Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ari28

Dieta zegarowa przedłużona (500 kcal) - najlepsza ze wszystkich możliwych diet!

Polecane posty

Gość ari28

Jeśli pracujesz i nie masz prawie całego dnia wolnego to możesz od razu zapomnieć (chyba, że jesteś w stanie co 2 godziny robić przerwy i przygotować dany posiłek) o tej diecie. Dieta zegarowa zwyczajnie trwa 3 dni, ale ja proponuję przedłużyć ją do 12 dni i wtedy rezultaty będą bardzo widoczne (około 8-10 kg). Można ewentualnie zamienić 10 dag gotowanego chudego mięsa lub ryby na 20 dag gotowanego chudego mięsa lub ryby, a kawę na herbatę. Poza tym można zaczynać zarówno od 06.00 do 18.00 albo od 08.00 do 20.00. Poniżej dieta (sam podliczyłem jej kaloryczność). " Dieta zegarowa jest dobra dla osób, które mają dużo czasu. Trzeba koniecznie przestrzegać godzin posiłków. Menu na każdy z dni: (około 480 kcal dziennie) godzina 7.00 - szklanka zielonej lub czerwonej herbaty (2 kcal) godzina 9.00 - jajko na twardo i filiżanka kawy (80 kcal) godzina 11.00 - 10 dag chudego twarogu (100 kcal) godzina 13.00 - 10 dag gotowanego chudego mięsa lub ryby (120 kcal) godzina 15.00 - 20 dag owoców (banan, jabłko, śliwki, grejpfrut) (60 kcal) godzina 17.00 - jajko na twardo, szklanka czarnej herbaty (80 kcal) godzina 19.00 - szklanka soku pomidorowego, czerwonego barszczu (z kartonu) lub czerwonego wytrawnego wina (30 kcal) Musimy jeść tylko to, co podane jest w naszym menu i obowiązkowo pijemy dużo wody niegazowanej. Zabronione jest używanie cukru i soli. "

Gość na moje oko
najlepsza na przytycie :o

Gość telefrenia
to nie dieta tylko głodówka... wierzę, ze jedząc co dwie godziny głodu nie odczujesz, ale organizm tak czy siak przestawi się na tryb oszczędzania energii. metabolizm spadnie do zera i tylko przybierzesz na wadze, wycieńczając organizm przy okazji.

Gość ari28
Proponuję spróbować bo wypisywać głupoty i straszyć ogólnikowo dietami to każdy potrafi. Dieta jest skuteczna i nie ma efektu jo-jo, jeśli po diecie nie zaczniesz od razu jeść 1500-2000 kalorii (chyba, że to głównie warzywa, białko i zdrowe tłuszcze z orzechów, oliwa itp) Powiem, że w ciągu 3 dni praktycznie każdy (nawet jak nie ma nadwagi) schudnie co najmniej 2 KG. Przedłużając dietę do 12 dni rezultaty każdego usatysfakcjonują. Posiłki są minimalne, ale właśnie na 2 godziny w sam raz.

Gość ari28
Proponuję spróbować bo wypisywać głupoty i straszyć ogólnikowo dietami to każdy potrafi. Dieta jest skuteczna i nie ma efektu jo-jo, jeśli po diecie nie zaczniesz od razu jeść 1500-2000 kalorii (chyba, że to głównie warzywa, białko i zdrowe tłuszcze z orzechów, oliwa itp) Powiem, że w ciągu 3 dni praktycznie każdy (nawet jak nie ma nadwagi) schudnie co najmniej 2 KG. Przedłużając dietę do 12 dni rezultaty każdego usatysfakcjonują. Posiłki są minimalne, ale właśnie na 2 godziny w sam raz.

Gość na moje oko
Proponuje sięgnąć po choć szczyptę ELEMENTARNEJ wiedzy na temat żywienia, odchudzania itp. i zastanowić się trochę nad wciskaniem ludziom kitu :o Oczywiście że się na takiej diecie początkowo będzie chudnąć ale przy tak ogromnym deficycie kalorycznym, powrót do normalnego metabolizmu może zając kilka miesięcy. Oczywiście w tym czasie będzie się tyć jedząc nawet "głodowe" porcje. Nie słuchajcie tej kretynki!!!!!

Gość fitnesska 35
Popieram przedmówczynię!!!!! Wyobraź sobie autorko, ze ja od początku września jestem na diecie redukcyjnej i spożywam 6 posiłków dziennie o łącznej kaloryczności 1700 (moje zapotrzebowanie dzienne to 2400 kcal). Schudłam w dwa tygodnie 1,8 kg (z 55, na 53,2) i jestem pewna że to ani woda, ani glikogen ani tym bardziej mięśnie, tylko sam tłuszcz o czym mówią mi pomiary fałdomierzem. Na Twojej, pożal się Boże, "diecie" można stracić wszystko tylko nie tłuszcz. Zwłaszcza, jak pisał ktoś wyżej, zdolność metabolizowania powyżej 500kcal.

Gość ari28
"na moje oko", ty jesteś dumna z bycia głupolem ? Zresztą ja nikogo nie namawiam, ale to po prostu najskuteczniejsza dieta, a chyba każdy powinien wiedzieć, że najszybciej się chudnie jedząc często posiłki, ale niskokaloryczne (i najlepiej urozmaicone). Poza tym białko najlepiej przyśpiesza przemianę materii i potrzeba dużo kalorii, żeby je strawić.

Gość fitnesska 35
500 kcal to ja jem na śniadanie ;) I jakoś mimo tego chudnę....

Gość ari28
Proponuję spróbować i nie krytykować diety w ciemno. Pusta krytyka to cecha ludzi mało inteligentnych. Ta dieta powoduje spalanie tłuszczu, a to dlatego że jest wysokobiałkowa i niskowęglowodanowa, więc organizm szukając energii spala tłuszcz (poza tym białko prawie w ogóle nie ulega przemianie w tłuszcze).

Gość na moje oko
Jesteś niedouczonym tukiem. Nie przyszło ci do głowy, ze własnie sporo mam na ten temat do powiedzenie skoro zabieram głos???? Nie masz bladego pojęcia o przemianach zachodzących w organizmie po to by stracić tkankę tłuszczowa, wiec piszesz jakieś niczym nie poparte bzdury. Bo odchudzanie to utrata tkanki tłuszczowej a nie wagi z mięśni, wody i glikogenu (jak słusznie zauważyła koleżanka fitnesska -iles tam). Można stracić 5 kg i mieć więcej tłuszczu niż się miało wcześniej... Oto twoja dieta a co do spróbowania - tydzień Twojej diety, może zablokować przemianę materii na pól roku. Dzięki, za takie eksperymenty:o....

Gość ari28
"na moje oko" znowu zaczynasz pokazywać swoje upośledzenie ? Może więcej kultury ? Nudna już jest ta twoja (i nie tylko twoja) pusta/tępa krytyka. Najlepiej spróbować i nie pisać więcej głupot. Jak przy każdej diecie na początku następuje odwodnienie, ale po kilku dniach spala się głównie tłuszcz, więc 12 dni to większość spalonego tłuszczu.

Gość heh 500 kcal to mało
a nie lepiej dieta 1000 i ruch? 500 kcal to najlepsza droga żeby spowolnić metabolizm :( wiem ,że dziewczyny zdesperowane porywają się na coś takiego ale "co nagle to po diable" lepiej powoli a bardziej skutecznie.

Gość do ari28
ari28 Proponuję spróbować bo wypisywać głupoty i straszyć ogólnikowo dietami to każdy potrafi. Dieta jest skuteczna i nie ma efektu jo-jo, jeśli po diecie nie zaczniesz od razu jeść 1500-2000 kalorii (chyba, że to głównie warzywa, białko i zdrowe tłuszcze z orzechów, oliwa itp) Powiem, że w ciągu 3 dni praktycznie każdy (nawet jak nie ma nadwagi) schudnie co najmniej 2 KG. Przedłużając dietę do 12 dni rezultaty każdego usatysfakcjonują. Posiłki są minimalne, ale właśnie na 2 godziny w sam raz. zobacz sama jakie głupoty wypisujesz kobieto :P szaleju się najadłaś czy co????po pierwszych 3 dniach tej twojej diety cud metabolizm spowolni

Gość lepiej kup chrom
zawsze w dietach poniżej 1000 kcal na dobę spowolni metabolizm i tak samo efekt jo jo , jestes głupia i tyle:P sama niszcz swój organizm kretynko twoja sprawa innych dziewczyn do takiego bzdurnego pomysłu nie namawiaj

Gość ari28
Ale wy jesteście tępe trolle. Nic nie dociera do pustych łbów. Jeśli napisałem, że ta dieta jest świetna na odchudzanie (przetestowane) to znaczy, że tak jest. Radzę pomyśleć przed napisaniem następnego posta.

Gość do aautora
Dobra, to podaj zrodlo, gdzie jest cos wiecej napisane o tej diecie (dlaczego dziala, dlaczego taka nazwa, dladczego nie mozna przekroczyc 500 kcal i uzywac soli i cukru) i podaj konkretne, sprawdzalne lub statystyczne dane, ile osob na niej schudlo i ile kg, a takze dlaczego, skoro jest przeznaczona na 3 dni (jak wiadomo, 3 dni to 3 dni i ani jednego wiecej), zalecasz ja przeprowadzac przez 12 dni - bo tu cos mi sie nie zgadza: diety 3-dniowe sa typu oczyszczajacego i nie nalezy ich przedluzac, ale ty (wlasnie: TY i tylko TY) sugerujesz cztery razy dluzej. Dlaczego? A, i jeszcze jedno: mieszasz cos, najpierw piszesz "w ciągu 3 dni praktycznie każdy (nawet jak nie ma nadwagi) schudnie co najmniej 2 KG", a potem "Przedłużając dietę do 12 dni rezultaty każdego usatysfakcjonują" - dla mnie to nielogiczne.

Gość mów za siebie ari28
dieta jest o zbyt małej ilości kalorii, jestes niepoważna , sama sobie szkodź ale innych nie namawiaj , nie dociera do ciebie nic ty jesteś naj... wszystko po kleii, obnizanie kalorii juz po kilku dniach spowoduje spowolnienie przemiany materii , sama jesteś pojebanym trolem a twoją dietę można uznać za równie pojebaną prowokację :P co z tego ,że będziesz zjadać posiłek co 2 godziny jak i tak za mało kalorii, jeżeli już zaczełaś stosować tą dietę to tylko dowód na to, że jest niekorzystna dla mózgu a przepraszam ty go nie masz pa :P

Gość mów za siebie ari28
teraz nie wiem co ty to jesteś ...głupie ono :P lepiej skasuj ten temat ćwoku

Gość ari28
Pytanie: Dlaczego 12 dni, a nie 3 dni ? Odpowiedź: Bo więcej się schudnie. Jak widzę brakuje inteligencji użytkownikom żeby się tego domyśleć. PS: A do idiotów (poj**anych trolli itp), którzy mnie obrażają. Spadajcie stąd i nie odpisywać więcej w tym temacie.

Gość Noemi50
wypróbuję :)

Gość do aautora
brakuje ci inteligencji, zeby dac odpowiedzi na wszystkie pytania/watpliwosci czy z rozmyslem piszesz wybiorczo?

Gość tak mnie smiesza tłuste dziuni
e, najpierw wpierdalają bez opamiętania( poza przypadkami brania sterydów , czy chorób wywołujących nadwagę) , potem sie licytujecie maciory czyja dieta lepsza gorsza.Jedyna dieta to racjonalnie jeść i trenować zapasione mordy.Jakie tłuste takie głupie, chyba wam smalec mózg obrasta

Gość ari28
Wynocha tępy trollu z mojego tematu o najlepszej diecie.

Gość racja ktoś napisał
jebnij się w łeb :O tylko co ci po tym jak tam nie ma nic...no może jak echo będzie dudniło do Wielkanocy to zapomnisz o zakładaniu wybitnie durnych tematów jak dieta 500 kcal , nie masz mózgu to mniej używasz energii ale ,że ci starcza tylko 500 kcal????

Gość no tak bo jak by to....
każdy ma prawo pisać co mu się podoba to forum publiczne, jesteś z podgatunku tępaka pospolitego... ari28 :P

Gość ari28
Ci którzy krytykują bezmyślnie tą dietę to powiem wam, że jesteście upośledzonymi ludzikami i jedynie zaśmiecacie mój temat. Zresztą prawdopodobnie w kółko pluje się do mnie ten sam kretyn/ka tylko zmienia co chwilę nicki (ja ani razu tego nie zrobiłem). Niestety nic (przynajmniej tutaj) na takich tępych trolli nie można poradzić.

ari28 "Po jej zakończeniu należy przejść na ZDROWE ODŻYWIANIE OKOŁO 1000 KCAL DZIENNIE albo ewentualnie 1500 kcal." z 500kcl od razu na 1000/1500kcl??? Chyba oszalałas:) juz sie nawet nie wypowiem na temat jedzenia 500kcl, ale ja jestem na 1000kcl i dietetyk kazał mi przechodzic powoli na 1100/1200 bo jak bym odrazu przeszła na 1500 to bym spowrotem miała kilogramy do przodu, wiec jakim cudem Ty chcesz aby ludzie przeszli z 500kcl na 1500kcl:D efekt jojo murowany jak nic :)

Gość ari28
kiwi1988ldz może tego nie wiesz, ale ważniejsze jest to co się je po diecie. Jak będziesz jeść zdrowe produkty (warzywa mają działanie odchudzające i białko również) to przy 1000-1500 kcal na pewno nie będziesz tyć. Za to utyjesz jak wprowadzisz do diety cukry proste i dużo innych węglowodanów.

ari28 ja nie jestem żadnym specem w tym temacie ale... zdrowo się odżywiam, jem 1000kcl i moja dietetyk mi powiedziała że muszę powoli i rozsądnie zwiększyć kalorie, nie da rady abym odrazu z 1000 skoczyła na 1500. Moja własna opinia jest taka że nawet z diety 3dniowej powinno sie wychodzic powoli jesli jadło się 500kcl:) na pewno nie od razu o 1000 więcej...