Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam opinii doświadczonych

zakupy na start- co polecacie-proszę o rady

Polecane posty

szukam: -wózek- espiro enzo evo 2012 w sumie jestem zdecydowana -łóżeczko - http://www.klups-gostyn.pl/lozeczka1g.html -fotelik 0-13kg z wkładką dla noworodka - w testach adac min ocena 4 -mata edukacyjna - fisher price dżungla -krzesełko do karmienia- nie mam pomysłu jakie? -karuzela nad łóżeczko- podoba mi się ta z melodyjką, projektorem tylko nie wiem na ile to się sprawdza -leżaczek bujaczek- tez nie wiem jaki? co sadzicie o tych rzeczach?? co polecacie? co się u was sprawdziło??

No to zaczynam:) Wózki mam dwa...jeden ROAN MARITA polecam jeśli dzidziuś ma się urodzić zimą, wózek jest stabilny, świetnie pcha się po śniegu:), jest duza i ciepła gondola!!! łóżeczko mam zwykłe drewniane, dostałam od koleżanki, w sypialni naszej mam jeszcze rozłożone turystyczne babysun... Mata edukacyjna fishera się nie sprawdziła...mojego synka wkurzała:)głównie te motylki które wiszą i nie da się ich złapać:)... fotelik leżaczek bujaczek też z fishera i sprawdził się znakomicie....polecam bardzo!!! karuzelka nad łóżeczko też z fishera...rewelacja...delikatna melodia, dwa poziomy głośności, mój synuś do dzisiaj przy niej zasypia a ma 9 miesięcy a fotelik samochodowy najbardziej sprawdził mi się chicco za 20 zł z allegro:)Mimo że miałam jeszcze Romera i Graco od 0-18...te tragedia...

jaki model miałaś leżaczka tzn masz??? i jaką karuzelę dokładnie bo tam z tymi gadżetami jest chyba kilka. Pytam bo te rzeczy fisher price do najtanszych nie należą a szkoda mi wywalać kasę w bloto. Przy pierwszej córci miałam ten leżeczek do 18 kg ale w sumie używaliśmy go krótko, zastanawialam się nad tym z mniejszą rozpiętością wagową. Ale sama juz nie wiem. matę edukacyjną mała dostala z baby ono ale byla beznadziejna tzn nic tam się nie dzialo co by ją interesowalo. I teraz myslałam o czymś fajniejszym a jakie krzesełko do karmienia polecacie??

A co do krzesełka mam Chicco i nie znoszę go!!!!!!!!!!!!!!!!!!znajdę linka to Ci pokażę....ciężkie, ma kółeczka tylko z tyłu...duże i masywne ...pełno zakamarków które się brudzą....ceratka niezbyt przyjemna dla dziecka...ogólnie beeee....i mimo że to drogi sprzęt...mój synek je w starym drewnianym krzesełku ściągniętym ze strychu z domu dziadków:):)Było po mnie....:):)Kup najprostsze i najłatwiejsze w utrzymaniu czystości...te z Ikei są ponoć super...

Połowę z tych rzeczy będziesz potrzebować dopiero po kilku miesiącach więc się nie ma co rozpędzać;-) - fotelik mogę polecić maxi cosi cabriofix prawie na 100% będzie można przy pomocy adaptera wpiąć w stelaż wózka który wybrałaś -leżaczek mam kaczuszkę z Bright Starts- jest super, mięciutka mała ją bardzo lubi - z matą możesz poczekać spokojnie do 3 miesiąca wcześniej dziecka nie interesuje -karuzelkę mam zwykłą i tą z Fishera dżungla. tą druga pełna fascynacja ale jest stanowczo za droga jak za rzecz którą się max 2-3 miesiące używa - z zakupem krzesełka też nie ma co się spieszyć najwcześniej po pół roku od narodzin maluszka.

ja to wszystko wiem, że pewne rzeczy będę używała dopiero za kilka miesięcy ale muszę to kupić teraz z przyczyn technicznych:) proszę tylko o polecenie produktów

Gość niedlapsakielbasa
Ja nie jestem doswiadczona ale tez kompletuje rzeczy dla malucha i moge Ci napisac ze wybor wozka super,kolezanki maja i sobie bardzo chwala....ja musialam zrezygnowac z Espiro ze wzg na to ze rodze za miesiac i wybralam wozek Jedo 4fyn bo ma wieksza gondole... Lozeczko tez zastanawialm sie nad tym lozeczkkiem ale w koncu wybralam http://allegro.pl/lozeczko-tymon-mis-z-szuflada-materac-i2624263311.html jest troszke drozsze ale znalazlam same pozytywy na necie odnosnie tego lozeczka i widzialam je na zywo..wydaje mi sie pozadmne,tego pierwszego nie widzialam co do reszty rzeczy to nie podpowiem bo jeszcze tym nie interesowalam sie

teraz obejrzalam dokładnie ten leżaczek i wg mnie rewelacja bo rozkłada się też na płasko. Na niego pewnie się zdecyduje Ja miałam dla pierwszej coreczki inny model ale też sprawdzil się świetnie. karuzela podoba mi się ta http://allegro.pl/fisher-price-c0108-karuzela-z-misiami-projektor-i2634363784.html i ta http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-plywajace-rybki-g9157-i2617291974.html i pewnie na którąś się zdecyduje foteliki przeglądam i przegladam, dla mnie nie ma znaczenia kolor itp, ważne jest dla mnie bezpieczenstwo tzn jak on wypada w testach adac polecam stronkę foteliki.info tutaj jeszcze nie zdecydowała z mata edukacyjną i krzeselkiem do karmienia nie mam pomyslu.

Gość białe wózki są śliczne
może jeszcze jakieś mamy coś podpowiedzą:)

Gość tez szukam
sama jestem ciekawa waszych opinii

Gość cudmalinka
leżaczek polecam, mata rainforest super, karuzelę bierz ta z rybkami bo te mdle kolory nie interesują maluchów. Albo biało czarne albo zywe- mocne kontrastycud

Gość jakość i jeszcze raz jakość
uważam że trzeba inwestować w dobre rzeczy a te fisher price są niezniszczalne

Gość mama 2latka niejadka
krzesełka do karmienia nie miałam, miałam za to leżaczek-bujaczek fp cudowna planeta i to na nim dawałam pierwsze posiłki. fotelik nie pamiętam firmy ale był wysoko w testach,teraz mamy Romero. z rzeczy potrzebnych-kojec dla dziecka. jak musiałam zejść na dół to dziecko do kojca-ale to głównie jak masz duży dom i ogród. karuzela-nie ważne jakiej firmy-ważne żeby była na baterie i miała pilota. łożeczko zwykle drewniane-ważniejszy materac-my mieliśmy silikonowy. wózek-xlander xa. Dość ciężki ale do domu idealny,bo go nie muszę nosić po schodach. poza tym chusta lub nosidło ergonomiczne-ułatwia wyjście na chwilę z maleństwem,a w razie wyjazdu nad morze lub w góry super się sprawdza.

Mata rainforest fajna i ciekawa ale ja miałam Baby cośtam... Karuzela rainforest. Przyjemne dźwięki lasu nawet dla dorosłych. Lubiłam jej słuchać. Leżaczek może być każdy właściwie. Krzesełka nie kupuj nawet z przyczyn technicznych. Przecież za pół roku też możesz jechać do sklepu. Uwierz przez ten czas jeszcze nie raz pojedziesz kupić coś dziecku :)

wózek baby active jet roan marita ogromny. nie polecam jak chcesz jezdzic samochodem fotelik na poczatek napewno jakiś Maxi Cosi. ja mialam z bazą. Idealny

Gość tak myślę...
ja karuzelę mam za 30 zł i jest super, krzesełko to dopiero jak dziecko zacznie jeść czyli takie półroczne, po co wcześniej zawalać mieszkanie? Mata nigdy mi się nie przydała. Leżaczek bujaczek przydaje się - na początku fotelik spełniał tę rolę potem w komisie kupiłam fajny za 40 zł

Gość Adela850
To ja sie moze wypowiem na temat krzeselka do karmienia. Ja mam z baby ono. Jest podobne do tego Chicco tylko ma kolka z przodu, wiec to jest o wiele praktyczniejsze :-) A tak wyglada dokladnie tak samo. moze tacka w Chicco jest troche wieksza- ale dla mnie to nie jest zadna dodatkowa zaleta. Posiadam tez krzeselko z Ikea (kupilam, zeby stalo u rodzicow, bo tam czesto jezdzilismy jak bylam na macierzynskim). Krzeselko Baby Ono: Ja jestem zadowolona. Jest wygodne, tacka sie latwo sciaga, jest druga nakladana (wiec wygoda w myciu). Jedzenie rzeczywiscie wchodzi miedzy zakamarki i czasami trzeba sie nameczyc, zeby sciagnac poszycie. Ale to nie bylo dla mnie jakos bardzo uciazliwe. Mozna go regulowac do 3 pozycji, wiec juz takie 6 miesieczne dziecko mozna do jedzenia w nim polozyc. Tego ze sie skladaja nogi nigdy nie wykorzystywalam- nie bylo potrzeby. I duzym plusem w porownaniu z Ikea bylo, ze jak dziecko samo jadlo, to to jedzenie nie rozsypywalo sie po calej kuchni, tylko wladowalo w krzeselku (ale tutaj co kto woli: sprzatac krzeselko czy sprzatac podloge w kuchni) Krzeselko Ikea: male, zgrabne, latwe w demontarzu i przewozeniu (dobre w podrozy), latwo sie czysci (tylko plastik). Ale dziecko musi juz dobrze siedziec, bo nie ma regulacji oparci.

dziękuję bardzo za rady:) a co sądzicie o tym krzesełku fisher price rainforest???

Gość gość
Ja krzesełki do karmienia mam z Chicco i jest fajne. Jeżeli chodzi o artykuły do karmienia to polecam Ci produkty z Suavinexu mi samej zostały one polecone ale już wiem dlaczego. Naprawdę jakość i materiał z jakiego zostały wykonane są dobre. Musisz ich jednak trochę poszukać, bo nie ma ich w każdym sklepie. Widziałam w kilku aptekach, w sklepie kinderland24 i kiedyś ale to dawno temu w Piotrze i Pawle.