Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GerdaToJa

Praca, pomóżcie

Polecane posty

Gość GerdaToJa

Chciałabym wysłać CV do kilku firm, tak w ciemno, bo nie dawali ogłoszeń. Tak konkretnie to nie wiem na jakie stanowisko. I stąd moje pytanie - wysyłać list motywacyjny skoro nie znam stanowiska?

Gość GerdaToJa
Jaki żart się Ciebie trzyma

Gość smajalka
jak to nie znasz stanowiska to jak byś nie wiedział co chcesz robiić napisz w mailu na jakie przykładowe stanowiska byś chciała ja tak znalzałam prace wysyłałam cv do firm któe nie prowadziły rekrutacji dziś kochm swoja prace nareszcie robie to co lubie

Gość GerdaToJa
Ale skąd mam wiedzieć jakie działy mają w tej firmie? Na stronie internetowej nie zamieszczają takich rzeczy.

Gość GerdaToJa
Nie chcę być warzywkiem stojącym na taśmie, przykręcającym śrubkę co 5 sekund. Po coś się jednak robi studia, podyplomówkę i zaczyna doktorat.

Gość GerdaToJa
Ciągle poszerzam swoje horyzonty myślowe, ale żyć z czegoś muszę

Gość GerdaToJa
Dziękuję za bardzo inteligentny komentarz (jak wszystkie Twoje na forum), a teraz butla mleka i spać synu

Gość GerdaToJa
To już robiłam jak zbierałam na studia, teraz po studiach chciałabym jednak inne stanowisko.

Gość smajalka
jak możesz wysyłać sc do konkretnej firmu=y nie znając jej struktury branży ?! wiesz w ogóle co chcesz robić ? ja szukając pracy miałam sciśle określona branże stanowisko itp a i cv wysyłam odrazu do bezpośredniego przełożonego nie do sekretariatu :) radze podobnie do firmu któej mnie przyjeli wysłam do gościa którego było zdjęcie wydał mi sie wazny :) po 2 tygodnoach od wysłania mojego cv został kierownikiem szukał kogoś do pracy i przypomniał sobie o mnie i tak poszło ale ja dokładnie wiedzialam czego chce i miałam doświadczenie w tym małae ale miałam

Gość GerdaToJa
Posikam się z radości zaraz. Pakuj książki, weź strój na w-f i kładź się spać synku.

Gość GerdaToJa
Branżę znam, nie wiem tylko jakie działy mają te firmy, bo to nie są żadne ogromne koncerny.

Gość smajalka
w wiekszych firmach ławiej o prace