Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pressuuure

ciało kobiety - czyli skomplikowany mechanizm

Polecane posty

Kobitki, pomocy! Od 20 sierpnia biorę tabletki anty. Brałam je tak jak powinnam, nastąpiła 7-dniowa przerwa. Ale do dziś widzę brązowo - krwiste upławy z pochwy. Co to jest? Martwię się, że mogły mi nie służyć. Dodam, iż były to moje pierwsze tabletki i zaprzestałam je dalej brać po tej przerwie. Udam się do ginekologa, wizyta dokładnie za tydzień, ale na dzień dzisiejszy, jestem ciekawa co to jest?

Gość eklerek22
chodzi ci o to ze przerwa 7 dniowa sie skonczyla a ty dalej krwawisz? ja przy tabletkach anty krwawiłam całe 2 cykle plus przerwa 7 dniowa była to dla mnie udreka ale tak własnie organizm przyzwyczaja sie do hormonów...

tak, właśnie o to mi chodzi. nie są to obfite upławy, ale co prawda sam fakt, że wystąpiły one po 7 dniowej przerwie jest dla mnie dziwne ;)

Gość marta121
jak bierzesz tabletki 21 dni to po odstawieniu masz karawienia (tak jak okres) ja zawsze dostaję właśnie po 7 dniach od skonczenia tabletek

mam zamiar powrócić do tabletek, ale najpierw udam się do lekarza :-) mam nadzieje, że nie będzie jakichkolwiek innych komplikacji :-(

Źle zrobiłaś odstawiając tabsy, w ulotce jest dokładnie napisane, że plamienia i skąpe krwawienia mogą się utrzymywać do 3 opakowania i to jest normalne. Mam tylko nadzieję, że nie współżyłaś w trakcie przerwy, bo jeśli tak to jest ryzyko ciąży.

Nie współżyłam w trakcie przerwy. Odstawiłam tabsy, bo nie były one zapisane bezpośrednio przez mojego ginekologa, miałam je na "lewo". Dlatego planuję teraz (wizyta 24.09.) powiedzieć jaka jest sytuacja i zacząć od nowa brać tabletki, ale po badaniach.