Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intymnie eee

intymny problem

Polecane posty

Gość intymnie eee

hej dziewczyny moze miałyscie podobny problem kilka dni temu usiadłam na chwile na schodach 10-15 min na podwórku . od tamtej pory czuje pieczenie w miejscach intymnych ( raczej nie przeziębiła pęcherza oddaje mocz normalnie nie piecze mnie przy tym ale chwile puzniej czuje dalej pieczenie ) moze mi ktos powiedziec co to jest miałyscie moze podobny problem co z tym zrobić ? dodam ze nie współżyłam w ostatnim czasie

Gość ja mam tak samo
nie siedziałam na schodach i nie wspólżyję od wielu lat ....I co Ty na to?!Pewnie w końcu pójdę do gina, chociaż dopiero niecałe 3-y tyg.temu byłam na USG macicy i gin mi powiedział,że wszystko jest OK.!

zdarzają się takie przypadki nawet czasem bez siedzenia na schodach ja tak czasem mam jak siedzę na schodacg ale że ciągle chce mi się do łazienki sikać.

Gość xyzxyzxyzxyz
oczywiscie, ze to pecherz, tylko na szczescie lekkie przeziebienie. sprobuj zurawine w dowolnej postaci (soki, tabletki, suszone owoce)

Gość annia.....................
Pęcherz załatwiłaś sobie.

Gość do dziewczyny- autorki topiku
poproś w aptece, bo to tylko na receptę, FURAGIN i stosuj wg ulotki, następie, już bez recepty URSEA UREXTRA- lek oparty o żurawinę- stosuj wg ulotki. Uważaj, bo jak natępnym razem usiądziesz na zimny kamień/schody, to dostaniesz "wilka", a z nim już dużo gorzej. Tak przy okazji polecam Ci z netu : www.vademecum.zdrowia.prv.pl , postudiuj i zastosuj się do "Cztery warunki determinujące zdrowie/życie" i "Medycyna przyszłości". Jeśli się czegoś nauczysz, polecaj www innym🖐️

Gość Intymna autorko, ile Ty masz
latek, że chwalisz się, jak widać po cytacie, współżyciem? Seks w warunkach higienicznych nie może zarazić czymś, co pwoduje swędzenie, no, chyba, że partner chory i brudas. cyt.: dodam ze nie współżyłam w ostatnim czasie...

Gość intymnie eee
uprzedzam porostu odpowiedzi ze czym się mogłam zarazić

Gość zuzia4596
Może masz po prostu zwykłą infekcje pochwy. Ja mając taki problem miałam silne pieczenie. Dopiero po tyg. pojawiły się serowate upławy i musiałam iść do ginekologa. Dostałam do smarowania clotrimazol i dopochwowo iladian. Jak mi się jakiś czas później znowu zaczęło to dziać to kupiłam sobie to samo i obyło się bez lekarzy.

Gość agula8
pieczenie to raczej objaw grzybicy albo innej infekcji, przy chorym pęcherzu boli przy sikaniu i częściej sika. U mnie na swędzenie/pieczenie nieżle działa clotrimazolum maść i lactovaginal.Jeśli by to jednak była infekcja pęcherza to dobrze działa urofuraginum i wtedy probiotyk lepiej doustny np.provag, i dobrze pic sok z zurawiny i w ogóle duzo pić żeby wypłukac bakterie.pozdr

Na swędzenie w miejscu intymnym pomaga mi provag żel, którym smaruję się codziennie po myciu, zmniejsza uczucie dyskomfortu. Dodatkowo świetnie sprawdza się przed stosunkiem, nie ma się później problemu z otarciami.

na swędzenie pomoże provag żel - uśmierzy świąd, natomiast od siedzenia na schodach możesz mieć też zapalenie pęcherza, kup coś w aptece na to np. urosept i powinno przejśc