Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czasami mam ochotę nie żyć :(

Jestem dziwka. PO zmusiło mnie do tego...Dziękuje premierowi za taki kraj...

Polecane posty

:( Mam 2 dzieci...nie mam za co żyć. Ojciec płaci alimenty w wysokości: 10 zł albo 20 zł...a komornik rozkłada ręce bo on "wpłaca ile może" :( Pracowałam w sklepie ale mnie wyrzucono bo na miejsce przyszła znajoma właścicielki! Pracy zupełnie nie ma a jak już się załapałam to pracowałam 2 tygodnie jako "okres próbny" i mi podziękowano - i znowu przyjęto osobę na okres próbny i firma tak działa od ponad 4 lat :( Czasami mam ochotę nie żyć :(

Gość knflrhf
Bardzo Ci współczuję. Nie możesz załamywać rąk chociaż jest ciężko. Złóż papiery do sądu o alimenty,bo to konieczne. Dlaczego nie jesteś z ojcem dziecka?

Ależ ja mam alimenty przyznane w wysokości...300 zł na każde dziecko :( A dzieci mają 3 i 1 rok :( A mąż płaci tyle ile napisałam :(

Gość knflrhf
no to idź do sądu, że nie wypłaca tyle ile powinien tylko płaci po 10, 20 zł. Ponawiam pytanie. Dlaczego nie jesteście razem? Rejestrowałaś się w Urzędzie Pracy? Jeżeli pracowałaś rok na umowę o pracę to należą Ci się pieniążki.

Gość knflrhf
oprócz tego przejdź się do MOPSU, albo spróbuj pracy w McDonaldzie lub KFC i szukaj w tym czasie czegoś innego. Tam praktycznie każdego przyjmują. Z jakiego jesteś województwa i co potrafisz robić?

Gość kalvia
a to kraj

Gość wspolczuje poniekąd....
ogolnie obrzydzają mnie prostytutki, ale ciebie jestem w stanie zrozumiec i ci wspolczuje, bo ja bym tak nie mogla. szkoda, ze dalas sobie zrobic dwojke dzieci a teraz musisz sie sprzedawac, zeby je wyzywic, bo w kraju nie ma pracy. ja tez nie mam pracy. ale na szczescie nie mam dzieci... a jakbym byla w trudnej sytuacji to bym wolala juz skoczyc pod pociąg niz dawac dupy jakiemus obrzydliwemu dziwkarzowi.

Gość skandal,ze w polsce
Wyszlas za maz za polaczka, masz konkubenta polaczka ;) to i placi 10 zl hahaha ja mam meza muzulmanina, nie powiem z jakiego kraju, po slubie powiedzial ze mam nie pracowac, kasy wystarcza, jak sie dziecko urodzi to on wezmie wiecej pracy skandal ze w polsce kobiety pracuja

Gość gvtchb v
Postaraj się by te alimenty wypłacał MOPS .Oni bedą wypłacać ci większe a były będzie wobec nich dłużnikiem .

ano za PISu nie bylo tylu podwyżek, bylo lepiej jak teraz i to są fakty niestety, ja na PO nie glosowalam bo od początku wiedzialam, ze to banda cwaniakow, ktora zniszczy ten kraj i tak sie wlasnie dzieje. od nowego roku kolejne podwyżki.

Gość knflrhf
prostytucja nie rozwiązuje problemu, to najprostsze z rozwiązań. A Ty musisz walczyć i skończyć z obecnym zawodem. Nawet jak w kraju źle i ciężko.

Gość fdvdzsefrrdfgv
Zastanawia mnie, czemu nie sięgniesz - jak i żadna inna kobieta - po oczywiste rozwiązanie. Dzieci dajesz pod opiekę ojcu (o ile nie ma ograniczonych praw) i to Ty wypłacasz jemu po 10-20 zł. Facet ogarnie się szybciej niż zdąży powiedzieć "ale co się stało"?.

Gość knflrhf
wspolczuje poniekąd....- zgadzam się z Tobą.

Gość knflrhf
Wbrew pozorom jest kilka rozwiązań w tej sytuacji, ale autorka wybrała najprostszą i najbardziej niemoralną drogę.

wcale nie wiem czy taką najprostszą... do takiego "zawodu" to jednak trzeba mieć mocny charakter, ja bym tak nie mogla, wolalabym umrzec niz robic takie cos, serio. A nawet jak sie z tym skonczy to wyrzuty sumienia ma sie chyba do konca zycia. ale rozumiem w koncu masz dzieci na utrzymaniu, w kraju nie ma pracy, po 100 osob na jedno miejsce a placa smieszna 1000 zl na umowe zlecenie i jak tu zyc? ja na twoim miejscu bym chyba oddala te dzieci gdzies...

Gość knflrhf
ale czy autorka szukała innych rozwiązań? MOPS, UP, jakiesz kształcenie darmowe, które ułatwi szukanie pracy, ściaganie alimentów? nie. wzięła się za prostytucje.

Gość nieoNN
CYT:{skandal,ze w polsce Wyszlas za maz za polaczka, masz konkubenta polaczka to i placi 10 zl hahaha ja mam meza muzulmanina, nie powiem z jakiego kraju, po slubie powiedzial ze mam nie pracowac, kasy wystarcza, jak sie dziecko urodzi to on wezmie wiecej pracy skandal ze w polsce kobiety pracuja} Odezwała się AMEBA -powiedzial że masz nie pracować a czy powiedział czy masz oddychać? O pozwolenie na kupę też musisz dostac pozwolenie?I przede wszystkim-czym się chwalisz-ze jesteś pasożytem?Zamilcz rozwielitko bo każdorazowe otwarcie twojej paszczy bezsensownie zabiera tlen potrzebny do oddychania żywicielom. Autorko,najlepszym rozwiązaniem jest wyprawa do sądu i alimenty z MOPSU.

no napisala przeciez, że ściaga alimenty ale jakies grosze bo facet nie chce placic... ja jestem w stanie zrozumiec bo naprawde ciezko z pracą... najlepiej mają studenci i niepelnosprawni, a jak ktos juz szkoly pokonczyl i nie ma orzeczenia to naprawde ciezko. ech wspolczuje autorko :( jak dla mnie to jestes silną kobietą bo ja bym tak nie potrafila. do konca zycia mialabym koszmary jak jakis obcy facet mnie posuwa albo spuszcza sie, obrzydliwe :O

Gość fdvdzsefrrdfgv
Ponawiam pytanie - czemu nie dać dzieci pod opiekę ojcu? Ma tak samo do tego prawo i tak samo OBOWIĄZEK wobec nich. W ten sposób będzie musiał się z niego wywiązać.

Gość knflrhf
''no napisala przeciez, że ściaga alimenty ale jakies grosze bo facet nie chce placic...''- w takim przypadku sprawę ponownie kieruje się do sądu. Później MOPS.

szkoda, że autorka uciekła, a może ten temat to jakieś marne prowo? :/

Gość skandal,ze w polsce
co za prymityw mi odpisał :D o tej kupie :D mój mąż jest wspaniały, zabiera mnie do filharmonii, na basen i do wesołego miasteczka, dba o mój rozwój :)

Gość co do tego ma PO
i premier?

Gość nieoNN
Autorka ściąga alimenty bezpośrednio od byłego i dlatego ma takie grosze.Musi postarać sie by zasądzoną kwotę wypłacał MOPS czy MOPR.Wtedy oni wypłacają w zasądzonych wysokosćiach i pieniądze ściągają z dłużnika czyli z ojca(specjalnie gadałam teraz na gg na ten temat z osobą która się na tym zna) Oddanie dzieci pod opiekę tatusia może byłoby dal niego wtrsząsem tylko że to absolutnie nierealne.Uchyla się od płacenia ,będzie się uchylał od przejęcia opieki nad nimi.

Gość fdvdzsefrrdfgv
Dlatego należy to zrobić z zaskoczenia, następnie zniknąć na 2 tygodnie :)

Tiiia, i to PO kazało ci wychodzić za tego żłoba i płodzić dzieci bez żadnego zaplecza finansowego. I to PO każe podejmować ci wybory takie, a nie inne- żaden Rząd nie jest w stanie zapanować nad czyimś nieudacznictwem i brakiem wyobraźni. Sorry, takie mam zdanie.

Gość nieoNN
W przeciwieństwie do ciebie amebo ja sama dbam o swój rozwój.Mój kochany nie mówi co mam robic ze swoim życiem Ciebie prowadzą za rączki jak dziecko we mgle a ty sięjeszcze z tego cieszysz

O POmatoły się wpieprzają.... :O autorko nie przejmuj się. POmatołom ktoś załatwił pracę i teraz się wywyższają, na gówna nie zwracaj uwagi.

Nie jestem zwolenniczką PO, tylko zwolenniczką zdrowego rozsądku i brania odpowiedzialności za swoje wybory. Sorrry, ale zawsze można tłumaczyć swoją głupotę/ naiwność jakąś siłą wyższą- złym rządem, opatrznością boską czy kataklizmem na giełdach światowych.