Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj punkt widzenia2

starania prze niedoczynności tarczycy

Polecane posty

Gość moj punkt widzenia2

hej, mam niedoczynność po urodzeniu pierwszego dziecka, teraz staramy się już 4 cykl o drugie i dalej nic. Pytanie kieruję do dziewczyn z tą samą chorobą. Za którym razem Wam się udało ?

Gość taa no nono
teraz staramy się już 4 cykl o drugie i dalej nic. co to sa 4 cyle?:O:O to nie piekarnia ze mówisz i masz to ze z 1 udalo sie szybko nie oznacza ze z2 tak same bedzie:O

Gość szczęśliwa8976
ale bierzesz rano przed sniadaniem leki? jesli takto jakie i jaka dawka?

Ja mam niedoczynność. Staram się już dłuższy czas i nic. Lekarz przepisał mi tabletki i zobaczymy co będzie dalej. Niedoczynność trzeba leczyć, bo możliwość zajścia w ciąże jest bardzo mała.

Gość moj punkt widzenia2
biorę Euthyrox 75 na czczo. lecze sie juz 2,5 roku

Gość lecze się rok
staramy się już 11 cykl i dalej nic

Gość anielka233
Ja zaszłam w 9 cyklu. Brałam leki o określałam sobie dni płodne afrodytą. Można zajść w ciążę przy tej przypadłości, nie można tracić nadziei

Gość po pierwszej ciąży
pojawiła się u mnie niedoczynność, o której nie wiedziałam (dowiedziałam się dopiero w połowie drugiej ciąży) w sumie to przed pierwszą ciążą miałam TSH 2,56 starania o pierwsze dziecko: 1 cykl zaszłam w ciążę, ale skończyło się w 7 tc ciążą biochemiczną 2 cykl - zaszłam i donosiłam normalnie, urodziłam w 40 tc po tej ciąży tarczyca zaczęła szaleć, ale nikt mi nie powiedział by skontrolować co i jak jest z tarczycą:O starania o drugie dziecko: 1 cykl - ciąża biochemiczna 2 cykl ciąża biochemiczna potem jeszcze dwa cykle bezowocnie i 5 cykl - ciąża po drugim dziecku przed zajściem w trzecią ciążę przyjmowałam już euthyrox i w trzecią ciążę zaszłam od razu w pierwszym cyklu (wcześniej przez 2 miesiące przyjmowałam euthyrox no i oczywiście potem przez cały okres ciąży)

Gość moj punkt widzenia2
dziekuje za odpowiedzi. bardzo chcemy drugie dziecko ale jak na zlosc nie wychodzi. ale nie przejmuje sie bo widze ze udaje sie

Gość rozzanna
moj punkt widzenia2, z tego co wyczytałam niedoczynność ma wpływ na płodność. http://tarczyca.net.pl/2012/01/10/chora-tarczyca-a-plodnosc Ale podczas leczenia płodność powinna wrócić do normalności. Ponoć na tarczyce dobry jest jod. Czy sprawdzałaś czy dochodzi do owulacji? Może po prostu nie trafiasz w płodne dni. Może zakup sobie testy owulacyjne lub takie cudo http://przedciaza.pl/21-test-owulacyjny-8033109320016.html

wiem co to znaczy...tez choruje na niedoczynnosc tarczycy z mezem staram,y sie o dziecko 3 lata i nadal nic jestem juz zalamana ale zabralam sie za leczenie jaka narazie doktor wyslal mnie na rozne badania potem z pewnoscia przepisze mi leki i zobaczymy co dalejk mam nadzieje ze w koncu doczekam sie upragnionego bobo...

wracajac do wypowiedzi kolezanki apropo owulacji.czy testy owulacyjne niewyjda bledne w przypadku nieuregulowanej tarczycy?

Gość moj punkt widzenia2
uzywam testow owul. i wychodza pozytywne , okresy mam regularne.

jak uzywac testow owu.? czy jest ktos komu testy owu. pomogly zajsc w ciaze przy chorobie tarczycy?

Gość moj punkt widzenia2
rybko czy twoj mąż był przebadany? może ma kiepskie plemniki?

"uzywam testow owul. i wychodza pozytywne " Ale to wcale nie świadczy o tym, że masz owulację.

Gość moj punkt widzenia2
no tak nie napisalam ze sugeruję iż mam owulację jak mam pozytywne bo rowniez wtedy boli mnie w boku, mam śluz śliski i wielką ochotę na sex, po 4 dniach mija i wtedy wychodzą testy negatywne

ah widze ze nawet te testy niepomoga.odpowiedz do kolezanki nie moj maz niebyl przebadany najwyrazniej widac ze mezczyzni mysla ze tylko kobietyt powinny sie leczyc,ale ja jestem wtrakcie robienia badan jesli je skoncze i unormuje tarczyce wysle mojego do doktora

Gość gość
Ja miałam TSH 10 w miesiąc bez leków TSH 2.1 piłam napar z kolendry codziennie na pusty żołądek, selen 1x1 i jadłam czereśnie bo mają dużo jodu.