Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gingerolla

pytanie do katolikow-jednodzietnych

Polecane posty

Gość gingerollllakka
u mnie na uczelni to były piekne doktorki i profesorki -z obraczkami na palcach

niech sobie gada, nie da się żyć bez grzechu, tak to już jest stworzone, nie chcemy mieć dzieci, mamy jedno, nam wystarczy, chcemy być osobami wierzącymi i nimi jesteśmy, małżeństwo bez seksu nie przetrwa jest to dopełnienie związku, nie bez przyczyny się mówi obowiązek małżeński, wyszukiwanie jakichś bzdur aby oceniać, oczerniać, naśmiewać się z religii jest na bardzo niskim poziomie intelektualnym, osoby prawdziwie wierzące starają się żyć tak aby tych grzechów było mniej, aby były one mniej ciężkie,

Gość gingerolllaa
A tak w ogóle to załorzyłam ten temat po nauczaniu mojego imama który zwrócił uwagę że rozkład i bezdzietność typowych polskich rodzin tworzy nam wielkie nadzieje na przyszłość. Nicość jaka po was zostanie przypadnie do wypełnienia nam i naszym dzieciom .

Gość gingerollllakka
fronda to powazny portal katolicki- a ostatnio pewnien biskup zganił malzonkow k, ktorzy ulegna pokusie jednego dziecka,, - wiec jak pogodzic jednodzietnosc z katolicyzmem?

Gość gingerollllakka
KK od wiekow gada ze wzorem dla kobiet powin a byc Maryja ktora tylko 1 dzecko miała no i dziewica była - jak zwykla ziemska kobieta mzoe tego dokonac?

Na chrzescijanstwie zostala zbudowana ta cywilizacja. Zeby trwala potrzeba 2-3 dzieci na malzenstwo. Bez tego, proznie zaczna zapelniac araby. Wolisz zeby przyszle pokolenia wychowywane byly w chrzescijanstwie czy w islamie? W Islamie niemozesz miec swojego zdania.

nasze małżeństwo jest oparte na partnerstwie a nie nad wyższością mężczyzny nad kobietą, tak jest w islamie, żyliśmy długo w grzechu źle nam było przez to, staramy się aby nasze życie opierało się na doskonaleniu samych siebie-córki, abyśmy mieli szczęśliwe życie, a religia baaaardzo w tym pomaga

Gość gingerollllakka
gówno mnie obchodzi co bedzie za 50 lat- moz e juz mnie nie bedzie

Kobiet nie obchodzi co bedzie dalej, liczy sie dla nich tu i teraz. Mezczynie zalezy na spusciznie. Czyms co po sobie pozostawi.

Gość gingerollllakka
jasne- ludzie biedni bezrobotni , z niska pensja , na umowach smieciowych , bez lokum wlasnego- gniezdzacy sie u rodziny- jesli maja jedno dziecko i juz jest ciezko a Kk glosi ze jednodzietnosc to grzech i kaze rodzic dalej-no super

mamy jedno dziecko bo: nie stać nas na kolejne po pierwszym dziecku siadła mi psychika przez depresję poporodową, i boję się iż jak będzie 2dziecko może dojść do tragedii, a wtedy z tego grzechu już nie wyjdę

Gość gingerollllakka
mnie obchodzi kasa i materia - jestem cyniczka egoistka nihilistka -calkowiecie obojetna na wszystko poza wlasna korzyscią

Gość gingerollllakka
ale KK nie obchodzi twoja depresja ani stan materialny-on potepia jedniodzietnosc

Gość gingerollllakka
podczytuję religijna prase- żeby poznac wroga- i krytyka jednodzietnosci z e hoho

pismo święte tego nie potępia a my żyjemy wg pisma sw.to co kk nakazuje to niech sobie nakazuje, Bóg nas osądza a nie nawiedzeni co poniektórzy duchowni, co z wiarą mają bardzo mało do czynienia

Gość gingerollllakka
kaplani i politycy -to kaza rodzic jka kroliki- a ten wasz niby zyczliwy ksiadz to co na waszą jednodzietnosc?

Gość bnbv
Mowidka Nie słuchaj tej laski bo ona jest psychiczna na punkcie KK i ogólnie katolików.

Gość gingerollllakka
jestem bezdizetna z wyboru -wiec nie ma dla mnie miejsca w zadnej religii

Gość do jełopa
Niech ktoś sobie poczyta wpisy tego trolla g****** to zobaczy jak działa psyche debila . Troll pieprzy o naukach KK . Jesteś związany z KK ? To zostań nowym Lutrem i go zreformuj ! Nie jesteś związany z KK ? To ch**** cię obchodzi co tam jest grzechem a co nie jest !. Równie dobrze ktoś kto nie chodzi na mecze inie lubi sportu może dywagować z jakiej odległości maja być wykonywane rzuty karne.

Hehe z wyboru? :D A moze wlasnie niemasz wyboru i atakujesz kobiety ktore spelniaja sie w tym do czego zostaly stworzone..

Gość gingerollllakka
z moich podatkow idzie kasa na biedne wielodizetn e rodziny-niech Kk ich sponsoruje skoro ich do rozmnaznaia stymuluje

żebyśmy wychowywali nasze dziecko w wierze w Boga, on nam udzielał ślubu, wcześniej życie nasze było na dużym zakręcie, wiary w nim było baaaardzo mało, po ślubie, po przygotowaniu do niego, zrozumieliśmy co to znaczy żyć z wiarą w Boga, a ksiądz nam dużo pomaga w sferze duchowej, często jest tak iź duży grzech zwalczamy mniejszym grzechem,

Gość gingerollllakka
uwazam ze swiat jest tak totalnie zły a ludzie tak podli -ze na prawde lepiej nikogo po sobie nie pozostawic

Gość gingerollllakka
nie rozumiem jak mozna sie kolegowac z ksiedzem?

a my nasze dziecko wychowujemy najlepiej jak potrafimy, staramy się mu wszczepić dobre wzorce i mam nadzieję że ten trud nie pójdzie na marne,

można, to nasz przyjaciel rodziny, nie bez powodu jego chcieliśmy aby nam udzielał ślubu, gdy chrzciliśmy córkę też nam baaardzo pomógł (duchowo) a pamiętam z jakim strachem szliśmy prosić o udzielenie chrztu i od tamtego czasu zaprzyjaźniliśmy się