Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzinka. :)

Ile razy w tyg. właczacie pralke i zmywarke?

Polecane posty

ja zawsze piorę w 30 stopniach. no chyba, że coś wymaga gotowania. pranie robimy jakieś dwa-trzy razy w tygodniu (trzyosobowa rodzina), natomiast zmywara chodzi codziennie, bo u mnie normalnie się gotuje, także gary ciągle się zbierają..

Gość zarejka
Ja mam srebrną pralkę F1443KDS7 , która ma ładowność 11 kg, to piorę raz w tygodniu, albo i raz na dwa tygodnie. A jeśli mam do wyprania delikatne rzeczy to też mam taka funkcję, ze nie muszę prać ręcznie.

Gość 2 osoby dorosłe
zmywarka duża włączam średnio 2 razy w tygodniu pralka 3-4 razy w tygodniu

Gość fanfarella
2 osoby dorosłe średnio raz w tygodniu pralka (na zmianę jasne i ciemne) zmywarki brak :(

Gość ludzie kochani co wy
tyle pierzecie....piszecie ze 3, 4 razy w tygodniu pralka...no masakra.....ja jestem sama pralka raz w tygodniu- ciemne, kolorowe, co drugi tydzien pralka jasnego, czasem rzadziej.....zanim nazbieram ciuchów do prania to zajmuje mi ponad tydzien

Gość ludzie kochani co wy
a ciemne co tydzien bo do pracy ubieram ciemne kolory, w pracy sie nie brudzę jako tako ale wiadmomo człowiek się spoci czasem:) chodz przy mojej pracy to malo sie zdarza

ja mieszkam na stancji, jest nas 4, zmywarka prawie codziennie, ewentualnie co dwa dni ;) piorę rzeczy swoje i chłopaka i osobiście puszczam pralkę minimum 2 razy w tygodniu, ale i częściej + raz w tyg chłopaka ciuchy robocze to daje ok 3 prania w tygodniu do tego współlokatorki też piorą więc siłą rzeczy pralka też chodzi prawie codziennie ;)

Gość ojojku
2 dorosłych, 1 male dziecko. Jedno i drugie minimum raz dziennie, czasem dwa. Pralke mam na 6kg a zmywarke tą małą - ok 50 cm szerokosci.

Gość GGona
A ja nie wiem, a właściwie to nie wiemy, jaką pralkę teraz kupić (rodzina 2+2), ta, którą mamy odmawia posłuszeństwa, pojemność chyba też lepiej byłoby zwiększyć (teraz 6 kg).

czytam, czytam, czytam i wyjść z podziwu nie mogę. ja włączam pralkę raz w tygodniu i wystarcza mi to w zupełności, mając raczej mały bęben. rozumiem, że ze wzrostem liczby ludzi, może wzrastać liczba prania, ale jak ktoś pisze minimum raz dziennie, to naprawdę jestem pełna podziwu ;)

Gość tyttuuyi
pralka przy 2 doroslych osobach 2-3 razy w tygodniu

Gość pwnveof
2 osoby dorosłe pralka - zleży od potrzeb. gdyby liczyć tylko ubrania to tak 2-3 razy w tygodniu, ale piorę często pościel (jestęmy alergikami, więc często zmieniam), ręczniki, szmatki, chodniki, itp... więc wychodzi że codziennie coś się pierze. potem wszytko suszę w suszarce, więć nie mam problemu z rozwieszaniem tego i czekaniem ażę wyschnie. zmywarka - 60cm - raczej codziennie, czasem c drugi dzień. ale myję wszystko jak leci, łącznie z garnkami, więc zapełniam ją szybciutko.

Gość u mnie pralka chodzi co 2 dzie
n - 2 osoby dorosłe. Pralka ma wsad 5,5kg. Nie wiem jakim cudem miałabym prac raz na tydzien? Mam 2 kosze na pranie i caly czas oba są pełne, nie nadążam z oproznianiem ich, mam tylko 2 rozkladane suszarki na pranie. Ubrania to jedno, a przecież jeszcze pościel, ręczniki - sama pościel to jest cały wsad przecież.

U nas pralka idzie około 10 razy w tygodniu, ciągle pranie małego dziecka.

Gość frania_frania
U nas podobnie, jakieś 8 prań tygodniowo. Ze względu na dziecko kupiliśmy F1443KDS z programem do dziecięcych ubranek i płukaniem alergicznym. Przynajmniej po trzech praniach śpiochy nadal mają swoje kolory.

Gość poleobow
u nas też idzie sporo prania, ale nasza amika bez problemu daje rade

Gość ci co piorą raz na tyzien to
chyba zmieniają codziennie tylko majty, inaczej tego nie widze. Moze napiszcie co jak czesto zmieniacie? Bo ja to co bezposrednio przylega do ciala piore po kazdym zalozeniu (bluzka smierdzi po 1 dniu! jak nie potem, to np. gotowaniem albo czyms innym). Spodnicie co tydzien, zakiety rzadziej. Czasami od roznych ludzi czuc nieswiezością - to pewnie ci, co ubrania zmieniają co 3 dni i ziwią sie, ze ktoś czesto pierze. Myją sie pewnie tez co 2 dzien? fuj brudasy z was!

Gość agaludka
A co tu prać codziennie. Moja pralka ma wsad na 11 kilogramów i wystarczy jak pranie raz w tygodniu zrobię. Czasami jak mam taka potrzeb e to i 1 kilogram w niej piorę

Gość kotka poes mobilna
rodzina 5cio osobowa. pralka 10x w tygodniu. zmywarka codziennie a i tak duzo jeszcze recznie myje.