Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MmŁłOoDdAa MmAaMmAa

Czy dać herbatkę koperkową ekspresową ? Położna kontra farmaceutka !

Polecane posty

Gość MmŁłOoDdAa MmAaMmAa

Jestem kilka dni po porodzie. Dziś odwiedziła mnie położna. Karmię dziecko MM dlatego zaleciła " przepajać " dziecko herbatką z kopru włoskiego. Powiedziałam, że daję jej wodę, bo nie chce jej podawać tych świńskich granulek. Powiedziała, że moge jej dać zwykłą ekspresową. Mąż pojechał do apteki, a farmaceutka powiedziała, że za wcześnie na taką herbatkę dla kilkudniowego maluszka ? Jakie jest Wasze zdanie ? Dodam, że mała ma problemy z brzuszkiem, dlatego mam jej dawać herbatkę a nie samą wodę.

Gość jabaabadu
Rumianku zaparz. Koer może powodować jeszcze większy ból.

Gość hddshlds
Zgadzam się z odpowiedzią powyżej. Ja któregoś dnia dałam małej kopru włoskiego to miałam noc z głowy, lepiej rumianek

Gość MmŁłOoDdAa MmAaMmAa
O rumiankowej też mówiła. Tą akurat miałam w domu i zaparzyłam na czas nim mąż pojechał do apteki. Wspominała również o anyżkowej.

Gość Aaliyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
co za bzdury,kiedys nie było granulowanych tylko w torebkach i dzieciom nic nie było,nawet ze zwykłego kopru jest zdrowsza niz w granulkach po obróbce chemicznej.Poza tym jak mała pije wode i jej smakuje to dawaj jej wode i juz

Gość jabaabadu
efekty z rumiankiem nie będą szybkie, ale na pewno długofalowe. co do bólów brzuszka - kładź maluszka dużo na brzuszku, masuj (np. przy zmianie pieluchy), rób cieplejsze kąpiele niż zwykle, dobrze odbijaj. Możesz też karmić mniejszymi ilościami mleczka, a częściej (np. z przerwą 15 min dajesz drugą porcję).

Gość o boze nie!!
ja tez syna mm karmie i od poczatku podawalam mu normalna herbate "dla doroslych" tylko oczywiscie duzo slabsza no i od urodzenia rumianek plus woda moje dziecko nie lubilo i nadal nie lubi herbatek granulowanych moja rada jest taka podaj dziecku normalna herbate tylko slabsza i poslodzona troche - jak mu nie posmakuje to NA BANK nie bedzie poilo a rumianek podejrzewam ze bedzie pil bo jest delikatny tylko zaparzaj krotko, bo dlugo parzony jest gorzki! odradzam koper- po koprze robia sie kolki podobno ( tak mi mowila moja polozna)

Gość MmŁłOoDdAa MmAaMmAa
jabaabadu Ja właśnie dzielę mleko na 2-3 razy tzn. jak robię np. 90 ml to po wypiciu ok 20 ml sama wypluwa smoczek wtedy odbijam i znów za chwile pije dalej. To 90 ml pije ok. pół godziny z przerwami.

Gość o boze nie!!
a i jeszcze kropelki probiotyczne biogaia

Gość a ja to nei wiem czy na
prawdziwe kolki te wasze herbatki pomogą, masowania i odbijania te domowe sposoby u mnie nie zdawały egzaminu pomagały tylko niemieckie simplexy

Gość o boze nie!!
kazde dziecko inne i kazda kolka inna i kazde dziecko inaczej znosi bol i kazdemu co innego pomaga :) twojemu pomagaly te niemieckie spim cos tam moj syn mial dwa dni kolke podawalam rumianek i krople biogaia - i o kolce zapomnielismy

Gość o boze nie!!
a jak odrozniasz prawdziwe kolki od "nieprawdziwych" kolek ? :D

ja mojej corci podawalm espumisan dla dzieci krople i po problemi a zanim zaczelam jej dawac krople to w rekach rozsmarowałam oliwkę dla dzieci i masowałam brzuszek wedlug wskazowek zegara

Gość jak podajecie małemu dziecku
espumisan to ciekawe co bedzie zaywac jak bedzie duże...chemia od maleństwa- wyrodne matki z Was!!!! Zamiast dac jedno ziarenko kopru włoskiego i jedno ziarenko anyżku na szklanke wody !! i dac popić dziecku A pytanie sie farmaceutki co pewnie jest tylko po studium farmaceutycznym a nie studiach to już przegięcie !!!!!!!

kobieto co sie rzucasz dawalam mojej malej koper wloski ale jej nie pomagala wiec lekarka kazala dawac espumisan dlatego ze miala powazne problemy ze wzdeciami i co chwile byla zagazowana !!!i jak nie wiesz to nie komentu prosze cie!!i nie jestem wyrodna staralam sie jej pomoc

Gość o boze nie!!
a ty jesli o tej chemii nawijasz to zakladam ze dziecka nie szczepisz jak ci sie pochoruje to antybiotyku tez nie dasz?

Gość hgddh
Kolejna eko oko pojebana

Gość o boze nie!!
bo lepiej niech sie dzieciak meczy , zwija z bolu ale CHEMII (czytaj lekow nie podajemy) brawo! polubilam cie pewnie jestes tez propagatorka karmienia piersia a karmienie butla to nie karmienie

tak ogolnie to moja corcia za miesiac skonczy dwa lata i nic jej sie nie stalo od tej CHEMII JAK TO NAZWALAs zyje jest duzym normalnym,wesolym dzieckiem!!!i nie ma juz prblemów z jelitkami normlanie sie zaltwia

czasami trzeba zastosowac mocniejsze leki nic sie na to nie poradzi a eko amtki to jest porazka nie z tej ziemi!! czasami przesadzaja i to zdrowo!!

Gość lalala taka
Ja też dawałam espumisan i córka jakoś zyje.

jakas nawiedzona weszla na forum i gada gluopty chyba dzieci nie ma wiec nie wie jak to jest jak dziecko placze a nic nie mozna zrobic

Gość lalala taka
Jasne ma się zapłakać na śmierć..jak herbatka nie pomaga ani nic innego to co robić?usiąść i płakac z nim????

Gość lalala taka
Olać:P

Gość lalala taka
W tym tygodniu skończyła 5 miesięcy, a Twoje?

Gość lalala taka
A pisałaś:)