Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o przepisy n tanie obia

tanie gotowanie dla 2 osob

Polecane posty

hej, ostatnio stracilam prace, szukam nowej. mam nadzieje, ze cos uda mi sie znalezc. jak na razie mamy krucho z kasa, wiec chce troche zaoszczedzic na jedzeniu. bardzo bym was prosila o przepisy na dania obiadowe- w miare tanie i proste w przyrzadzeniu. jak na razie to co mi przychodzi do glowy to pieczenie w piekarniku kurczaka, i pozniej z tego co zostanie robienie roznych zapiekanek, czy z warzywami czy ziemniakmi. polecacie cos innego?

Gość Magda ........
Założyłam małego bloga żeby dzielić się przepisami z koleżankami. Na razie jest tam 1 przepis na tani obiad, tani deser i na średnio drogą sałatkę. http://healthylifestyle.blog.pl/

Gość Magda ........
Możesz dać np. 100 g makaronu żeby bardziej się nasycić :) Tylko to musi być ten pełnoziarnisty, bo daje uczucie sytości na długo i jest zdrowy. W Biedronce kosztuje 3 zł za 500 g :)

Gość wiesz co ale w tym blogu
podajesz ceny

Gość Magda ........
Podaję ceny dania na 1 osobę

ale makaron z szynka i twarogiem? jak to smakuje?

naprzyklad sos z iesa ielonego do makaronu,zapiekanki,typu warzywa kawalek iesa, i kartofle. pizza ciasto mozna sameu tanio zrobic, akarony zapiekane tanio wychodza, zupy krupnik, itd, z jednego kuraczaka ozna zrobic, dwa udka pieczone ,z piersi 3 schabowe, ze skrzydek tez obiad a z reszty zupe... dasz rade, jak co to pytaj doradzimy

zleeeeeeeeeee

Gość Edytka ;appp
Wy głupie jesteście? Makaron z szynką i twarogiem smakuje jak makaron z szynką i twarogiem. :) u mnie kiedyś był makaron z boczkiem smażonym, cebulą i twarogiem, to było pyszne, tutaj widzę dziewczyna przedstawiła wersję light

nie wiem, chyba spaghetti carbonara będzie tanie. makaron do spaghetti w biedronce 1.30 chyba kosztuje, do tego duża śmietana za niecałe 2zł, ze trzy cebule, no to nie weim, ze złotówkę, i kawałek boczku, nie za duży, powiedzmy że srednio ze 4zł.

Np. kupuj udka z kurczaka- zrób na nich zupkę (wystarczy dodać np. puszkę pomidorów, trochę śmietany, kluski np. lane- jajko i trochę mąki)- a kurczaki natrzyj przyprawami, czosnkiem i podpiecz. Masz dwa dania. Kupuj warzywa sezonowe- są bardzo tanie- np. kapusta, kalafior- z połowy robisz zupę, a druga część zostaje na inny dzień- gotowana/ duszona do drugiego dania.

wiem, ale nie jadlam makaronu z szynka i twarogiem. a to musi z czekolada to przeciez czekolade mozna osobno rozpuscic?

Gość Magda ........
Polecam jesze makaron pełnoziarnisty z sosem bolońskim. W Biedronce jest mięso mielone z szynki - 0,5 kg, do tego przecier pomidorowy w kartonie - 0,5 litra, sól, pieprz, czosnek i oregano. Mięso porządnie smażymy, a potem zalewamy przecierem i dodajemy przyprawy :) podajemy z makaronem, można posypać żółtym serem

Gość Magda ........
Przy takiej ilości czekolady większość zostanie ci na ściankach naczynia do rozpuszczania, ale oczywiście możesz rozpuścić osobno

to zadna rewelacja to 3-4 zl na osobę przyklad; jam kupuje wszystko co aktualnie jest w promocji wiec tez mnie mniej wiecej tyle wyniesie a pierogi to nawet mniej tak jak dzis

dziekuje wam dziewczyny juz sobie spisuje w zeszycie wasze przepisy :*

Gość Magda ........
Bo ty "wiesz co ale w tym blogu " jesz śmieci i twój organizm gnije od tego. Ja przedstawiam porządny obiad, gdzie są złożone węglowodany i dużo białka, żeby mięśnie porządnie funkcjonowały i oliwa extra vergine dla dobrej pracy mózgu. A po twoim jedzeniu to można się najwyżej nadwagi dorobić.

ja gotuje dla 2 osób : Gulasz z kasza na 2 dni zurek z jajkiem (facet je z kiełbaska jeszcze) Mielony, ziemniaki , kapustka Gołąbki ( na 2 dni) schabowy , ziemniaki, jakas sałatka Zupa pomidorowa Zupa ogórkowa Rosół Krupnik Placki ziemniaczane Naleśniki z dżemem Kluski śląskie Pierogi ruskie Ryba, ziemniaki, mizeria zupa ziemniaczana Barszcz czerwony z ziemniakami bądź uszkami Placuszki z jabłkiem w środku posyane sukrem pudrem Tosty ( ser, szynka itp) Frytki + kurczak+ sałatka Kiełbaski z grilla ;) Karczek Skrzydełka w piekarniku lub na grillu. Ryż z warzywami takimi na patelnie Pomysł na kurczaka w jakimś tam sosie i z warzywami Ogólnie na jedzienie nie wydaję dużo. Myślę , ze do 500 zł miesięcznie, a nie oszczędzamy. Oczywiscie na sniadanie jakaś jajecznica, omlet, kanapki. Na kolacje albo resztki z obiadku albo kanapki , zreszta my raczej jemy takie obiadokolacje . wiec potem kolacji już nie jemy. Zakupy robię raz w tygodniu, pisze na kartce co w danym dniu będę gotowała , wypisuję składniki i potrzebne rzeczy i z głowy ( jakieś 70-80 zł ) Codziennie wiadomo odwiedzam jakiś sklep spożywczy, wiadomo, zawsze trzeba coś dokupić ( 10-30 zł)

Makaron z serem Spagetti ziemniaczki + kalafior+ fasolka szparagowa krokiety ( jemy ze 2 dni) Pieczeń, sosik i ziemniaczki Ziemniaki + jajko sadzone+ sos koperkowy

wiersz co magda co sie tak bulwersujesz ja podalam przyklad te pierogi a tak pozatym kupuje dobrej jakosci mieso prosto z rzezni np szynke po 10,99 i mam na 2 obiady dla 4 osob tez surowke z kapusty pekinskiej do tego i to wychodzi grosze ja smiesiowego jedzenia nie jem:)

zreszta wolna narzeczona podala mnostwo obiadow tanich wiec sie nie bede dublowac a pierogi lub placki nie je sie codziennie ale zawsze mozna przeplatac miedzy inne obiady ja tylko napisalam ze zadnej "ameryki nie odkrylas"

wolna narzeczona jestem pod wrazeniem:)

Gość Kasia44
Witam,nie jestem rozrzutna,ale nie odważyłabym się jeść takich śmieci.Przecież takim meni można "rozwalić" swój żołądek i wątrobe, nabawić się anemii,wrzodów żołądka. Wolałabym zaoszczedzić na kupnie ciuchów,kosmetyków,ale nigdy na jedzeniu!

Gość bedwyn
Cebulę kroisz w kostkę podsmażasz, dodajesz do tego kiełbasę (boczek) i pokrojone w plasterki ugotowane ziemniaki. Boczek kroisz w kostkę, podsmażasz z cebulą. Robisz ciasto jak na kopytka, wałkujesz, w środek dajesz boczek, zwijasz roladę, kroisz na kawałki i pieczesz w piekarniku. Dobra jest babka ziemniaczana, przepisu poszukaj w necie, bo z głowy nie potrafię podać - wersje sa różne z boczkiem, z pieczarkami, z suszonymi grzybami, zaleznie od samku i zasobności portfela. Robisz gęstą zupę jarzynową, do tego dodajesz drobny makaron i klopsy.

dzieki dziewczyny a narzeczona naprawde masz duzo pomyslow!

Gość polecam...--pp
co wy żrecie ? :-o fuj, Żercie taki syf a pozniej głosujecie na jakis tusków zrytych.

Gość dehfjuhfujhr
masz przpisy w necie na zupy, warzywa+ kostka to baza a pozniej ziemniaki czy tam ryz czy tez makaron wszystko w zaleznosci od tego jaka zupe gotujesz.

Gość tanie gotowanie we francji
up