.. Kiedy pojawia sie okres jesli mialabym je brac bez przerwy? W ogole jest?

Gość TAKAZLA
po nich wogole sie nie ma miesiaczki, tez je bralam, strasznie zle sie po nich czulam... tak, tak dziwnie sie je zazywa...

Gość MamaCóreczki
Tak, te tabletki bierze się ciągle. 28 z opakowania a w 29 dniu zaczynasz nowy listek. Okresu się nie powinno po nich mieć, może czasem lekkie plamienie. Ja biorę je od tygodnia (w ogóle to pierwsze tabsy moje w życiu) przez pierwsze 3 dni non stop bolała mnie głowa, teraz już okson.

dlaczego dziwnie sie je uzywa? wiele tabletek nowej generacji jest 28 szt. poprostu te 7 ostatnie bierze sie i czeka na okres. A co do tych to bierzesz ich caly czas. w zwiazku z tym ze karmisz nie masz okresu. Ja po nich czulam sie rewelacyjnie zaczelam je brac m-c po porodzie i w ciągu 3 miesiecy od porodu wazyłam mniej niz przed zajściem w ciąże. Każdy reaguje inaczej poprostu

Dzieki za odp. Mnie tez glowa bolala pierwsze 3 dni.. powiedzcie prosze czy jesli bym chciala zmienic te tabletki na inne " normalne" typu yasminelle to jak? Po skonczeniu blistra cerazette czy z dnia na dzien moge nowe zaczac brac ?

Bralam je przez 1.5 roku bez przerw okresu przy tych tabl nie ma,i dla mnie to byly rewelacyjne tabl zero przykrych dolegliwosci