Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zumbalala

Wczesna ciąża a zumba

Polecane posty

Gość zumbalala

Czy można dalej uczestniczyć? dowiedzialam się właśnie o ciąży (niepotwierdzona przez lekarza wynik zkrwi potwierdzajacy) czy nie zaszkodzi moze spowodowac poronienie itp? To moja druga ciąża, w pierwszej musiałam na poczatku lezec ale dlatego ze byl krwiak który się wchłonął a nie ze względu podtrzymania. Chodzila któras z was? Wizytę mam dobiero za jakiś czas, wiec nie wiem czy się wstrzymac czy może przesadzam.

Gość zumbalala
nie no, wiadomo ze dziecko wazniejsze :) moge pocwiczyc na ok 10-12msc :P

Gość prosze o radyy
Wstrzymaj sie, nie ryzykuj niepotrzebnie. Musisz z lekarzem ustalic co dalej. Niektore kobiety nie rezygnuja z normalnego zycia, cwicza itp,. a u innych pojawia sie mozliwosc poronienia. O wszystko zapytaj lekarza. Wybierz jednego dobrego, ktory Cie poprowadzi przez całą ciąze.

Gość khekhekhem
Zumba raczej nie bardzo.. Poszukaj jakichs mniej energicznych zajec, joga dla ciezarnych czy cos w tym guscie

Gość Ugiena
Ja to uprawiasz od dawna, to ja nie widze przeszkod. Jestes przyzwyczajona. Ja np w pierwszej ciazy plamilam, bo byle co podnioslam, a teraz jak dzien w dzien nosze 11-kilowe dziecko, to nic sie nie dzieje, bo to dla mojego ciala normalka

Gość khekhekhem
Ale jak to bardzo wczesna ciaza, to plod nie jest przyzwyczajomy.:o Odpusc. Tym bardziej ze pierwsza ciaza byla z komplikacjami.

Gość Nie przerywaj
Ja biegam od kilku lat regularnie, jak zaszlam w ciaze zapytalam lekarza czy koniecznie musze przestac, a on wrecz mi zabronil. Powiedzial ze jesli robie to od dawna to nie moge zrezygnowac z dnia na dzien bo to moze zaszkodzic ciazy. Wiec biegalam dalej, ale kazdego dnia mniejszalam tepo, pozniej wolny trócht. Teraz jestem w 32 tygodniu i nadal korzystam w domu z biezni, ale raczej z szybkego spaceru od kilku tygodni. Czuje sie rewelacyjnie, dziecko rowniez, przytylam tylko 7 kg, do tego ani sladu celulitu czy rozstepu. Jesli masz obawy to poprostu zadzwon do lekarza, wtedy powie Ci w prost ze masz nie przerywac lub kaze zaczekac do wizyty aby sam mogl ocenic Twoj stan zdrowia. Pozdrawiam ;)

Gość ja bym sie bala
bo zumba naprawdę daje wycisk. Ja chodziłam na zumbę i vacu do momentu jak sie nie zorientowałam, że jestem w ciąży. Bałam się potem. U mnie w mieście zajęcia dla kobiet w ciąży są dopiero od 2 trymestru - pierwszy jest zbyt ryzykowny. Ja jestem po poronieniu, wiec rozumiesz ... jeśli ciąża jest zdrowa, to i tak się utrzyma

Gość ja bym sie bala
bo zumba naprawdę daje wycisk. Ja chodziłam na zumbę i vacu do momentu jak sie nie zorientowałam, że jestem w ciąży. Bałam się potem. U mnie w mieście zajęcia dla kobiet w ciąży są dopiero od 2 trymestru - pierwszy jest zbyt ryzykowny. Ja jestem po poronieniu, wiec rozumiesz ... jeśli ciąża jest zdrowa, to i tak się utrzyma

Gość ja bym sie bala

Zumbalalalalal, ja rowniez chodze na zumbe od lat. Obecnie jestem w 15 tyg.ciazy. Na ostatniej wizycie kontrolnej pytalam lekarza o to, czy zumba nie zaszkodzi dziecku. Lekarz absolutnie potwierdzil, ze na zumbe moge chodzic, ale musze sluchac swojego ciala. Czyli jezeli mam wrazenie, ze jednak nie daje rady to musze przestac uczeszczac na zumbe. A do momentu jak daje rade i czuje sie dobrze, nie ma ZADNYCH przeciwskazan. I jeszcze jedno: pamietaj, ze ciaza to nie choroba!!! I nie musisz calkowicie rezygnowac ze swojego zycia!

Zumbalalalalal, ja rowniez chodze na zumbe od lat. Obecnie jestem w 15 tyg.ciazy. Na ostatniej wizycie kontrolnej pytalam lekarza o to, czy zumba nie zaszkodzi dziecku. Lekarz absolutnie potwierdzil, ze na zumbe moge chodzic, ale musze sluchac swojego ciala. Czyli jezeli mam wrazenie, ze jednak nie daje rady to musze przestac uczeszczac na zumbe. A do momentu jak daje rade i czuje sie dobrze, nie ma ZADNYCH przeciwskazan. I jeszcze jedno: pamietaj, ze ciaza to nie choroba!!! I nie musisz calkowicie rezygnowac ze swojego zycia!

Gość gość
Jak sie ktos w ciazy dobrze czuje to nie widze przeszkod. Sama chodze ;) W 9 m-cu to juz raczej ciezko bedzie ale na poczatku nie ma problema :D

Gość gość
Można uczestniczyć w ciąży na zajęciach "Zumba gold" . To spokojniejsza forma Zumby bez podskoków ani g***townych ruchów , idealna na ten stan :)