Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowananadwaga

Jak skutecznie, ale nie drastycznie schudnąć

Polecane posty

Gość zdesperowananadwaga

mam 166 cm wzrostu i ważę 68 kg. wiele osób daje mi mniej kg, ale nie wyglądam wg mnie za dobrze. moje wymiary to : 95 - 72 - 97. bardzo bym chciała schudnąć ok 10 kg. moim największym problemem są masywne nogi, szczególnie łydki, ale uda też nie są szczupłe. chciałabym mieć też płaski, zgrabny brzuszek i pozbyć się trochę wystających boczków. nie mam bardzo grubego brzucha, ale trochę tłuszczyku na nim jest. jaka dieta i ćwiczenia będą dla mnie najlepsze ? do tej pory starałam się często jeździć na rowerze, skakać na skakance, robić brzuszki, ćwiczę regularnie na w - f, przysiady i różne ćwiczenia na mięśnie brzucha jednak od lipca udało mi się schudnąć tylko z 3 kg. doradźcie mi coś bo jestem kompletnie zdesperowana i nie wiem co robić.. mam słabą przemiane materii i to jest cholerne przekleństwo :( dodam, że jestem dorastającą dziewczyną i zależy mi na szybkiej utracie wagi...

Gość zdesperowananadwaga
nic nie odpowie ?

Jak jesteś dorastająca to szybka utrata wagi jest dziwnym pomysłem. Nie musisz wcale wprowadzać jakiejś diety, spalanie kalorii możesz uzyskać poprzez ćwiczenia, a to jest najbardziej efektywny sposób = będziesz spalała tłuszcz a nie mięśnie. Dieta - wówczas, jak nie jesteś wytrwała, bo możesz odjąć np. 400kcal od menu, a możesz godzinę ćwiczyć (też spalisz +- 400kcal) - ale jak już wspomniałem ćwiczenia są lepsze.