Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabka1990

malowanie pokoju

Polecane posty

Gość zabka1990

Hej! Proszę Was o pomoc. Planuje remont w pokoju, dokładniej malowanie. Mam łóżko i fotel których nie chce zmieniać, ale nie wiem jaki kolor ścian będzie do nich pasował. Pomóżcie proszę! ;) Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam to link z kolorem mebli http://forum.styl.fm/download/file.php?id=67606&mode=view

Może dwa rodzaje zieleni: np. dwie ściany w jasnej, słonecznej, jedna-dwie przytłumiona, pastelowa zieleń. Brzoskwiniowy, ciepły też by pasował.

Gość zabka1990
że jasny to wiem, ale jaki? nie mogę się zdecydować

Gość fafuśna89
jasny oliwkowy może.. :D ale nie wiem co do takich mebli... razi mnie ta czerwień z tą zielenią :)

Gość zabka1990
to jest pomarańcz...

Wybierz jaśniejsze, bardziej stłumione odcienie tych kolorów, które masz na meblach: np. oliwkowy, pastelowa zieleń lub brzoskwiniowy, ciepła pastelowa pomarańcz.

Gość zielony, jasny, uspokajający
jak zrobisz czerwony to będziesz miała ciemno w pokoju

Gość ussssswww
będą pasować OLIWKOWY kolor ścian

Gość L... ///.
jeśli mogę ci doradzić to na stronie dulux jest taka możliwość, że wrzucasz fote i komputer ci dobiera kolor. Możesz też skorzystać z koła barw i albo wybrać taki leżący na przeciw pomarańćzowego - ale efekt będzie kłujący w oczy, albo barwy pośrednie, albo harmonizujące. Spróbuj, fajna zabawa. jak tak robiłam z pokojem dziecka:)

Gość inzynier serwisowy//zablok
Gość gregrtg
zolty najlepiej, ten niebieski zupelnie nie pasowal do fotela, masakra

Gość torze
BIAŁY. Pasuje do wszystkiego, wygląda czysto i świeżo. I przytłumi trochę te zjadliwe zielono-pomaranczowe straszydełka

Gość zabka1990
niestety meble były nie do tego pokoju, dlatego zdecydowałam się na malowanie, wiem że ten niebieski nie pasuje kompletnie

Gość zabka1990
pomyślałam jeszcze o jakiejś tapecie na jedną ścianę. Zaproponujecie mi coś? Tak żeby w miarę ładnie to wyglądało

Gość moim zkromnym zdaniem....
według mnie pasuje albo zieleń, albo żółty, ja raczej preferuję ciepłe kolory więc moim zdaniem żółty będzie ok

Gość ghhhhgv
Do takich mebli jedynie neutralny kolor scian,bez,szary lub biel,kolory jak oliwka czy czerwien beda wygladaly jak stragan porazka totalna,meble to juz mocny akcent

Gość zabka1990
z co powicie o tapetach lub jakims motywie na sciane?

Gość erwerwe
malowanie... nie gadajcie o malowaniu, ja ostatnie dwa tygodnie malowałam dwa pomieszczenia, jeszcze teraz sprzątam... rzyg...

Gość zabka1990
ale jak już posprzątasz to jakie efekty będą ;)

Gość lucky1000
sporo jest w necie programów do "wirtualnego" malowania ścian. ja korzystałam z kreatora na stronie farb Magnata. bardzo fajny program, wgrywasz zdjęcie pokoju i możesz dobierać odcienie.świetna zabawa , a przed remontem bardzo pomocne.

Gość margomargo
Zdaje się, że kolor tej jaśniejszej tapicerki fotela wpada w zieleń, więc jedną ścianę pomalowałabym na jakąś oliwkę, a pozostałe, w innym kolorze, jasnym i ciepłym, albo naklej na jedną ze ścian po skosie taśmę malarską, polecam bluedolphin (www.bluedolphintapes.com) bo nie odrywa farby, i pomaluj ją w dwóch różnych odcieniach, poeksperymentuj trochę.