Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagna34

triderm na co?

Polecane posty

Gość jagna34

Ginekolog przepisał mi triderm na grzybice pochwy. Ktoś stosował?? W ulotce pisze, że nie wolno stosować na okolice pochwy i odbytu to jak to jest???

Gość xxssxxssxx
Bardzo skuteczny środek. Miałam przepisany na grzybicę warg sromowych, a potem mąż stosował kiedy miałam grzybicę pochwy.

Gość jagna34
Kurcze, ale jak to aplikować?? Do środka raczej nie wolno, może ktoś mi to wytłumaczyć tak szczegółowo jak debilowi?? :)

Gość xxssxxssxx
A nie dostałaś globulek do stosowania dopochwowego? Ja to stosowałam tylko zewnętrznie.

Gość jagna34
Dostałam Metronidozal i ten krem, zewnętrze tzn.rozszerzałaś płatki i tam smarowałaś? :)

Gość xxssxxssxx
Smarowałam wargi sromowe.

Gość nadia56
jes to bardzo dobry środekna grzybice , kiedys go stosowallam tez na grzybice ( JUZ po kilku dniach było ze mną ok )) mi jeszcze lekarz przepisał TOMA ROSE które też pomaga w stanach grzybicy

Gość agula8
można przy grzybicy-ale tylko zewnętrznie-smaruj po prostu wargi sromowe, a dopochwowo stosuj sobie probiotyk-np.invag jest dobry i mozna go stosować jednocześnie z lekiem.

Tym lekiem smarujesz wargi sromowe i dodatkowo zakładasz globulki od lekarza na noc. Pamiętaj abyś po kuracji zastosowała probiotyk np. lactovaginal, który odbuduje Twoją mikroflorę i zabezpieczy Cię przed nawrotem. Jeśli uprawiałaś seks z chłopakiem to jest duże prawdopodobieństwo że on też ma grzybicę może posmarować się Twoją maścią, mój mąż też ją stosował.