Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość claudiai

Mogą mnie zmusić do cc?

Polecane posty

Gość claudiai

Czy przy braku postepu porodu można nie wyrazić zgody na operację? Dziecko prędzej czy później urodzi sie przecież.

Gość dooo autorkiiii
jeśli tak decydują to nie ma rozmowy. Dziecku może spadać tętno, a to grozi jego kalectwem. Kiedyś się urodzi, ale w jakim stanie? Nie każdy ma szczęście, może być różnie...

Gość niestetyyyyy
Mogą podjąć decyzje aby dziecko ratować, a ty co, blizny sie boisz?

Gość claudiai
Jak dziecko w brzuchu może sie udusić skoro nie oddycha jeszcze?

Gość hjkgig
Nie czytałaś zapewne, ile dzieci i matek umierało dawniej przy porodach, prawda :)? Pewnie, że możesz nie wyrazić zgody. A oni mogą mieć to w dupie, bo będą ratowali Wasze życia - taki ich zawód. Jak chcesz mieć pewność, że nikt do Ciebie ze skalpelem nie podejdzie i wszystko Ci jedno w jakim stanie będzie dziecko "kiedyś urodzone" to zdecyduj się na poród w domu. Masz taką możliwość.

Gość wózko poszukiwaczka
jesli nie ma braku postepu porodu to znaczy ze dziecko wlasnie sie NIE URODZI. A jesli urodzi to moze byc juz martwe. Jesli lezysz na lozku i nie masz rozwarcia nawet po oxy to jak chcesz urodzic dziecko.. ?

Gość claudiai
U mnie w szpitalu bardzo szybko podejmują decyzję o cc, tak było u mojej kuzynki, potem ona dowiedziała sie od lekarza z oddziału, że właściwie można się było wstrzymac bo sytuacja nie była nagląca. A ja nie chcę być cięta bez powowdu. Poza tym żeby zrobić operację pacjent musi podpisac zgodę, bez tego lekarz nie ma prawa go na siłe uśpić i ciąc wbrew woli.

Gość wózko poszukiwaczka
wiesz, wszystko zalezy od lekarzy i od placówki. Od miasta i od kraju. Jak lekarz ma Cię gdzieś, to szybko bachnie Ci cesarkę zeby nie czekac w nieskonczonosc na pełne rozwarcie. Ale moze być tak że naprawde nie będziesz miec rozwarcia, a tętno dziecka zacznie słabnąc i będą musieli Cię np. ciąć. Tylko ze wtedy mowią Ci ze muszą Cię ciąż bo--- i tu podają powod.

Gość wózko poszukiwaczka
polecam bardzo gorąco bys sobie obejrzała na yotube dokument " porodowy biznes" czy jakos tak. To jest dokument ktory nakrecily polozne w USA , wszystko jak na dloni pokazane w nim jest jak to jest z cesarkami na zyczenie i z lekarzami itp. oczywiscie norma " albo rodzisz albo Ci zaraz pomogę! " wszystko by odbębnić poród. Ale wiadomo- co kraj to obyczaj. W Uk zatkie zachowania są niedopuszczalne, to kraj matek z dziecmi, rodzi się zazwyczaj normalnie, przy poloznej a nie przy asyscie kilku lekarzy bo to nie potrzebne...

Gość ojtam ojtam
mojej szwagierce lekarz powiedział tylko robimy ciecie - zgadza sie pani - odpowiedziała tak i ją uspali ale dziecku spadło tętno było owiniete pępowinom ale w innym szpitalu na kuzynkę czekali 8 godzin porodu sn przy położeniu złym dziecka że jeszcze się może obrócić i dziewczyna męczyła się ponad 8godz aż zrobili jej cc a innej koleżanki w jeszcze innym szpitalu dziecko było duże, cc niezrobili, zaklinowało się, i tak wyjęli że ona poszarpana dosłownie, dziecko bark uszkodzony i rehabilitacja długa,,

Gość biedne wy biedne
i ja uspali???????ojjej to musiało byc straszne!

Gość biedne wy biedne
aha juz wiem ja uspali z tą pempowinom:) co za wieś!

Gość gdssssss
nie wiem,a dlaczego chcesz przeszkadzac lekarzom, oni chcą twojego dobra

Gość lookoflooks
uspali:O