Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rozwazna01

Dodatkowe usg 3D lub 4D

Polecane posty

Jestem w 14 tc. i zastanawiam się czy zdecydować się na dodatkowe usg 3 lub 4D u innego lekarza? Jestem bardzo zadowolona ze swojego lekarza, przeprowadza wszystkie badania, o których czytam (także na forum;) ), o nic nie muszę się upominać. Jakie są wasze opinie? Od razu dodam, że pomimo wielu lat starań nie jestem szczególnie przewrażliwiona na punkcie ciąży i nie mam potrzeby codziennego obserwowania rozwoju dziecka. Ale czy faktycznie z tego usg można dowiedzieć się dużo więcej? czy badania nim wykonywane są o wiele dokładniejsze? Jeżeli tak to oczywiście nie będę zwlekać i się umówię.

Gość albabetaomega
Ja robiłam 3D i jestem bardzo zadowolona, widziałam dokładnie dzidziusia, przeprowadzono badanie i byłam pewna, że mała jest zdrowa. Polecam

3D lub 4D warto zrobić w okolicach połowy ciąży wcześniej nie ma sensu. A wszystkie wady da się wykryć na normalnym , ten trójwymiar to bajer dla rodziców.

Gość ale badan w obrazie 3 czy 4D
się nie robi! to jest tylko poglądowe dla rodziców wszelkie pomiary i badania lekarz robi w 2D

Gość ojtam ojtam
popieram wpis wyżej - 3d i 4d to tylko bajer dla rodziców - lekarz mierząc i sprawdzając dziecko i tak wraca do obrazu 2d i tam wszystko robi i widzi a 2d czy 4d przełącza żeby sobie popatrzeć ..

Gość Podobnie
Lekarz nie robi żadnych badań na 3D czy 4D bo ten obraz jest malowany przez komputer więc jest nieprawdziwy. Jeśli ktoś pisze że był na 3d i to było takie dokłądne badanie to chodzi mu po prostu o usg połówkowe - ale lekarz i tak pomarów dokonuje na 2 D a włącza 3D dla rodziców bo to taki bajer.

Dziękuję za wypowiedzi, w takim razie wystarczy nam z mężem 2D, tyle lat czekaliśmy to poczekamy jeszcze troszkę żeby zobaczyć dzidziusia w prawdziwej rzeczywistości:)