Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusterkowiczanka

30 tc ciązy i grzybica!!!

Polecane posty

Gość lusterkowiczanka

Witam, byłam dzisiaj na wizycie u mojego lekarza, poniewaz od kilku dni mam Swędzenie i pieczenie w okolicach pochwy.. w nocy myslałam ze umre z bólu bo czułam go az na podbrzuszu ;-/ Czy mojemu maleństwo nic nie bedzie?? Dostałam antybiotyk dopochwowy(tabletki) oraz maśc z Ziaji... Lekarz nie powiedział mi czym te grzybica jest spowodowana, ale czy to od współżycia??? miał ktos podobny przypadek?

W ciąży zmienia się pH pochwy w kierunku zasadowego co sprzyja rozwojowi infekcji. Nie obawiaj się to normalne prawie każda kobieta w ciąży przechodzi grzybicę. Pamiętaj abyś po leczeniu odbudowała swoją mikroflorę np. stosując invag probiotyk dopochwowy, który zawiera 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego pochodzenia polskiego, dzięki czemu dobrze kolonizuje pochwę. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo.

Gość lusterkowiczanka
misiaczek26 dziękuje A czy mój Mąz tez ma zaczac brac jakies leki lub wybrac sie na badania?

Gość Akacja000
Zawsze partner powinien przeleczyć się razem z Tobą, żeby potem powtórnie Cie nie zarażał. Tak jak napisał Misiaczek26 w ciąży grzybica często się pojawia. W pierwszym trymestrze ciąży miałam zapalenie pęcherza i grzybicę, upławy i swędzenie doprowadzały mnie do szału. Lekarz przepisał mi antybiotyk, bardzo martwiłam się czy to nie zaszkodzi Maluszkowi. Po prze leczeniu polecił mi stosować doustnie provag, zawiera on bakterie kwasu mlekowego, chroni układ moczowo-płciowy i pokarmowy. Do końca ciąży go zażywałam i nie miałam nawrotu obu infekcji.

Gość be with me
Oj tak, probiotyki w ciąży to naprawdę skuteczna broń ochrona przed infekcjami. Ja z kolei stosowałam lactovaginal, on jest dopochwowy działa szybko, bo miejscowo wiec i skutecznosc jest wysoka.

Gość turbulencja
A próbowałyście Provag Zelu ja po tym nie mam nawtotów a przynajmniej ładnie uporał sie z podrażnieniami ...

Gość niemartwsie
Grzybica w ciąży to dość powszechny problem - też nas to spotkało, musieliśmy wyleczyć się oboje z mężem no i do końca ciąży stosowaliśmy prezerwatywy. Probiotyki też łykałam i smarowałam się tym provag żelem, o którym pisze turbulencja - on rzeczywiście mi doraźnie na swędzenia pomagał i jest dla dziecka bezpieczny więc nie bałam się tak o moją małą. Teraz smaruję sie nim jak idziemy na basen bo chroni przed bakteriami i grzybami i zawsze jak poczuję jakiś dyskomfort to go używam. Trzymam kciuki za was!